• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Hele kucii a holkiii nevim jak v tom muzete pracovat, to je uplne strasnej program.

Neprehledny
    Kdyz mam oznaceny fotky tak nejdou odznacit - neni poznat ktery zpracovavam a ktere ne (hromadny upravy), protoze jsou vysviceny vsechny. Nekdy se zmena projevuje rychleji, nekdy pomaleji, ale bez nejakyho upozorneni...
    Nahled na fotku je malej, vsechno misto je zabrany nejakejma panelama...

Zlatej obycejnej ACR v PS, vracim se k tomu. Sorry, ale to fakt nejde. Zkousel jsem v tom pres den zpracovat 180 fotek a udelal jsem 2 a to jeste nevim, jestli se ty zmeny ulozily.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Kua to je az nekde v menu...no jeste ze to ma zkratkovou klavesu a da se to hromadne. Uff, uz jsem se uplne lek. Delam v tom poprve.
    TWARR
    TWARR --- ---
    :D tak tenhle byl dobrej po ranu, ... sorry:))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ROMANICAK: nebo kfyz jses v "library" tak jen najed na nahled mysi a v tom okynku se dole objevi v kazdym rohu sipka na otoceni (ale nevim jestli to nezalezi na tom jaky mas nastaveni pro zobrazeni tech nahledu..)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ROMANICAK: Phot-Rotate Left/Right nebo pres Crop
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Hele, ja nevim jestli jsem uplne mimo...ale kde se kua v Lightroomu otacej fotky???
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    BLACKX:
    Ta obava je spis, ze vetsina z nich bude naprd, prave kvuli nepresnostem a ruznym podminkam pri vytvareni.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GHOSTSTALKER: To uznavam, ze ty profily od DxO jsou asi lepsi... nezkousel jsem je, ale verim tomu. Ale DxO je tu uz kdovijak dlouho a stejne spousta kombinaci fotak + objektiv chybi. LR3 tuhle funkcionalitu nabizi od vcerejska (!) a co se me tyce, tak ma tech objektivu vic. A predpokladam, ze az se zapoji uzivatele, tak podpora rychle poroste (samozrejme ne vsechny profily budou dokonale).
    WWWNICK
    WWWNICK --- ---
    BLACKX: tak pokryti kombinaci fotak+objektiv je u DxO urcite vetsi nez co nabizi LR, a nemyslim si ze je spravne v domacich podminkach si je vyrabet "na kolene", vyrobce objektivu uz by takove informace mel poskytovat by default a adobe (kdyz uz to chce resit) by melo obslehnout labak od DxO a delat to v stejne kontrolovanem prostredi a stejnym, pripadne kvalitnejsim postupem
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BLACKX: Ehm, a co jako v LR? Vzdyt si tu pred chvili nekdo stezoval, jak na netu pro LR3 nejsou profily spousty objektivu :-D To, "ze mi udelali profil pro dany fotak + objektiv" prave povazuju za vyhodu. A tem DxO profilum verim, narozdil tem od Adobe, respektive uzivatelu LR.

+v DxO jdou samozrejme vytvaret custom profily.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GHOSTSTALKER, WWWNICK: Jenze u DxO se clovek musi spolehnout na to, ze mu udelali profil pro dany fotak + objektiv

NEBO

zjistit, ze uz nenapadne umoznuji velmi podobny pristup jako Adobe, viz tahle polozka ve FAQ :)
    http://help.dxo.com/faq/index.php?action=artikel&cat=111&id=11145&artlang=en
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    hm, tak jsem to vyzkousel a s klidem muzu rict, ze na korekce DxO to fakt nema :-D
    TWARR
    TWARR --- ---
    vis co, kdyz tam pridali tu animaci pri loadingu, tak urcite chteli, aby se zobrazila, takze se tomu nedivim :D
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem to taky zkusil nahodit. Prace s novou trojkou mi prijde sviznejsi nez na dvojce ale co me zarazilo je pomalejsi nacitani obrazku pri vyvolavani, kdyz si pretuknu z jedny fotky na druhou tak mi pridje delsi to nacitani nez u dvojky coz je torchu skoda. Je je to podle me znatelne rychlejsi a plynulejsi :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    zelenou nevedu, jen fialovou a zrovna teda ta zelena se mi u veci jako jsou portrety neukazuje vubec:))
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    TWARR: U 85 je to ale longitudinalni aberace nebo jak se tomu nadava - proste, ze co je bliz je do fialova, co je dal je do zelena. To se snad ani automaticky opravit neda :( Kdyby to byla chromaticka aberace, tj. vicemene posun barevnych rovin na snimaci, tak tam se jen ruzne slozky pixelu posunou zpet a je to vyreseno.

Tady je hezky videt ta chyba u 85/1.8:
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACKX: zajimavy, me to treba s aberaci u 85/1,8 nedela lautr nic na preset i na manual, tak jsem asi vadnej:)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    zkusil sem ale nejde to , zapne to tu korekci (zaskrtnuty enable), ale neni vyplnena a dole v sekci je errorova hlaska Unable to locate a matching profile automatically.

fotky zpetne uz resit nebudu , tam je mi to celkem jedno, ale zajimalo by me proc to dela, aby to nedelalo i u novejch
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    LEDOFREDO: To je fakt divne. Zkusil bych to obejit: Nastavit ten objektiv u nejake fotky, kde to jde, a potom pomoci Copy & Paste Settings to dostat na tu, kde to nejde :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam