• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    EKIM
    EKIM --- ---
    KORKMAZ: Ze skušenosti, jsem si jistý a pochybuji že mi to někdo bude umět vyvrátit, že ČKP byla zřízena účelně za podvodem. Jelikož v momenťě kdy tento úřad začal fungovat se mi moje pojišťovna zapoměla ozvat s blížící splatnosti p.r. na další období, díky čemuž jsem za cca 2,5měsíce, dohromady dvě pokuty bye voko za 5600,- A od tej doby se tvrdí sice že je tu od toho, aby kryla nešťastníky kteří byly poškozeni vozidlem bez povinného ručení. Ale jak píšeš, tak se zdá že takto se to využí také nedá.
    No nic, du vzít lepidlo.... mám docela slušné polyuretanové... časem snad našetřím na opravu...
    To zaplať pámbů že mi ta slečna co mě sestřelila, pomohla vytáhnou skůtr z odtahového parkoviště. Protože pojišťovně to je uplně jedno, kde si prachy seženeš. A zkus se rozčílit, tak si najednou negativní člověk, který je zlý a nevraživý....
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Hele to ujetí je fakt sviňárna, ale asi účinná taktika. Zvlášt pokud jsi cizinec, převážně z východu. Mě takle sice v autě nějaký rákosnící ustřelili zrcátko za jízdy na spojce a ujeli. Zavolal jsem policajty, sehnal svědka a ten vypověděl na policii, ale ho či min se kupodivu nevyskytuje na své adrese. Policie tedy věc odložila (čekal jsem 3 měsíce). ČKP se na mě vysrala, respektive mě nejdřív řekla, že viník nemá ručení a pak že ho má a jeho pojišťovna Uniqua mě astronomicky rychle odmítla cokoli vyplatit a uzavřela mou žádost a to během 23 hod 56 min a 4 s (to je astronomický den čirou náhodou). Takže v Uniqua pracují určitě mimozemšťani a škody, kde viník uletí v létajícím talíři zásadně nevyplácí.
    EKIM
    EKIM --- ---
    POHODAVOLE: Jako jsem zvědavej co se bude dít, pač ikdyž najdou to auto a jeho majitele, je tu velký prostor pro manipulaci faktů. (jé já si nevšiml, nebo mě někdo ukrad auto, a podobný ptákoviny, jen proto že v době nehody jel nalitej)A jestli to byl nějakej vychcan s kamarádama na magistrátu, nebo u policie, tak se zjistí hovno....
    EKIM
    EKIM --- ---
    DAN_F: v servisu to nepořeším protože ty na opravě budou chtít logicky vydělat, potažmo na kompenzaci vzniklé škody. Tak tady nevím proč by mé neštěstí mělo komukoliv dávat práci, kterou zaplatím ze svého. Půjčovna tím pádem také nebude, Jelikož burá na zálohu nemám, na pujčovný taky ne, a ikdybych měl musel bych počítat s tím že mi to pojišťovna neproplatí, jelikž jak už jsem psal ,,pojišťovna nemá ani tabulky podle, kterých postupovat, natož smluvní servis nebo půjčovnu....
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EKIM: tohle je ujeti od nehody. Neresim odškodnění, ale princip, kdy by takovej zmrd měl dostat za uši..
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    EKIM: Nemůžeš to v servisu a teoreticky i v půjčovně vyřešit přes fakturu?
    EKIM
    EKIM --- ---
    POHODAVOLE: Ale vem si jakým způsobem já budu vymáhat náhradu škody a to viník zastavil. Prej mohu nárokovat, pouze na to na co budu mít prokazatelnou účtenku. Ano z toho vyplívá že pojišťovna zaplatí hned potom až já zaplatím. A kde na to vezmu prachy je prý můj problém, dobrý ne...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EKIM: za pokus nic nedá..
    EKIM
    EKIM --- ---
    A vzhledem k tomu že ujel, to pujde do správního řízení na stoprdo. Za konpenzací bych si došel do kanceláře pojistitelů... Aspoň se tvrdí že kvuli takovým případům to vzniklo, tak bych to skusil....
    EKIM
    EKIM --- ---
    POHODAVOLE: jako že na argentinský jich pár je, ale je otázka jak s tím naloží policie (pomáhá a chrání... ale pořád nevíme komu)....
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    BIO23: Jinak chápu tvoje znechucení.. Já jsem už při pořizování skútra do toho šel s tim, že budu volit bezpečí na úkor cestovní rychlosti a leckdy požitku z jízdy.. Extra opatrně si vybírám zatáčky, který si nějak sportovnějc vyjíždět a na každý blbý křižovatce i přechodu prostě neustále osciluju pohledem jak magor.. Jediný, kde si podle mě zasloužim, aby se mi to vymstilo je myškování v kolonách atd. - tam jedu často asi trochu rychlejc, než je zdrávo, ale furt to neni snad na něco zásadního. Jo a za deště v podstatě nevyjíždim..
    BIO23
    BIO23 --- ---
    POHODAVOLE: jsem ani nezkoumal, ale minimálně z toho semaforu by záznam bejt mohl
    BIO23
    BIO23 --- ---
    prší, jedu směrem z centra ke crossu. od holeš.tržnice vjíždí podle mě už na červenou mercedes minibus. z pravého pruhu se rozmyslí,že chce odbočit k pumpě a když je v tom pravým pruhu asi metr přede mnou (jedu na levým okraji prostředního - levej pruh je k pumpě , zašlápne brzdu a pořád ještě rychle +- 40 vjede do levého. já hamy brzda, ale na mokru to klouže , on do mě vráží,háže mě na zem - já kloužu po tom mokrým asfaltu hlavou napřed po zemi přímo jemu pod zadek (zpomaluje fakt rychle) - ding našikmo hlavou do nárazníku (ne jinýho auta,ale toho stejnýho-prve jsem to špatně napsal)
    Auta za mnou zastavujou a lidi běží ke mně,jestli jsem OK a ten zmrd se rychle rozjíždí a mizí kolem pumpy směrem k nábřeží. číslo nemám a jsem živej a celkem i zdravej :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BIO23: co nejaky kamery?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    BIO23: A teďka proběhl crash přesně jak?
    BIO23
    BIO23 --- ---
    tak nedlouho po mém prvním karambolu mě tentokrá sestřelil zkurvenec na argentinský napřímo...
    neuvěřitelnou haluzí jsem se jenom sklouznul po mokrém asfaltu a ve finále vrazil hlavou (helma kupodivu vydržela, jen rejhy po asfaltový klouzačce) do jinýho auta - tentokrát to odnesl krk,levý zápěstí a pravej kotník...
    ten zkurvenec ujel....
    jsem z toho tak znechucenej, že jsem z 90% rozhodnutek skutr prodat a uplně se na to vyjebat
    2x zprdeleklika, nemám sílu to pokoušet potřetí...
    EKIM
    EKIM --- ---
    SPYYDY: Tuším o co ti jde, při vyplňování dotazníku pro pojišťovnu je kolonka pro ,,kdo zavinil nehodu a v čem spatřujete příčinu,, Právě tato kolonka rozhodla že raději půjdu na pobočku, dá se to i telefonicky ale měl jsem vybitej foun a stejně bez kreditu (linka není zdarma).
    Jen zkopíruji co jsem měl pro pojišťovnu připravené:
    -------------------------------------------------
    Řidička vozidla která do mě narazila.

Nepozornost řidičky která do mě narazilo, sbůsobenou stresem z nemocného psa, kterého vezla na operaci k veterináři.

(Řidič vozidla předemnou, mohl dát výstražné osvětlení dříve. Před tím než našel vhodné místo, věděl že v úseku se nedá vyhnout z leva.
    Já kdybych neposlouchal hudbu, možná bych uslyšel ze zadu přijíždějící vozidlo, a stačil nějak zareagovat. Např, troubením, nějakým úhybným manévrem.)
    --------------------------------------------------------------------
    Ovšem ,,já,, došlo až tak daleko, že je nutné býti zotpovědný za (butterfly effect) a nejde ve své podstatě o nic jiného nežli o zvyšování pravděpodobnosti. Otázka není jestli budeš někdy sražen, ale kdy? Za jakých podmínek, jakým způsobem. A Čím častěji jezdíš, tím dřív se to stane. Tím větší pozor musíš dávat, tím pravděpodobnější bude že z tebe polezou nějaký moudra.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    EKIM: čoveče, já se stejně nemůžu ubránit dojmu, že ty nehody nebudou jen o smůle a štěstí.. Nějak se mi podobný opakovaný příhody totiž koncentrujou jen mezi několik málo lidí, ostatní něco podobnýho zažijou třeba jen 1 - 2x.)) Teď nemám na mysli konkrétně tebe, ale prostě někomu se to děje častěji než jinejm.. Často to jsou lidi, co jezdí hodně - nalítaný km pravděpodobnost potkání kreténa za volantem asi zvyšujou, každopádně co ty na to - myslíš, že může hrát roli tvůj jízdní styl atd.?.) Teďka fakt no offense, špíš jen tak přemejšlim.

Jinak good luck s pojišťovnou, řekl bych, že to z nich vymámíš..)
    EKIM
    EKIM --- ---
    MARTYNI: Mohu si půjčit, pokud mám v kapse přebytečných pár tisíc na zálohu a půjčovné. A stejně se proplácení řídí podle posouzení za jakých podmínek vozidlo používáš. (zda to není pouhý rozmar) a jak už jsem psal tak oni na to nemají ani tabulku (jako by ani skůtr nebyl dopravní prostředek(v indii by si klepaly na čelo)). Nebo za předpokladu, že se mi nějak podaří skůtr vykoupit ze záchyťáku(zase přepokládá že budu mít pár tisícovek), dopravit do servisu(což už bude grátis), který ti pujčí náhradní skůtr a jako jistinu bude mít opravovaný skůtr. Nebo, mi tohle mohl říct někdo před nehodou, a já bych se po nehodě snažil (třeba v autoškole), aby si skůtr odvezla bezplatná odtahovka kooperativy(nebo-li smluvní odtahovka viníka). Ušetřil bych čas a nervy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam