• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    BIO23
    BIO23 --- ---
    DZANDIS: mam kymco a jsem spokojenej :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    VACA: tož :) olejový filtr není, při výměně oleje se vyčistí sítko u výpusťáku, jednou za x tisíc, si nevpomenu, tipnu za 3. Oil change vypneš, někde na palubce takové černé gumové tlačítko, trochu zapuštěné abys ho nemohl zmáčknout jen tak, a třeba hrotem tužky to zmačkneš a chvíli podržíš až kontrolka zhasne.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Díky za vaše postřehy, do jara můžu vybírat. Jen bych nerad koupil skútr a pak do půl roku vyšel novej-lepši model :)
    FLUNDR
    FLUNDR --- ---
    PLAYER: Nmaxe bych bral kvůli ABS, jinak se mi to taky nelíbí. Když sem na něm seděl, působil hrozně laciným dojmem.
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    PLAYER: pcx je myslim OK, oproti puvodni verzi, co mam ja, ma nekolik vylepseni(vykon, obsah nadrze, sedacka!) asi bych sel do ni. Nebo to SH kvuli vetsim pneu, mas uz opravdu pocit, ze ridis motorku. Idealni by bylo zkusit si to. U nas v nedaleke vsi maji pujcovnu skutru, tak jsem zacinal ja, bohuzel nepujcuji hondy, maji tam kymco-ale zase jsem poznal, co nechci :-) zkus najit pujcovnu hondy..?
    VACA
    VACA --- ---
    EKIM: Poprosil bych te o drobnou radu, vzpomenes jeste jakej se do zavináče dává olejovek filtr?
    Nikde to nemůžu najít. Prohledával jsem take i tvoje vlakno na skutrforu na ktere jsi odkazoval kdyz ksem zacinal, EKIM a ani tam jsem to nejak nemalezl..
    +teda jestli by jsi pro me mel tip jak posleze vynulovat (zhasnout) tu kontrolku "oil change"

Moc diky..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Cau lidi, chtel bych si koupit svuj prvni skutr nekdy na jare a asi mi zatim vychazi nejlip PCXko. Obsahove jsem limitovan 125ccm (pricemz vic jak 80K za skutr dat nehodlam). Jeste zvazuju trochu drazsi konkurenci od Yamahy. Nemate informace, zdali se nechysta treba do roka novy model PCX? Preci jen Nmax je lepe technicky vybavena a nestoji o moc vic (design se mi ale oproti Honde nelibi).
    EKIM
    EKIM --- ---
    VACA: karnurátor jede rychleji, a taky víc žere
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    VACA: Nn original , rok vyroby 2015 tusim
    VACA
    VACA --- ---
    DZANDIS: Je to model skutru od Hondy, nevim proc se tomu rikalo hned tremi zpusoby a i v eshopech se to necha najit jednim nebo druhym...
    Jde tedy o Honda NES, neboli Honda AT, neboli Honda @, alias zavináč :D
    Nevim co je k tomu vedlo takhle nejasne na tri zpusoby znacit jeden a ten samej model ze stejnyho roku.. (?)

Daval jsem tu jednou obrazek te svoji: VACA, ale na netu najdes vystiznejsi..
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    VACA: kolego, co znamena "10 let starej zavinac" ..?:-)
    FLUNDR
    FLUNDR --- ---
    VACA: Včera sem si objednal na svoje pcx zimí gumy Heidenau K66 M+S Snowtex. Zkoumal semgumy hodně dlouho a nakonec dle cizích serverů vybral Heidenau. Jezdím celoročně, tedy i na sněhu a jelikož sem byl dřív hloupej a jezdil na letních, tak můžu s jistotou říct, že letní Dunlop Scootsmart je na sněhu naprostá vražda a měl bych si zpětně nafackovat. Nicméně ty Heidenau budu přezouvat až cca za měsíc. Jinak dle videí a recenzí od lidí mají zimní pneu na skútra rozhodně velkej význam...Zázraky nečekám, ale pokud to projede sněhem, tak mi to stačí...
    VACA
    VACA --- ---
    btw mi ted volal pan z firmy ze si naraznik opravily svepomoci, takze pojistovnu resit netreba.. tak to je dobra zprava pro me. (sry za OT, jsem se chtel pochlubit, ze i dnes jetse narazite na v pohode lidi co vas hned nechtej zdrhnout z kuze)
    VACA
    VACA --- ---
    tohleto me zaujalo: http://www.pneumatiky.cz/Pneumatiky/Michelin-CITY-GRIP-WINTER CO si o tom myslite na chladnejsi pocasi s mokrem. Jako zimu kdy mrzne a je snih jezdit v planu nemam... ALe chtel bych mit trochu jistejsi vlastnosti do pidzimu a chladnejsiho jara. Sice je to trochu uchylarna prezouvat skutra leto/podzim, ale tvl kdyz mi to usetri dalsi skluzavky, tak bych do toho sel proste...
    VACA
    VACA --- ---
    BIGGIE: hele a to tam je led svetlo z vyroby, nebo to je nejaka doladena vychytavka?

DZANDIS: a nemuze u ty SH taky hrat roly ten vetsi prumer kol?

muj asi 10let tarej zavinac kerej ma poctive nejakejch 16tis (ted uz:) jede tachometrovejch 110 skoro furt..
    Rucicka se fakt zastavi presne na ty carce u 110 a nepreleze ji ani o milimetr :D ale kolik to promeruje jsem zatim nezkoumal..
    ale ja mam kolem 80kg, takze by se mnou asi byly sviznejsi i vase strojky, nevim...

--
    BTW predevcirem sem si poprvy paradne ustlal, nevim presne kolik sem jel, jestli 50 nebo 60.. Predemnou nejakej zmatecnej manevr, musel sem vic na brzdy a uz sem se valel... Jako v poho, @ ma akorat trochu odreny plasty na hranach a ulomenou zadni stupacku, i kdyz byla zaklopena, nikdo za mnou nesedel.. Pujde ale pridelat zpatky, jen se prerazil ten cep/sroub co ji drzi... (+ jsem teda asi poztracel ty podlozky a pruzinu co to aretuje, jestli tam neco takovyho je) Bohuzel skutrik se klouzal dal nez ja, a tak se zastavil o zadni naraznik auta, jel teda kolama napred takze obstal dobre, ale naraznik jeste budem muset resit, takze pojistna udalost...
    Ja jsem F poho, nic zlamanyho, jen jsem se klouzal po silnici, ale boli me teda celej clovek, paradoxne dneska vic nez vcera... jsem ted rad ze si zavazu tkanicky :D Ale fakt dobry, mohlo bejt o dost hur, kamarad se pred par dnima na skutru polamal celkem... :(
    No je to proste znat jak je chladno ze ty gumy uz jsou ztvrdly, kdyz je voda... Stalo se mi to asi po dvou minutach jizdy od nocniho parkovani..

Ted trochu premejslim, jestli nekoupit ty zimni pneumatiky na to.. Ne ze bych mel ambice jezdit ve snehu, ale sliboval bych si od toho lepsi vlastnosti v tomhle chladnejsim mokrym pocasi. Jeste bych jezdit chtel... ale temahle pneumatikama si jistej nejsem. Kamarad od keryho jsem to kupoval mi tvrdil ze jsou z minuly sezony, on by mi nekecal, ale kdovi jak dlouho nekde lezeli skladem.. Mam z nich ten pocit, bo kdyz jsem pak po ceste domu na mokru zkousel jak hodne to klouze zadni brzdou, tak jsem skoro nepoznal kdy se to kolo zablokovalo, jelo to jako sanky, zpomaleni zadny.. To se mi vubec nelibi... bylo to teda v noci opet po delsim stani, takze studeny vsechno, ale stejne
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    Mam pocit, ze sh125 od hondy jsou malicko silnejsi, sice jen desetina kw nebo tak neco, ale udajne je zivejsi
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    Zalezi, jak je zajeta. Ja mam na rovince max.102 tachometr, coz je 90-93 real. Najeto 12tis. km
    144080
    144080 --- ---
    BIGGIE: dik, ja sem na tom podobne tak aspon mam presnejsi srovnani )
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    144080: Tak 100 z kopecka i 110 tachometrove, takze tak 93-103km/h jenze je me kus, mam kolem 120ti kg takze si troufam rict ze to s nekym lehcim pojede i po rovine tou stovkou realne, jinak i se zenskou z toho tu tech 95 na tachometru vytahnu, a to mame dohromadu lehce pod 200kg si troufnu rict
    144080
    144080 --- ---
    BIGGIE: jak rychle jede ta pcx? Taky nad ni premyslim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam