• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    SHYLOCK: Souhlas + malinkatý kola. 14ctky na PCXku jsou do Prahy taky malý (kostky, koleje!)
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    CHILDINTIME: nevim na co to máš, ale třeba na Prahu mi přijde 100cm3 hodně málo a konkrétně tohle na mě působí jako taková naleštěná bída...stříhnutý disky, naleštěná krytka výfuku)))týpek koupil za 5k a doufá))
    KCE
    KCE --- ---
    CHILDINTIME: jo a pocitej ze to jede tak 80kmh, je to jen 100cm3
    KCE
    KCE --- ---
    CHILDINTIME: za ty prachy asi dobry, pokud projde nize popsanym testem vuli, a mas trebic nedaleko..
    i kdyz z roku 200, to uz je 1800 let stary ne?:D
    a tachac bude asi stocenej, 10kkm je nak malo na r.v.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    Co tohle? Asi to chce videt, ale mozna by mi to stacilo jako prvni..

    Honda SCV 100 Lead - Třebíč - Bazoš.cz
    https://motorky.bazos.cz/inzerat/107771443/Honda-SCV-100-Lead.php
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    HABRENKA: Je to tak, já měl v plánu jet na úřad a zpět MHD, at tam nedělám divadlo :D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    NIKDAS: no právě to řeším... končí mi teď 2leta tak co s tím. nová technická je zbytecna, ale hádat se s.policajtem nebo si tak u nevedomyho říct o zbytečný řešení třeba parkování... akorát na úřad chtějí, pokud chápu správně, velký malý technicak a spz... To netuším, jak v.realu ale asi mi nic moc jinýho nezbyva. nechat skútr před úřadem a vypácit spz :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    KCE: DZANDIS: díky moc

    HABRENKA: já teď řešil, u 50ccm se nic nezměnilo, pořád tam je co 4 roky povinnost
    u 50ccm+ se to prodloužilo na 4 roky, takže stačí zajít na úřad a nechat si to prodloužit, nebo na to kašlat a spoléhat, že polda, který tě zastaví o tom bude vědět.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    zdravím, řešil tu někdo za poslední rok technickou? podle nového zákona by na ni nemuselo, ale nějak se mi nechce jezdit s papírove propadlou. Případně na úřad fakt s technicakama a spz, byl někdo? dík.
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    NIKDAS: netreba
    KCE
    KCE --- ---
    NIKDAS: podle fotky tam jeste neco zbejva, bych tomu este par set km nechal..
    spis koukni jestli jsou obe strany (leva vs prava) sjety stejne..
    popisovane piskani nemusi znamenat nic. az to bude kov na kov tak to poznas hned, to je fakt hvizd;)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Ahoj, potřeboval bych pomoc nějakého zkušenějšího oka, je třeba tyhle destičky vyměnit?
    Měřeno šuplerou (kterou se k brzdě dostanu na 2cm, takže uplně přesné to není)
    Přední cca 4mm (horní foto)
    Zadní cca 3mm (spodní foto)

    Není to můj skůtr, mám ho jen půjčenej, majiteli stál přes rok, ujedu na něm po městě max 100km/měsíc, proto se mi to nechce rozebírat, ani moc investovat.
    TK prošel teď, brzdí dobře, jen ta zadní pískne, když se s ní poprvé za jízdu zabrzdí (to nevím, jestli je rzí, nebo už hvízdá oznamovač "mrtvé" destičky)

    Díky moc




    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    Pokud někdo shání skutečné zabezpečení na kotoučovku..
    [ SPAMST @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE ]
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    EKIM: Mám SJCAM 5000X Elite, co bys chtěl vědět? Každopádně se asi posunem sem [ GOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky ] a nebo do pošty :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s nějakou akční kamerou, jen tak uvažuji, tak by mě zajímalo na jaký funkce se zaměřit aby to stálo za to.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    KCE: neměnili nic, olej a filtr. Je ten zmiňuju jako alternativu pro začátečníka, ne každej má čas, chuť a morál řešit eventuelní problémy s koupí z druhý ruky. Já rozhodně nerozporuju že Honda >>> čína, ale z druhý ruky tomu může v klidu něco být, co předchozí majitel zatajil. U novoty je ten začátečník alespoň chráněnej zárukou, a za tu dobu je pak schopnej posoudit, jestli skůtr ano či ne.
    VACA
    VACA --- ---
    Kdyz sem porizoval @ vyrobenej 2005, mel najeto 14k a taky v podstate “novy” nejety gumy. Jenomze byly stary asi 7let, a na podzim kdyz bylo chladno a zaprselo, tak bylo sakra znat jak jsou po letech ztvrdly.
    Nedoporucuju. Proto jsem mel nutkani zminit ze i u zdanlive novejch gum stoji za to se podivat kdy byly vyrobeny..

    A prave, nekdo najede 6k za rok, nekdo o dost vic. Proto u 17let staryho strojku bych koukal i na tyhle veci.

    Honda sekacky umi, karbec mi zatim o sobe nedava nijak vedet, jede to pekne:D Ale vstrik je vstrik..
    BURAN
    BURAN --- ---
    Zadni jsem menil na SH125 kolem tech 15kkm, sjetou na platno, na tom nic divnyho nevidim.
    KCE
    KCE --- ---
    HOLAKAC: nemam ted moc cas,
    ale sam nakonec rikas bud novou cinu nebo ojetou hondu (ojetou cinu snad ani zadarmo:)), ja sem rozhodne pro ojetou hondu. ze ma nekdo na cine najeto 15kkm je upolne o nicem, honda sh sem koupil s 10kkm a najel za posledni rok dalsich 6k a teprve se vlastne zajizdi, haha:) spis se zeptej kolegu co na tom uz vymenili a co servisovali, ja menim jenom olej a 1x vzduchovej filtr.

    CHILDINTIME: prvni inzerat rika ze ma nove gumy, to uz je jako nekdo za 17kkm sjel? a najel tech 17kkm za 17 let... asi ne-e... ta druha je mimo rozpocet a na nemeckejch papirech, ta treti fes je hnusna a v brne :P ale asi nejlepsi kandidat, a ta ctvrta, strikacka ma lakavou cenu ale pocital bych s investici do repase variatoru a ten vejfuk je nak podivne nalakovanej. ale zas je to strikacka, ja osobne bych karbec nechtel. to uz je na kazdym.

    osobne ti radim, prosti si skutrforum, hlavne sekci o cinskejch skutrech, jejich opravach a zkusenost lidi s reklamacema a podobne, a pak temata o hondach. precti si nakej zakladni clanek strikacka vs karbec. a pak se rozhodni.

    u kazdyho stroje premyslej, proc ma novy gumy kdyz ti tvrdi ze ma najeto jen 15kkm za 15 let a podobne, zavrklej se zadnim kolem jestli je tam vule v ulozeni/lozisku a zkus pustit riditka jestli to jede rovne. koukej na sramy a skrabance, obzvlast kdyz prodejce tvrdi ze jen spadla ze stojanku. ja tu svoji uz parkrat polozil, z toho jednou v cca 70kmh, takze je odrena, ale nic to neodsralo takze jen kosmetika, samo zalezi jestli chces "delnika" nebo si priplatit za "lestenku" ...
    VACA
    VACA --- ---
    CHILDINTIME: z tehle ctyrech bych se osobne dival na ty prvni dva. Zavináč i SH jsou dobrý skutry. (ja mam Zavináče -to první a v podstate jen jednou za cas vymenim olej. Pripadne vzduchovej filtr, jinak to prakticky nic nechce, ten skutr je schopnej najezdit desnou porci km.)
    Ten posledni inzerat je jakoby lepsi, pac ma vstrik, ale ta cena mi na "i-čko" s takovym najezdem prijde az podezrela, +s tim co popisuje...
    Vseobecne u tehle skutru je mozna trochu problem ze vydrzej relativne fakt hodne km, takze bych se u nekerejch bal aby nebyly stoceny tacho...

    Obecne bych se pri porizeni kouknul taky kdy byly vyrobeny pneumatiky co na tom jsou. Dobrej vzorek nemusi bejt vypovidajici. Kdyz to nekde stalo dlouho a gumy jsou stary, tak maj tendence tvrdnout. Zejmena za chladnejsiho pocasi na mokru to pak klouze jako prase! Nedoporucuju;)

    Na druhou stranu x let stary gumy s hodne vzorkem muzou bejt priznivy znameni ze tachometr sedi. Ber tak ze treba ten @ je starej uz 17let, 17tis km za tu dobu je velmi malej najezd..

    (ja mam nejak podobne starej od prvniho majitele s cca 30k a jezdi perfektne)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam