• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    PAWKA
    PAWKA --- ---
    EKIM: Právě ta kvalita materiálu je pekelná, jak plastu, tak kovovejch věcí, sám mám Piaggio NRG, a i u toho občas zůstává rozum stát, proč to udělali zrovna takhle a z týhle hmoty:-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    PAWKA: potrebujes jedno cviceny ucho kery pozna jak jsou na tom loziska na klice a ojnici, tim predejdes nejpravdepodobnejsi mozny aftrkesovacce... Jenze je to sama china. Sice nemam zkusenost s temahle levnejsima znackama, ale defakto vony nejsou spatne delany, ale jejich problem je kvalita materialu, to proste neni videt, ani to nak jinak nezjistis no...
    PAWKA
    PAWKA --- ---
    Za 5 spíš babetu, nebo fichtla, radši bych přišetřil něco, tyhle čínský pekla jsou jen k zlosti
    NTR23
    NTR23 --- ---
    A tady jsou ty rukavice

Tucano Urbano Scooter Bar Muffs Review + Fitting Guide - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ROwGfGOeVTQ
    NTR23
    NTR23 --- ---
    GINGERCAT:
    Scooter Leg Cover Review - Tucano Urbano Termoscud by Urban Rider - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=rojEhURR3XY
    NTR23
    NTR23 --- ---
    GINGERCAT: Deka je přišroubovaná na kapotu. V rohu má kovové oko, kterým protáhneš řetěz. Je v místech abys ten stejný řetěz dala současně i na kolo. V diskusi i toto probírali a došlo se k závěu, že se tyto deky šijí přímo na typy motorek, takže by ti ji musel ukrást někdo kdo ji použije i na svou. A prý je to tak škaredé, že kdo by to jako kradl. Ale chápu, jsme v česku.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    NTR23: aha, tak to je potom jiná. Jak to budeš řešit s parkováním - necháš tu deku na skútru a budeš doufat, že se nikomu nebude hodit?

Já ho mám doma v pohodě pod přistřeškem u baráku, ale v práci parkuju v podstatě na ulici.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    GINGERCAT: to si právě myslíš špatně. Deka od Tucana Urbana je pevně připevněná ke skútru. Pokud jí nepoužíváš, sroluje se jako karimatka a sepne se popruhy. Pokud jí používáš, prostě nasedneš a deku si dáš na nohy. Nic nepřivazuješ. Pokud bys chtěla jezdit rychleji, tak si dáš pod zadek dva pásky a zasedneš je (opět nic nezapínáš). To vše proti zimě a větru. Má to v sobě kožešinu. A pokud by mělo pršet, tak z takové kapsy co je v místech u pasu vyndáš další kus, který si zapneš kolem krku a máš to skoro po krk. Tento díl se pro případ parkování navlékne na sedadlo, takže ti na něj neprší. Sám o tom uvažuji, z diskuzí jsem vyčetl, že to používají až do bodu mrazu a dá se v pohodě jezdit. K tomu to chce ale i krtkovy rukavice na řídítka.

Tady s fotkama

FORUM.SCOOTER-TUNING.SK • Zobrazenie témy - Termoscud (leg cover) Tucano Urbano
    http://www.scooter-tuning.sk/forum/viewtopic.php?t=3728
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    NTR23: tohle mi pro moje účely přijde strašně nepraktický. V průběhu těch svých 10 km nastupuju na přívoz a vystupuju z něj, tak si moc nedovedu představit, jak se do toho opakovaně soukám. Při mé šikovnosti by to asi brzy plavalo ve Vltavě ;)

Myslím, že to vyřeším nějakým pončem s délkou pod kolena. Koupím nějaké obyčejně outdoorové a vymyslím, jak to chytit ke kolenům, abych z toho neměla padák.... každopádně všem díky za tipy.
    EKIM
    EKIM --- ---
    NTR23: tak to je jedna možnost, trochu dražší...

GINGERCAT: jinak stačí obyčejná plášťa, ale musí to mít ze předu, slepený šlici, žadný knoflíky nebo zip...

DAN_F:se udělá louže přesně mezi nohama...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    GINGERCAT:
    A deka by nepomohla?

DAN_F
    DAN_F --- ---
    GINGERCAT: Znám, velmi nepříjemný :)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ... já mám slušnou větrovku s Goretexem, ale když prší, tak mi z ní stéká voda dolů na nohy, protože samozřejmě není tak dlouhá, abych ji přetáhla přes kolena...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    EKIM: mně by se nejvíc zamlouvalo nějaké pončo, ale nevím - nebude to lítat? Zvedat se to třeba nahoru? Bude to dost dlouhý? (měřím 184cm). Prostě by mě zajímalo, v čem tu jezdíte, když padaj trakaře ;)
    EKIM
    EKIM --- ---
    GINGERCAT: Hele, urcite. Nevihoda plastenek je ze se zapari, ale na 15ti min. jizdu jsou super, teda a to je hodne dulezity maji, nebo lepe nemaji rozepinaci predek. Ja si koupil plastenku a predek jsem slepyl, takze je z ni nazouvaci...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Mám na sklonku léta takovou tématickou otázku - máte někdo pláštěnku na ježdění? Jaká se vám osvědčila?

Dojíždím na skútru 10km do práce a chtěla bych mít něco pro případ hnusného počasí. Čím větší zima, tím víc mi vadí, když nějak brutálně zmoknu ;)
    EKIM
    EKIM --- ---
    Odkazy na nástěnce jsou aktualizované,tedy fungují všechny kromě jednoho kde je výpadek webu. Prosím o případné vylepšováky, které by jste tu rádi našly.
    EKIM
    EKIM --- ---
    A další akcička ze skůtrfora: 2. Jižní Čechy aneb okresními městy za 12 hodin - 25.8.2012
    předpokládaná trasa: Rozpis vyjíždky:
    sraz - náměstí Př. Otakara II. Č. Budějovice
    8:30 - odjezd směr Strakonice
    9:45 - odjezd směr Písek
    10:30 - odjezd směr Tábor
    11:45 - odjezd směr Černovice - OBĚD :D
    13:30 - odjezd směr J. Hradec
    14:15 - odjezd směr Č. Krumlov
    16:30 - odjezd směr Prachatice
    17:30 - odjezd směr Č. Budějovice
    18:15 - předpokládaný příjezd Č. Budějovice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam