• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MARVINX
    MARVINX --- ---
    Ahoj, mam lightroom uz nakou dobu, a z předchozim fotákem mi četl RAWY teď z D300s nechce RAW načíst ani náhodou. Tušim že bude asi problém s camera raw. Je nějak Lightroom provázanej s ostatníma adobe produktama. mám na kompu CS4 a tam mi ty rawy ve photoshopu jdou. Co s tim? diky
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    MANSIK: Tak mám rozhašený icc profil nejspíš po kalibraci. Při vytvoření dalšího uživatele ve Widlích mi to ukazuje u něj barvy v pohodě. Tím pádem jdu pořešit takto i současný profil. Sry za obtěžování. Kdo googlí, má za tři :)
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Tak dneska po druhé. první průser jsem rozchodil, ale na todle jsem už krátkej.
    http://img641.imageshack.us/i/whatswrongi.jpg/ nevíte čím to, že mi LR háže upa jiný barvičky?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GHOSTSTALKER:
    GHOSTSTALKER: jj..nastaveni mam stejny..pouzivam ctecku v monitoru a rovnou se spousti lightroom..ze zacatku to taky nedelal..ale pak nejak zacal a uz se toho nemuzu zbavit..
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    kdyztak nastaveni autorunu mam takhle:

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    HUGGI: covece me to nejakou dobu delalo taky, i kdyz jsem to nemel zaskrtnuty, ale ted uz to nejak neotravuje, tak nevim... :) Aspon teda se cteckou, primo z fotaku uz jsem dlouho netahal. A mam W7.

Tobe se nezobrazi ani ten windows autorun dialog a rovnou to spousti LR?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GHOSTSTALKER: no to prave zaskrtnuty neni..a stejne s eto zapina (delal to 2,6 a ted i 3b2)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    HUGGI: že by preferences/import/show import dialog when a memory card is detected?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Da se nejak natvrdo Lightroomu zakazat vychozi spusteni kdyz vlozim do pc kartu/pripojim mobil...cokoli?..uz me stim dost sere, protoze me ten jeho import nezajima..ve vychozich programech sice nastavim aby system nic nedelal, ale lightroom se stejne spusti..(visty 64b)
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Lightroom 3 Beta 2: Camera Calibration: Process a prepinat 2003 a 2010.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ?
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Privital jsem v Lightroomu cislici 2010 a rozloucil se s neuveritelnym mnozstvim sumu. To je velka vec.
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    PEJR: To před je JPG náhled, kterej je přiložený do každýho RAW. (zkus si vyfotit něco třeba černobíle ale do RAW). To co se objeví pak je už produkt Lightroomu, čili render RAW dat bez úprav, ale taky neni úplně správně, například šum se správně ukáže až při 1:1. Jde samozřejmě nastavit při importu, jaké se na začátku provedou úpravy barev a tak pomocí Presets... jestli to dobře chápu.
    PEJR
    PEJR --- ---
    Importnu fotky, prohlizim nahledy a kdyz pockam jen na to aby mi nahled ukazal max detailu, a pak preskocim na dalsi, tak je vsechno v pohode. Nicmene, jaksi tu fotku prohlizim dyl, tak se automaticky upravi barvy, tak jak si LR mysli ze bych to mel udelat, a nejsem schopnej ho presvedcit at to nedela... Priklad pred a po
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    +ještě můžeš kouknout v Import dialogu, jestli tam není nastavený nějaký preset, ale to bys ho tam musel sám nastavovat.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PEJR: Jak to myslíš, "neupravoval"? Jako že ti LR při importu hned automaticky nastaví třeba EV +2, Blacks +10...? To se mi teda nikdy nestalo. Nebo že ti to akorát jinak zobrazuje barvy? To by bylo způsobené jen použitím jiného profilu, než se kterým jsi to fotil. Ale LR defaultně bere právě ten profil, který byl nastavený ve foťáku a je přiložený k rawu, takže nevím, kde je problém. Zkusil bych updatovat Camera Raw. Pokud máš nějaký nový foťák, je možné, že LR jeho profily nezná a zkouší nějaké svoje.
    PEJR
    PEJR --- ---
    Lame dotaz, asi se to tu resi docela casto, ale jak prosim presvedcim LR aby mi RAWy neupravoval rovnou pri nahledech? Sere me to, ze si mysli ze je chystrejsi nez ja kdyz to exponuju.. DIky
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Da se nejak udelat hromadny export vsech fotek z catalogu do jedne slozky, ale aby se zaroven vytvorily podslozky podle zdrojovych souboru? (Napr. mam fotky ve slozkach X, Y, Z, chci je vsechny najednou exportnout tak, aby se mi na plose vytvorila slozka A a v ni podslozky X, Y, Z + pripadne dalsi podslozky a do nich se to naexportovalo)
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Jo k tem katalogum maji nejakou specialnejsi funkci nez knihovny (library) co si delal aperture?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam