• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    TWARR
    TWARR --- ---
    nehledal a rovnou se ptam, tak se pripadne omlouvam, jen mne to ted napadlo.
    neni do lr nejakej plugin (treba?) na rovnani distorze? v developu je korekce vinetace a aberace, ale na distorzi kakac:)
    OOPS
    OOPS --- ---
    Adobe Lightroom 2 - profesionální editor fotografií — Radek Hulán - oficiální webová prezentace - MyEgo.cz
    http://myego.cz/item/adobe-lightroom-2-profesionalni-editor-fotografii
    OOPS
    OOPS --- ---
    Vznikla oficiální stránka českého Adobe na Facebooku. Novinky a diskuze o Ps, Fl, ID, Ai... http://tinyurl.com/adobecz
    KULHY
    KULHY --- ---
    MINER: joj to se mi myslim taky stalo a uplne jsem zesedivel kam ta fotka zmizela :))
    MINER
    MINER --- ---
    Bacha, objevil jsem blbou chybu LR:
    Když mám ve stacku více fotek, nahoře je s dvěmi ** a pod ní je s třemi ***, a stack je uzavřenej (collapsed), tak když dám filtrovat pro fotky s aspoň třemi ***, tak LR tu fotku nenajde!

Funguje to jenom, pokud se všechny stacky "expandujou".

Tedy uzavřené stacky LR filtruje vždycky jenom podle vrchní fotky. Pokud vrchní fotka neodpovídá filtru, vyhází i všechny fotky v tom stacku.

Málem jsem se zděsil, že jsem tu fotku ztratil, ale LR to jenom blbě filtruje..
    KULHY
    KULHY --- ---
    OKEYA: dik za info :)
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Adobe releases Lightroom 2.4 & Camera Raw 5.4: Digital Photography Review
    http://www.dpreview.com/news/0906/09062401adobeupdates.asp?from=rss
    MINER
    MINER --- ---
    Ha, tak teď jsem zjistil, že ta velikost DNG extrémně závisí na zvolených parametrech "Image Conversion Method".
    Dám-li: "Preserve Raw Image", vychází DNG o pětinu menší než původní CR2 z Canon 50D,
    dám-li: "Convert to Linear Image", vychází DNG dvakrát větší.
    (Samozřejmě nenechávám embeddovat RAW)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Záleží i na konkrétním typu. Pentaxy to mají některý větší a některý menší, podle komprese. Ale novější modely spíš menší.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ja myslim ze NEF z nioknu je taky vetsi .. tak o ctvrtinu
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    MINER: hmm, zajímavost - na minoltě je MRW větší...
    MINER
    MINER --- ---
    KOSMO: nepravda, NDG je přibližně o polovinu větší než CR2 z Canonu
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    DNG má taky smysl s ohledem na velikost dat - když si zkusíš převést RAW - DNG, zjistíš, že DNG je o dost menší a přitom univerzální... Taky ho ještě nepoužívám a všechno nechávám v RAW, ale říkal jsem si, že s novou zrcadlovkou budu asi všechno převádět do DNG. Udělat si nový sys. správy souborů - právě s ohledem na možnosti Lr. A když potom za pár let vyměmíš soft i foťák i hardware - pořád to bude O.K.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    IOT_JH: Jako kdybych chtěl max kvalitu, tak Pentax Photo Lab. Ale LR je mnohem pohodlnejsi a dava vic moznosti. Takze pri maximalnim pixel-peepu to treba nebue tak dokonaly, ale na a3 to staci vic si vyhraju.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    mno, ona to asi trochu pravda je , ale uz proto ze ten nikon capture je straaaaslive pomalej ho pouzivat nebudu .. mam novej notes, ale na tohle asi potrebuju vypocetni strediko

navic vsechno to co umi LR nikon softy neumej ani nahodou
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Super, tak to chapu spravne, ale jestli je to jedine j rozdil oproti ostatnim rawum, treba proti nefu, tak mi to prijde fakt zbytecny do toho prechroustavat. A pokud nahlednete do auditka o nikonech, tak pred par tydny tam probehl flame o tom co pouzivat na zpracovani rawu a nakonec se vseci vicemene shodli, ze nejlepsi je pouzit program dodavany vyrebcem fotaku ze kteryho raw je...
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    IOT_JH: dng bude vzdycky jenom dng - proste jako negativ u fyzicky fotky - negativ budes mit porad stejnej, ale fotku muzes vyvolat jak chces (treba s barevnym nadechem atd.)
    KULHY
    KULHY --- ---
    jestli to dobre chapu tak raw se ani neda zmenit .. da se zmenit jen informace jakym zpusobem se ma zobrazovat nebo jakym zpusobem prevadi do jinyho formatu .. to dulezite je ze obrazove data jsou furt stejny .. ale to je u LR stejne jedno protoze jak uz bylo receno tak pracuje s kopiemi
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    LEDOFREDO: Aha, tak to je hustý. Ale jde mi o ten DNG, když ho pak upravuješ třeba ve fotošopu....
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    IOT_JH: mno to ne .. zadny zmeny v lightroomu nejsou napevno, at je delas na jakymkoliv formatu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam