• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    UNREALONE: nemyslim LR2 ale druhou verzi tech profilu k fotaku znacenou jako "v2" ..je v ni oproti ty puvodni dost podstatnej rozdil..

http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2010/03/new_nikon_d3_and_d700_camera_v.html

Mylsim ze na D300 to bude fungovat stejne dobre..
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    HUGGI: s LR2 jsem to porovnavat nezkousel...taky jeste zkusim...kazdopadne dik za tip
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    UNREALONE: stahni si na webu profil pro d300 "v2" verzi..tam uz je tohle dost odladeny..
    TWARR
    TWARR --- ---
    studeny barvy mi nedela lightroom ale bibble, to je docela zajimavy:))
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    GHOSTSTALKER: No mam Nikon D300, kterej je uz nejakej patek na svete...standard jsem samo zkousel, ale jak jsem rikal - studenejsi barvy...zkusim jeste kouknout jestli se mi tam neco nebude chtit updatovat, ale obavam se ze ne...

BLACKX: no obavam se ze to tak asi nakonec dopadne, ale doufal jsem, ze to pujde nejak jinak, nez abych musel resit nejake "hacky"
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    UNREALONE: Hm, a kdyz v LR zkusis nastavit profil "standard"? Ty profily v LR v Camera Calibration by se mely shodovat s profily fotaku. Pokud ne, tak je neco spatne - zatim nepodporovane telo, neupdatovany LR apod.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    UNREALONE: Kdyz si nadefinujes nejaky profil, tak si pak muzes nastavit at se pri importu nebo pri tethered shooting automaticky aplikuje na kazdou fotku.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Ahoj, zkusil jsem filtr, ale nic moc teda...zajimalo by me jestli jste nejak vyresili barevne rozdily RAW (NEF) v LR vs original (na displayi, v Nikon softu).

Samotneho me to netrklo, ale kdyz mi o tom nekdo rekl, tak jsem to zkousel porovnavat a je to tak - V LR(3) vypada RAW barevne jinak nez v Nikon ViewNX (original soft) - v LR jsou studenejsi barvy...zkousel jsem v developu to camera calibration a nejaky vysledek to melo, ale akorat tak, ze kdyz jsem treba zkusil nastavit profil "vivid", tak to vypadalo skoro stejne, ale ne uplne (ve fotaku mam nastaveny profil "standard")

Trochu jsem googlil, ale rozumne reseni jsem nenasel.
    LR je pro me idealni soft z pohledu efektivity a workflow a proste je to pekny a vymazleny, ale tohle me trochu stve...asi by sel udelat develop preset na korekci toho rozdilu, ale to se mi uplne nechce delat, protoze pak bych to musel aplikovat na kazdou fotku...
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    BLACKX: supr, dík. ono přečíst si help taky pomáhá :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BLACKX: Na otázku "jde si nakliknout bod a pak měnit jeho hodnotu na klávesnici?" je to způsob trochu mimo :) //OT

Hele, funguje to v Ps, funguje to dokonce v ACR, což je v podstatě vykuchanej LR, ale v LR to nefunguje. Prostě error vývojářů a nepochybuji, že to v nejbližším updatu zmizí.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GHOSTSTALKER: Kdyz zmackens Shoft, Alt a kliknes a tahnes mysi, tak nezmenis x-ovou souradnici a na y-ove se pohybujes po krocich 0,4 %... nerekl bych workaround, ale proste jiny zpusob.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BLACKX: Tuhle vetu rekni Adobe.

Uparrow a downarrow jsou u linearni krivky naprosto nevyuzite klavesy, duvod jsem pro to opradu nenasel. To tve neni zpusob, akorat workaround.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GHOSTSTALKER: Co ti na to rict? ... Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce hleda duvody.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BLACKX: to je sice pekny, ale nechapu, proc tam soudruzi z Adobe nedali funkcionalitu jako u krivek v Ps, kde posouvani klavesama neni problem.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MARSHUS: Drz u toho Shift nebo Alt - Shift to omezuje jen na pohyb nahoru a dolu a Alt to vyrazne zpresnuje (pohybuje se to asi 10x pomaleji).

(Tyhle klavesy se vubec pouzivaji hodne casto. Traba zkuste drzet Alt a pohybovat se slidery u Sharpening... kdo to nezna, bude prekvapen :) )
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    a tam to přesně potřebuju :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MARSHUS: myslim, ze jen u te defaultni, u te "freeform", co prisla s LR3, ne.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    taková otázka: v křivkách v LR3 - jde si nakliknout bod a pak měnit jeho hodnotu na klávesnici? se mám potíž trefit občas s myší.

Dík
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    J, interface jako argument pro Lr beru, wo tom zadna, ale ten obraz ma imho stale bezkonkurencni DxO.
    TWARR
    TWARR --- ---
    GHOSTSTALKER: jediny c1 a lr ma realtime nahledy zmen s rozumnou rychlosti. ui c1 je pro mne bullshit, nejdou tam efektivne pouzivat dva monitory. dxo si na jakejsi vice obrazovkovej mod hraje, ale stoji to za pytel. zps je na prvni pohled rychly, ale zdani klame:)) proste se mi interface lr zaryl pod kuzi, je na prvni pohled libivej, a pro mne i prehlednej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam