• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    LUKASM: manuál najdeš právě na Motorkářích (ke stažení je nutná registrace).

    Hmotnost válečků tam ale není. Když se podíváš na PartsDepot na SH125D r.v. 2017, originální válečky mají tovární kód 22123K36H00 resp. 22123-K36-H00 - ale taky se mi podle toho nepovedlo najít jakou mají mít gramáž. Ale třeba ti to pomůže pokud se nenajde majitel SH s radou.
    LUKASM
    LUKASM --- ---
    PAN_MYVAL: ahoj, diky za reakci, servisní manuál právě nemám, vymontovany sem je měl a jelikož byly dost "ohoblovany" váha by neseděla, vycházím z toho že tenhle skútr je jeden z nejprodávanějších a mohl by s tím mít už někdo zkušenost..
    BIO23
    BIO23 --- ---
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    LUKASM: podívej se do servisního manuálu a do katalogu na Motorkari.cz, jestli tam nenajdeš tovární hmotnost pro tvou motorizaci. Pokud ne, nejlepší je váleček vymontovat (stejně to budeš muset udělat až je budeš měnit) a zvážit.

    Nekupuj to na blind, nebo vyhodíš peníze za válečky se kterými bude extrémně snížená maximální rychlost (buď protože budeš točit tak vysoké otáčky že skútr nepojede rychleji, nebo to budeš mít tak zpřevodované do síly že motor neutáhne rozjezd na rychlejší).

    Tip k rozebrání variátoru - nemusíš kupovat žádné přípravky na blokování pohybu motoru, pokud máš rázový utahovák. Ten povolí (a posléze utáhne) matici variátoru tak rychle, že se hřídel motoru nestačí pootočit aby zabránila povolení/utažení.
    LUKASM
    LUKASM --- ---
    Takovej lama dotaz : jakou váhu válečků do variátor zvolit? Mám Hondu sh125 rok asi 2017, je k dispozici několik od 15 g- 19g, větší hmotnost rychlejší akcelerace? Diky
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Po zimě potřebuju koupit novou baterku, teď tam mám
    Unibat CB4L-B/SM 12V4AH 56CCA

    Mám koupit úplně tu stejnou vč. značky, nebo jakou byste doporučili? A který eshop? Dík za rady:)
    KUHL
    KUHL --- ---
    Tak v japonsku to bude asi pekne mastný, ale stejne bych nic neriskoval. Pneu je tvuj styk se zemi, na tom záleží skoro vsechno ;). Safety first!
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    EKIM: I na tom horském kole je to utrpení :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    to je vám za těžko nechat si za kylo vyměnit gumu v servisu, neriskovat poškození gumy, ráfku a mít to vyvážený? na youtubku je video jak si, někde v indii týpek ručně pomocí dvou páčidel čenžuje gumu, a je vidět že to neni jako vyměnit plášť na horskym kole..
    KUHL
    KUHL --- ---
    BIO23: moje google-fu rika ze je to 15k + kufr, tj. 25k. Ale to je fuk..
    BIO23
    BIO23 --- ---
    KUHL: rozdíl v cené nový F350 a F300 je 10 000,-
    takže není co řešit... doklopim to
    KUHL
    KUHL --- ---
    BIO23: ja mam v merku ten lonskej model, forzu 300.

    Myslite, ze mam koupit lehce ojetou, nebo novou? Bude to na firmu, bude se odecitat dph.. pripadne neco jinyho, ale forza my pripada lepsi nez t-max, nebo sh. Ridicak a2, nemam neomezenej..
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    PAN_MYVAL: jako kdyby šlo jen o to nafouknutí, tak ok, ale netuším, jak moc to uchází, než si guma sedne. to je hlavní problém. nechci si sundat gumu, a pak zjistit, že se to manuálně nedá nafouknout.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    8BB76E1: vozím na skútrech hliníkovou manuální pumpičku na kolo z Lidlu. Jako dofouknout se tím dá, dohusťoval jsem tím pneu po zimním stáním ve firemní garáži. Ale z nuly... Jednak se hodně nadřeš a jednak bdueš muset dělat pauzy, aby pumpičce neodešla těsnění. Nesmí se zahrát na víc jak cca.a 50°C pokud má vydržet.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    HARVIE: haha.. ^_^ tak na to s tím plamenem se dá použít víc hořlavin.. ale to není něco, co bych chtěl teď zkoušet. ^_^ jen nevím, jak moc to bude ucházet, než si guma sedne. a kompresor právě nemám, a nevím ani o žádném v okolí, ale benzínky snad mají.

    trochu jsem googlil, ale je to takové nejednoznačné. lidi píšou, že se to dá, ale i že měli problémy. hádám, že problém nastane, když bude ta guma nějak deformovaná..
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    8BB76E1: taky zrovna premejslim jestli do toho jit nebo to nechat profikum... je nakej trik s lakem na vlasy, ale nevim jak moc je to dobrej napad :-D nastesti teda mam k dispozici kompresor, pripadne by mozna stacil i ten co maj na benzinkach :-D
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    měnil jste někdo bezdušové gumy? dá se to manuální pumpičkou?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Ahoj,
    byl jsem nucenej sundat na piaggio 125 (4T) vejfuk a byl jsem docela prekvapenej jak je to pridelany. Je tam naka priruba, ktera volne klouza po krku vejfuku a sroubuje se na motor. Kdyz jsem to ale mel sundany, tak to na me pusobilo jako ze ta priruba je z nejakyho asbestu nebo keramiky... Ale bylo to zasrany, takze to nebylo moc poznat a nechtelo se mi to zkoumat.

    Tak jsem si rikal, ze by to asi chtelo opatrne, aby to pri manipulaci nebo utahovani neprasklo, nebo tak neco... Tusite nekdo jak to je doopravdy? Musim se toho bat, nebo je to ocel a jen blbe vidim? :-D

    Vejfuk vypada +- takhle:

    EKIM
    EKIM --- ---
    U mne dobrý. Sem tuhle jel dopoledne přez louku, když námraza roztaje je to jako by všude byla vrstva másla, takový rodeo jsem dlouho neměl...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KCE: vcera v Brne cestou na kole sem si rikal, ze ted bych moto urcite nevytahl. Krusny Hory rikas, tak to je frajer krizenej se sebevrahem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam