• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    PEJR
    PEJR --- ---
    Lame dotaz, asi se to tu resi docela casto, ale jak prosim presvedcim LR aby mi RAWy neupravoval rovnou pri nahledech? Sere me to, ze si mysli ze je chystrejsi nez ja kdyz to exponuju.. DIky
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Da se nejak udelat hromadny export vsech fotek z catalogu do jedne slozky, ale aby se zaroven vytvorily podslozky podle zdrojovych souboru? (Napr. mam fotky ve slozkach X, Y, Z, chci je vsechny najednou exportnout tak, aby se mi na plose vytvorila slozka A a v ni podslozky X, Y, Z + pripadne dalsi podslozky a do nich se to naexportovalo)
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Jo k tem katalogum maji nejakou specialnejsi funkci nez knihovny (library) co si delal aperture?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AMIKOSA: ale jo, ja ji mam, ale zatim neni kompatibilni s katalogama z dvojky a dva katalogy vedle sebe kvuli tomu rozhodne nepovedu, abych pak riskoval pripadne problemy s jejich sjednocovanim po vydani full verze.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    No a tu betu dnes updatovali a na strankach LR jsem se docetl ze ty nahledy praveze haze do adobe RGB. Mozna mysli ty grid nahledy. Takze do te beta trojky nejdete?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AMIKOSA: hm, to je divny, LR ma nativni color space taky ProPhoto...

To snad neni update, LR3 ma uz par mesicu zatim jen betaverzi.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    takze jsem tomu venoval jisty cas a zjistil nasledujici. V lightroom se mi jako fill nahled generuje nahled v Adobbe RGB ale kdyz dam zobrazeni 1:1 tak je vse v normale a ano dosahuji identickeho zobrazeni jak ve PS tak v LR ale ten zasr... nahled je proste jinej. Taky mam LR 2.6 Ramera Raw je 5.6 a color space teda ProPhoto RGB diky za nej. Mimochodem adobe vydalo novy update LR 3 co vy na to?
    KULHY
    KULHY --- ---
    GHOSTSTALKER: jj posledni updaty a bez jakyhokoliv nastaveni absolutne totozny barvy z uprav v Lr

Lr 2.6
    PS CS4 extended
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    zkus nainstalovat updaty LR a Adobe Camera Raw, jinak fakt nevim
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    jeste si to projedu neda mi to. Kazdopadne diky.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AMIKOSA: jj, ale otviram to bud tou prvni moznosti (Edit in PS) nebo jako Smart Object.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    GHOSTSTALKER: Ty to teda mas v pohode co vidis v LR vidis stejne v PS? Uplne zadny rozdil?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    taky pouzivam prophoto
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    covece a jaky pouzivas barevny profil treba me to rozesira ten ProPhoto RGB ktery teda mam nastaveny vsude.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AMIKOSA: Zkus jeste Open As Smart Object in PS a Editn in Adobe PS/Edit a Copy with LR Adjustments. jinak nevim
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Presne krok za krokem to delam tak ze davam Create a virtual copy potom oznacim jednu a druhou fotku a dam edit in > open as layers in photoshop a vysledek des bes... Ve photoshopu se potom ani camera raw neotevira rovnou se to nejak nasklada do vrstvy a i samotne otevreni jedne fotky nevypada stejne v LR jako PS?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AMIKOSA: oteviras to urcite s nastavenim z lightroomu? neotviras originaly? zkusil bych zkontrolovat, jestli v LR a PS je puzivana stejna verze Adobe Camera Raw. Plus zkontrolovat barevne profily.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Zdravim jsem externista s Macinthosem a prave jsem presel z aperture na Lightroom. A uz ted s tim trochu zapasim. Oznacil jsem si dve fotky v Lightroom a dal je otevrit jako editovatelne vrstvy ve photoshopu a ve photshopu se mi ukazali barevne uplne jinak vypadajici dve vrstvy s absolutne ztracenymi detaily. Ty dve fotky byly NEF z nikonu primo stazeny a na jedne z nich byl udelat grayscale v lightroomu. PROC JE TOMU TAK? Chtel bych aby mnou otevrene fotky z lightroomu vypadali ve fotoshopu stejne. Zkousel jsem ted jen tu jedinou fotku prevedenou v lightroomu do grayscale otevrit ve fotoshopu a zase je barevne uplne jinde. V lightroom krasne cernobila v PS zleny nadech. PROCCCC
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MINER: Co treba alternativni profil s nazvem Custom, ktery si sam vytvoris, at uz ve fotaku nebo v nejakem softu :-D. Jinak dost pochybuju, ze oficialne existuje nejaky Canon Miner Landscape Profile, ktery by ti vyhovoval.
    MINER
    MINER --- ---
    Ten pán zná krásná slova, zdá se.

Ptal jsem se na doporučení zda neexistuje alternativní landscape profil, který by šel vzít jako základ. Např. který by byl podobný Nikonímu Landscape, který se mi zdá lepší.
    Pokud někdo ví, nechť poradí. Pokud nikdo neví, pusťte to z hlavy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam