• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: osobne bych urcite radsi bral 24" kvalitnejsi lcd nez prumerny v 30"..takze zalezi kolik na to mas..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Presne tohle ma ted kolega v kancelari a je to super. Ale prece jen si rikam, ze tricet palcu a ta obrovska plocha stoji za zvazeni :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: pouzivam 1920*1600(na 24") a je to luxus..klidne bych bral i tech 30" ale to as spis kuli osttani praci kd ymam vedle sebe 3ruzny okna a pracuju ve vsech zaroven..jinak v lightroomu pouzivam stredni az nejvetsi nahledy co jdou..
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BLACKX: rozdil je tam asi jako kdyz jsi v normalnim kine a v IMAXu. Proste uz se musis trochu "rozhlizet" a misto mysi je na nektere veci mit tablet, abys nemusel prejizdet.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MINER: Ne, jen jsem od nekoho (kdo to nepouziva moc casto) slysel, ze je to neprakticky velke a clovek uz to jen tak neobsahne pohledem. Takze jsem chtel vedet, jak moc velky problem to je a jestli se na to da zvyknout. Taky by mohl byt problem v ovladani - mysi se pak clovek hodne najezdi. Asi pomuze akcelerace mysi s tim, ze porad bude dostatecne citliva i pri pohybu pres jeden pixel, ale chtelo by to vedet, jestli opravdu v necem neni skryty problem... tady se nebavime o zvetseni plochy o par procent, ale hned o sto.
    MINER
    MINER --- ---
    BLACKX: Mám s tim jen zkušennost: Je to fakt velký!:)
    Zajdi si např. do Eizo studia nebo nějakýho jinýho showroomu, pusť si tam Miny, a za chvíli budeš mít vlastní zkušenosti:)
    Co čekáš za dlouhodobý zkušenosti? Že se z toho dělají závratě?:)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GHOSTSTALKER: Samozrejme, ze to jde, ale petiminutova fantazie a dlouhodobe pouzivani a tomu odpovidajici "tweaking" je neco uplne jineho. Kdyz uz o tom mluvime, tak by se me hodily i zkusenosti s pouzivanim takoveho monitoru.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BLACKX: jezis tak to si asi muzes upravit podle sebe, ne? Trochu fantazie, proboha
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MINER: jj, to uz mam, ale chtel jsem i nejaky realny screenshot, pro jistotu. Predpokladam, ze uzivatel u velkeho monitoru asi bude mit prostredi trochu upravene, ale jak? (Treba vetsi nahledy ve filmstripu a podobne)
    MINER
    MINER --- ---
    BLACKX: screenshotni si to u sebe, a upsampluj jenom fotku a okraje jen posuň, a máš screenshot doma i v "malování" za 2 minuty, neasi.

Pokud máš nástroj, co umí 9-slice, jako Fireworks, tak to máš přibližně za 20 s
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Dotaz: Pouzivate nekdo Lightroom na 30" monitoru s rozlisenim kolem 2560x1600? Jestli ano, mohli byste sem hodit nejaky screenshot v plnem rozliseni? Trochu o takovem monitoru domu premyslim a v praci takove mame, tak bych si chtel vyzkouset, jak by na tom vypadal LR.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Nevim..ale je to mozny...3Beta uz je venku aspon mesic..tak treba na Vanoce bude full
    TWARR
    TWARR --- ---
    http://img22.imageshack.us/img22/4351/beznzvugb.jpg takhle? fill a jedem, nevidim problem
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ze by se nejak brzo ocekavala verze 3?

MANSIK: V tome levem panelu je maly nahled na fotku a nad nim je "Fill" - klikni na to a stane se, co chces.
    TWARR
    TWARR --- ---
    MANSIK: prvni vec, pouzivej F na skryti zbytecnejch sragor. TAB na skryti panelu evidentne znas, ale ja kdyz dam fill, tak to mam roztazeny ...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MANSIK: sak se ti zobrazuje cela fotka stejne jako na tom puvodnim monitoru..jen je tenhle sirsi tak jsou logicky po stranach okraje..pokud bys chtel fotku do kraju musel bys scrollovat nahoru a dolu..

Navic ty okraje tam jsou naschval...na nich muzes mit veskerey editacni panely aniz by ti to prave zmensovalo zobrazenou fotku jako tomu bylo na tom starym monitoru
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Chci se zeptat přešel jsem ze starýho pc,kde byl monitor 4:3 a kde se mi fotky zobrazovali takhle http://img686.imageshack.us/img686/8035/49762466.jpg . Na 16:9 notebook a fotky se mi zobrazují teď takhle http://img402.imageshack.us/img402/9594/94572110.jpg . Je nějak možný,aby zobrazení v režimu fill/přizpůsobit na tom 16:9 zobrazovali při náhledu na celou obrazovku dotažený až do krajů? Respektive jako na tom starým monitoru? Nemůžu si na to nějak zvyknout...
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    hlavne taky musim upgradnout photomatix i Lr - oboji verze 1.4 nebo tak neco:p
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GHOSTSTALKER: no proste ten textak co je vedle.. :D xmp tusim..:)

Jinak jeste je jeden problemek ze program to cist treba umi..ale kazdej si tam ukalda svuj druh infa..IPTC tagy, barevny vlajky apod jsou v nejakym standardu (co udelam v LR umi precist Zoner a naopak)..ale treba ty upravy uz zoner nezobrazuje..(jestli LR zobrazi upravy ze zoneru jsem nezkousel)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam