• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: sablony netusim, ale v adobe pdf si kazdopadne muzes nastavit custom rozmer stranky... ale nevim jaky myslis sablony...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: to jsem vsechno zkousel ,ale tam si prave jen nastavim A4/A5..nemuzu si tam nastavit treba ctverec coz ted chci...a porad to neresi problem, ze nefungujou sablony..

KARYSLAV: zkousel jen tak narychlo..to forum by mohlo bejt nadejny..uz dlouho sem nepromazaval knihovny v nejakym programu..zejtra vyzkousime :) Diky
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: v modulu print je vlevo dole page setup, tam tisknout do adobe pdf a tam si nastavit velikost papiru rucne? ale mozna tomu jen blbe rozumim :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: Tak ja z nej taky nechci tisknout..ale potrebuju udelat takovou kolaz zhruba 9x9 fotek a bylo by to tam z sablon ymnohem rychlejsi nez se stim srat v PS..
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: hmm aha, mě nikdy nenapadlo z lightroomu tisknout..
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: to nepomuze..vim ze tenhle problem mam uz dlouho a od ty doby sem instaloval x updatu a snad i cleou v3..smazanim taky nic nevyresim kdyz to proste cely nejak nereguje..nemuzu ani rucne zmenit velikost toho papiru kdyz mam export do jpg..proste se nic nedeje
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: smazat tyhle definice ze složky s nastavením si zkoušel? Respektive smazat všecky eventuálně přehrát "z čisté instalace?"
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      HUGGI: Kazdopadne ani nemuzu zmenit velikost "papiru" rucne..bere to nastaveni "z tiskarny" kde si to menit muzu, ale tam si zase nemuzu zvolit manualne..
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Mam problemek v tiskovejch sablonach.. zobrazuje se mi nahled A4 papiru..muzu na nej rucne prenyst fotky atd..ale nefungujou mi zadny sablony..ani ty orig ani dalsi co sme si stahnul..kdyz na nejakou kliknu tak se nic nestane..kdyz ji chcipretahnout tak to vypada ze s epretahne, ale zase bez efektu..
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MIKEKT: nekde neco nastavit jde, ale nejak mi to vzdyty jako vyhcozi ukazuje slozku odkud jsem naposledy importoval nejakej preset..takze to resim tim importem presetu ze slozky kam davam pracovni adresare fotek
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      pokracuju o nastaveni zakladni slozky k importu fotek. nejak zvlast jsem to nehledal ale jak psal HUGGI, ze to jde nastvit tak mi doslo ze me to sere :)ú zkusim import toho presentu ze slozky kdem am fotky
      FARIN
      FARIN --- ---
      GHOSTSTALKER: no vlastne jo :-) ale ne tak abych to pochopil :-)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      FARIN: jinymi slovy presne to, co psal KARYSLAV a HUGGI :)
      FARIN
      FARIN --- ---
      Jeste nejake info na zaver.
      Co jsem s tim experimentoval tak nakonec by stacilo prepnout Adobe stadard profil na Camera standard a nechtena barevnost by byla pryc i bez presetu (ale ten dela i dalsi barevny korekce ktery mi vyhovuji)

V PS jsem normalne pouzival Cameta standard, ale v Lr mi tahle volba unikla skryta v zalozce.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      FARIN: jj jeste dodatek..silne doporucuju najit si profil ioznaceny jako "v2" (nebo "beta v2")..ty presne upravujou nastaveni primo pro nikon cipy a rozdil treba v prepalech nebo sumu je dost podstatnej..(pouziti profilu pro d300 na d5000 bude mit mylsim bud nulovej nebo minimalni vliv..)
      FARIN
      FARIN --- ---
      HUGGI: super, nasel jsem zatim jen pro D300 (mam D5000) a i s nim je barevnost ok a obecne to vypada dobre. Takze jeste jednou diky.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      FARIN: hod si do google lightroom nikon xxx preset nebo tak neco (kdyztak bych mohl mit nekde zahrabany na D300 a D700)..a pri importu fotek si potom nastav at to rovnou aplikuje "standart" profil (pro dalsi importy si to uz pamatuje sam..
      FARIN
      FARIN --- ---
      KARYSLAV: to zni jako dobre klicove slovo pro google :) diky
      Pokud by jsi mel nejaky chytry odkaz tak klidne sem s nim, usetri mi to neco casu.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      FARIN: použití kalibračních profilů kamery? Eventuálně jejich instalace pokud je nemáš?

Eventuálně vlastní nastavení kalibrací?
      FARIN
      FARIN --- ---
      Jeste jeden dotaz, neprimo souvisejici s Lr.
      Libi se mi filozofie Lr, ale problem je v tom ze Jpegy z fotaku mi prijdou lepsi nez defaultne zkonvertovany RAWy v Lr.
      priklad: http://farin.cz/storage/nikon_adobe.jpg
      vlevo nikon jpeg, vpravo adobe konverze.
      Ja sice muzu cerveny nadech upravit rucne, ale idelane bych si to prestavoval tak.
      ze fotky budou bez uprav stejne dobry jako jpeg a vybrany si muzu vylepsit.
      Je mi jasny ze Adobe to prevadi vlastnim algoritmem, takze se trochu bojim jestli to ma nejaky rozumny reseni. Nejaky tipy ?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam