• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MINER
    MINER --- ---
    GHOSTSTALKER: Jsi neuvěřitelně chytrý. Abys byl nejchytřejší na celém světě ti chybí už jen informace, že profily jsou mnohem mocnější než pár šoupátek v LR. Více ti řekne Google, ale zdá se že všechno ostatní víš a znáš, takže ho možná ani nepoužíváš.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: dik nastavim si to uz pri importu to zni asi jako nejlepsi reseni.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MINER: Asi jsi slepej, ze nectes, co se tu pise, ale i na to si muzes udelat custom profil nebo preset, ktery nasledne (nebo uz pri importu) aplikujes na vsechny fotky. Nebo synchronizace, ze jo. Jestli i to je pro tebe opruz a ztrata casu, tak se na nejaky LR rovnou vyser, fot do jpegu a tiskni to rovnou tak, jak to vyleze z fotaku.

Uplne se desim, kdyz tu ctu nektere "problemy", k cemu ten Lightroom vlastne lidi pouzivaji. Jako nahrazku Exploreru pro fotky?
    MINER
    MINER --- ---
    GHOSTSTALKER: opruz a ztráta času mi brání dělat u každé (typově stejné) fotky to samé. Radši ten profil nepoužívám a doladim si to bez něj protože toho víc zkazí než vyladí.
    Když přivezu z měsíční akce přes tisíc fotek, a sto z nich je koukatelnejch, tak mi automatizace toho co lze, ušetří hodiny.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MINER: co ti brání v tom, si ty modré a zelené stáhnout dle své libosti? To opravdu na všechno musíte mít nějaký profil, a ještě k tomu přímo od výrobce?
    MINER
    MINER --- ---
    Když už jsme u těch barviček. Neexistuje nějakej méně kanárkovej profil jako alternativa k Canonímu Camera Landscape profile? Má to některý příjemný vlastnosti hlavně u fotek focenejch za plnýho slunce, ale ty oblohy to dělá moc nereálně modrý a zelená je taky extrémně svítivá. Většinou to kvůli tomu nepoužívám, jsou to moc omalovánky...
    Nikoní Landscape mi přišel lepší, nejde nějak zkusit třeba ten? Nebo nějakej jinej?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Jo, a aby toho nebylo malo, tak jeste muzes udelat to, ze nastavis profil u jedne fotky, pak das Set Default Develop Settings, a pak se ti na vsechny fotky ze stejneho fotaku bude defaultne aplikovat to nastaveni.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: koukni do nastaveni nebo to jednoduse zmen jen u jedne fotky, oznac vsechny a pak synchronizuj nastaveni (Ctrl+Shift+S). A taky si muzes udelat preset jen s timhle nastavenim a rovnou ho nechat aplikovat pri importu.

Jako delat to po jedne fotce je slusna lolarna :).
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: tak v ty novy verzi je ten camera standart trochu lepsi asi. urcite lepsi nez to adobe standart. jde tam nekde nastavit aby tam zustalovlo porad camera standart abych to nemusel preklikavat u kazdy fotky? diky
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    nevim, ja s tim nikdy problem nemel... kdyz v LR nastavim profil treba Camera Standard (nebo jak se to jmenuje), tak to proste vyhodi identicky vysledek jako jpeg se Standard nastavenim z fotaku nebo RAW projety DxO s Camera Standard profilem.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    tak jsem nahodil 2.61 a je to porad stejne :/ da se nekde resetovat nastaveni? Ale tim to asi nebude. A myslim, ze raw z Canon30D by mela zvladat i starsi verze. Ja bych rad dal pouzivat LR ale kdyz vidim jak to przni tak to nechapu.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: 2.3 teda neni moc novejsi verze...
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    DARKINA: Nevyresil jsem to. Nainstaloval jsem zkusebni verzi capture one a udelal to v tom i kdyz me to pekne sere. Resil uz jsem to davno s nejakou starsi verzi LR myslel jsem, ze to vy tyhle novejsi asi (2.3) bude lepsi, ale jak jsem vcera zjistil tak to barvy masti porad na nic :/ u normalnich reportazi rodinejch fotek a tak sem si toho vubec nevsimnul, ale tady u tech diaru to je hodne znat :/
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    MIKEKT: helek az to zjistis tak napis, zrovna vcera sem u toho nadavala jako dlazdic... Mam taky 30D ale LR pouzivam uz strasne dlouho a bylo to v pohode ale nevim jestli se to pokurvilo tou novou verzi ci co... kazdopadne je to na pikacu
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: to jsem vsechno zkousel a beznadejne :/ i sem tam asi nasel ze tam mam nastavenej snad muj fotak 30D jako nejakej zakladni pforil jako se volilo driv v Capture One. rad bych pracoval v LR na ktery jsem zvyklej, ale takhle to nejde
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: na ty soupatka se vykasli, nahore mas polozku Profile, tak zkus menit to.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: jo to sem zkousel nejak poladit barvy pod tou zalozkou Kalibrace fotoaparatu ale nejde to moc :/ a dela to u kazdy fotky zvlast je na nic.
    http://michalepsi.cz/temp/test/diar-predek/CO/IMG_0247.jpg
    http://michalepsi.cz/temp/test/diar-predek/IMG_0247.jpg
    jsem zkusil udelat export v capture one (ten prvni)
    je to teda lehce podexponovany ale barvy trochu realnejsi. nechapu ten rozdil.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: Develop/Camera Calibration
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Lidi mam takovej malej problem s baravama v LR fotim nejaky diare a vubec se mi neschodjou barvy :/ ted jsem to zkusil vyexportovat z rawu v Capture One a tam se mi to zda lepsi nevite kde by mohl byt problem? diky
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    RATTKIN: diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam