• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Mně napadá cívka zapalování... Jestli se moc nehřeje...
    MUSAK
    MUSAK --- ---
    Zdravím, mám takový dotaz. Mám Piaggio X8 125ccm rv 2004. Na skůtru jsem najezdil tisíce km a teď (před rokem) začal dělat to, že jakmile držím plyn, tak při nějakých 60-70km/h se začne jakoby dusit a zpomalovat. Když plyn stále držím, tak zpomalý až do chcípnutí. Znovu nastartuju a opět se rozjede do +- výše popsané rychlosti. Pokud na těch 60 trochu uberu, tak to těch 60 pojede dál. Z výše popsaného by se dalo usoudit, že tam nejde dostatek paliva. Nicméně to by nevysvětlovalo, proč se to začne dusit až do chcípnutí. Skútr byl rok v servisu, kde zkoušeli několikrát čistit karburátor, vyměnili trysku a zkusili i palivovou pumpu. Výsledek: Nechal jsem tam x tisíc a děje se to stále úplně stejně. Servisák přiznal, že už neví kudy kam, že to opravit nedovede a vrátil mi ho.
    Moje otázka zní, zda má někdo nápad, co ještě vyzkoušet? Případný tip na servis, kde mají se skútry zkušenosti (okolí Pardubic ideálně, ale do Prahy to taky dotáhnu, pokud budu mít větší naději na opravu)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Je to samozřejmě debilita. Navíc to každý druhý vyřeší úpravou variátoru.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    NTR23: Ano to je samozřejmostí.
    Ale pořád to někdy někdo musel vymyslet..
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Omezení 45km/h je prostě dáno zákonem nebo vyhláškou nebo co to je. Mají to všechny skutry s možností řídit od 15 let. Tzn 50 ccm a výrobci se tím asi musí řídit.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    RSZ: Tuhle rychlost musel vymyslet někdo úplně vylízanej. S tímhle omezením jsem měl skutra Zongshen (Kentoya)
    A ta rychlost je tak naprosto dementní, že nejedeš nikdy dostatečně rychle, ani ve městě. Aby jsi někoho neomezoval. Ale zas jedeš rychleji než cyklista. Takže tě všichni začnou předjíždět i v těch nejdebilnejsich situacích, treba uprostřed zatáčky. Jako větší stres, a víc vytlačení do příkopu (když mě nekdo začal předjíždět před nebo v zatáčce a ejhle vylouplo se v protisměru auto) jsem nikdy na něčem jiném nezažil...
    V tomhle mám absolutní pochopení, pro úpravy na větší rychlost. I u těch prdítek autíček od patnácti.
    Při tom, bych řekl. Že by stačilo, kdyby tohle omezení bylo na 50kmh..
    RSZ
    RSZ --- ---
    Jezdím na 125 vespe, všechny jízdy mám do 25km, ale zase bych nesnesl tu 45kmh maximálku..
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    KCE: jestli to není strategie, která mě napadala pro automobilky: naplnit kvóty na flotilové emise tím, že ke každému ICE vozidlu dáš zdarma BEV vozidlo. V případě Hondy tedy ne zdarma, ale za takový pakatel, že to bude zdarma za dotace jako onehdy v USA golfové vozíky :)
    _A5_
    _A5_ --- ---
    mne prijde lepsi tohle https://voltgaraz.cz/cpx-pro/
    ..az na tu cenu
    KCE
    KCE --- ---
    MARASAN: to teda nic moc, krom toho ze je to maly a hnusny, tak ani rychlost a dojezd 40km neni uplne presvedcivy :D
    takze max pro nekoho na velmi specificke vyuziti pravidelneho dojizdeni nekam blizko.
    a to pisu jako nekdo komu stoji na dvore 2x think city, 1x eGolf a kdo zije v obytnym nakladaku jehoz srdcem je 4,8kwh lifepo4 baterka ;)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    za 60k:

Honda uvádí městský elektroskútr EM1 e: za mimořádně příznivou cenu | fDrive.cz
    https://fdrive.cz/clanky/honda-uvadi-mestsky-skutr-em1-e-za-mimoradne-priznivou-cenu-12855
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    PLECH: Nedávno jsem takhle na Opatove v noci stál asi 3 minuty a auto nejelo. Nakonec jsem moped dal na stojánek a přidal plyn a semafor mě pustil.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Protože prodej minulý plečky měl celkem ohlas, dám sem ještě toto - jde o prodej z dědictví, nikdo z rodiny a okolí to nechceme :-)
    Známej to má u sebe v bazaru v Kralupech n.Vltavou, kde to jde omrknout atd., protože nikde nevidím nic podobnýho, je cena totálně vycucaná z prstu.

Quadro 350D (2018) za 59.990 Kč - MotoInzerce.cz
    https://www.motoinzerce.cz/motorky/quadro/1146148-350d.html

Koukám že jim nejedou fotky :/ Jde o tohle - https://www.motorkari.cz/clanky/redakcni-testy/quadro/quadro-350s-29034.html
    KCE
    KCE --- ---
    jo a zpetne hlasim novej prirustek do rodiny, zena na pe esku drandi uz asi dva tydny :)
    neni to zadna lestenka, ale za ty prachy v super stavu, strikacka 10kw a s jejima 45kg vahy to celkem jede :D

HARVIE
    HARVIE --- ---
    PLECH: no ja se prave snazil najit, jestli s tim magnetem nema nekdo zkusenosti :-D
    PLECH
    PLECH --- ---
    HARVIE: Tyjo to jsem se ptal pred 13 lety, nice. Jinak dneska mi prijde, ze je castej uz pouzivana kamera, tak se to min deje
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    PLECH: Nekdo rikal, ze prilepit silnej magnet zespoda na skutr (treba neodym z harddisku). Ale nezkousel jsem, docela by me to zajimalo, protoze v noci se obcas takhle nekde seknu...
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    TOMBRIDER: pár tisíc, chtěl jsem se toho hlavně zbavit. Ale furt vyšel km za 3,- :-)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    HOLAKAC: Za kolik to bylo?
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    DRATENIK: už je fuč, motoinzerce.cz během pár hodin se kdosi ozval a večer si to odvezl. Asi jsem podstřelil cenu, nečekal jsem že bude o jetou čínu zájem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam