• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    no to me zase ten dng celkem vyhovuje - uz proto ze je mensi nez nef
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nechal jsem NEF a import je mnohem rychlejsi, diky.
    tak jsem zase opustil dng
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ta konverze do dng trva celkem dlouho, ja ji delam mimo LR pres dng convertor a vlece se to, taky bych tipoval ze to bude tim
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    to prave taky z CR2 nekovertuju, zkus to bez toho...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    RATTKIN: Me to trvá tak minuty, ale nemám zapnutou konverzi do .dng - podezříval bych tohle.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    RATTKIN: to je fakt moc, kdyz to nakopirujes na disk a pak das importovat z toho umisteni, tak to je podpbne pomaly?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: Ok tak nakonec vyreseno..jedna s eo nejakej "bug" LR uz prej ohlasenej..

Problem: v casti Print se NIC nezobrazuje..proste seda stranka / pripadne se zobrazuje A4 ,ale nedaj se pouzivat sablony ani manualne menit velikost stranky

Reseni: Smazat "LrTemplateCache.lrcache" z "C: \ Users \ ------- \ AppData \ Roaming \ Adobe \ Lightroom \ Print Templates", restartovat LR - a bud to bude fungovat nebo se bude zobrazovat zase jen seda stranka, ale ted by melo stacit v pravym panelu v nastaveni "Ruler Units" zvolit jakoukoli hodnotu (neni zadna vybrana) a hned vsehcno naskoci a funguje :P
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    import 8gb fotek mi trvá 4 hodiny, to se mi zdá dlouho.
    Dávám minimální velikost preview, a konverzi do dng. Mám 8gb ram a quadcore, LR3
    Pokud fotky kopíruju na disk v total commanderu, běží to 20mb/s a je to za chvili hotový. Zkoušel jsem různé čtečky kartet, ale pořád stejný. CPU jede na 20%, disk taky nejede naplno. Jak to chodí vám?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Tak rady z fora nepomohli..jen tak na zkousku nemohl by mi nekdo poslat tento soubor?
    "LrTemplateCache.lrcache" z "C: \ Users \ ------- \ AppData \ Roaming \ Adobe \ Lightroom \ Print Templates" jestli to nahodou nepomuze:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: no, ale to nereaguje..ani kdyz si nastavim ze to nechci do tiskarny, ale jen export do jpg kde si muzu rucne nastavit rozmery tak to tak ynic nedela

..stejne jako mas v develop v pravy liste presety tak v printu jsou sablony pro tisk vice fotek na stranku..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: sablony netusim, ale v adobe pdf si kazdopadne muzes nastavit custom rozmer stranky... ale nevim jaky myslis sablony...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: to jsem vsechno zkousel ,ale tam si prave jen nastavim A4/A5..nemuzu si tam nastavit treba ctverec coz ted chci...a porad to neresi problem, ze nefungujou sablony..

KARYSLAV: zkousel jen tak narychlo..to forum by mohlo bejt nadejny..uz dlouho sem nepromazaval knihovny v nejakym programu..zejtra vyzkousime :) Diky
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: v modulu print je vlevo dole page setup, tam tisknout do adobe pdf a tam si nastavit velikost papiru rucne? ale mozna tomu jen blbe rozumim :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Tak ja z nej taky nechci tisknout..ale potrebuju udelat takovou kolaz zhruba 9x9 fotek a bylo by to tam z sablon ymnohem rychlejsi nez se stim srat v PS..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: hmm aha, mě nikdy nenapadlo z lightroomu tisknout..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: to nepomuze..vim ze tenhle problem mam uz dlouho a od ty doby sem instaloval x updatu a snad i cleou v3..smazanim taky nic nevyresim kdyz to proste cely nejak nereguje..nemuzu ani rucne zmenit velikost toho papiru kdyz mam export do jpg..proste se nic nedeje
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: smazat tyhle definice ze složky s nastavením si zkoušel? Respektive smazat všecky eventuálně přehrát "z čisté instalace?"
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: Kazdopadne ani nemuzu zmenit velikost "papiru" rucne..bere to nastaveni "z tiskarny" kde si to menit muzu, ale tam si zase nemuzu zvolit manualne..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Mam problemek v tiskovejch sablonach.. zobrazuje se mi nahled A4 papiru..muzu na nej rucne prenyst fotky atd..ale nefungujou mi zadny sablony..ani ty orig ani dalsi co sme si stahnul..kdyz na nejakou kliknu tak se nic nestane..kdyz ji chcipretahnout tak to vypada ze s epretahne, ale zase bez efektu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam