• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    TWARR
    TWARR --- ---
    HUGGI: tak to je ale pak otazka, jestli by to nestacilo udelat inbox a soupnout jim to jako treba na sonispheru zejo ;))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Tak to mi je jasny.."pracovne" by to byla jen nouzovka pro pripady kdy to musi bejt hned.. ..od toho se taky odviji ta financni narocnost..normalne nemam problem si priplatit za neco co uz bude opravdu za neco stta..ale tohle je zrovna pripad kdy tu vec tak nejak skoro nepotrebuju..:D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: jo hele to je taky desne dulezity, Mironet ma nejaky Show centrum, doporucil bych se podivat na ty displaye, protoze 90% notesu ma proste ty barvy absolutne uplne ale naprosto totalne v hajzlu, jak pise TWARR, a to i u drahejch notesu. To je fakt lepsi zkontrolovat pokud mozno predem.
    TWARR
    TWARR --- ---
    KARYSLAV: hele ja mam ted uz asi tretim/ctvrtym rokem c2d na 2.4ghz asi mam pocit a myslim, ze ok. vono nejakej starsi s ssd s podobnym vykonem by udelal asi taky hodne parady. netbook jsem mel, pravda, jeden z tech prvnich aususu a no way. taky mam treba ten 17ti palec z prace, asi za tech sedesat, jenze krom toho, ze je to zabity korporatni imagi s xp, tak ten displej ... na tom se nedaj fotky delat fakt eklhaft. ostatne to jsem ti psal, pisu to kvuli hugginovi ;))
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TWARR: s tim souhlasim,z a 15 budes mit jistotu ze to nebude shit, u tech 10 to bude dost potreba prehrabat. Ja teda bych ale mozna kouko po Toshibe, ktera dava 3 roky zaruku.
    TWARR
    TWARR --- ---
    TWARR
    TWARR --- ---
    HUGGI: ssd pomuze jak svina, ty data se prelejvaj z pameti na disk a zpatky jak pica. atomy jsou na to na kokot a ty netbookovy amd neznam, ale zasadni rozdil to asik nebude. treba kdybys do tohohle srace dal ssd, tak si myslim, ze i tech 4gb pohoda. ja na 4gb jedu na stolnim od ty doby co mi upadly dva moduly (noo upadly, jsem je vyndal a pes si smaknul;D) a da se, s tim ssd by to bylo jiny kafco ...btw treba i ty acery uz nejsou takovy mrdky ... bejt tebou radsi bych to natocil nekam smerem k 15ti a koupil normalni mensi notes a ne netbook, to je fakt znouzectnost
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: pomuze, ono se to nezda ale u toho lightroomu to nejvic stoji na zapisovani/cteni na disku. Do te 4GB pameti se vejde jen par fotek, a ten LR to svine nevyprazdnuje do vypnuti.

Kdyz se na SATA II da nejaka Intel 320 (velikost treba 120GB) co ma 3-4x vetsi rychlost cteni/zapisu nez obycejnej disk, tak je to sakra poznat. Dneska ty pocitace nestoji na vykonu procesoru, ale prave na tom mnozstvi dat ktery se daji behem casu zapsat/precist.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: No..ja prave trochu doufam v ty novejsi procesory..ze by to mohli davat lip nez ty mobilni intel shity..

KARYSLAV: 4GB 100% jako minimum..to vidim na domacim PC ze ani to casto nestaci.. Puvodne jsem chtel prave macbook pro 13" v lepsi vybave..ale proste 30k ted nemam..

SSD mi mylsim ve vykonu tolik nepomuze..to radsi vrazim prachy do ramky nebo lepsiho procesoru..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: clovece vubec to neni prdel. Rozhodne nesetri na ramce, pod 4GB nechod ani nahodou! spis by to chtelo 8, protoze jinak se z toho oprcas (ja z toho obcas seru solidne kostky).

Co se vykonu procaku tyce, to uz tak podstatny neni, jakykoli posledni inteli i5 bude v pohode.

Kdyby jsi mohl, tak dat si tam SSD, tak mas brutalni stroj :-) ale to se asi nevleze do rpozpoctu.

Ja mam ted Core 2 Duo s MAC OS X 2.4 a 4GB ram a jede to ok, pokud nedelam mergovani 10 fotek do panoramatu (i to se da ale ao si sel clovek otevrit vino a nalil si sklenku zatim).
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: pomaly ;) na tech novejsich dvoujadrech by to mohlo byt lepsi a pokud mozno bez NR..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Mate nekdo zkusenmsti s provozem LR na nejakym netbooku?..nebo proste hodne malym notasu...puvodne jsem chtel neco vykonejsiho..ale nejsou prachy tak uvazuju o necem kolem 10.000 max..nebudu na tom delat velky exporty..ale kdyz bude potrbova na akci udelat 30fotek online tak aby to vubec slo..
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Blbej dotaz k Lr (nova instalace na novem PC). Jak pri importu nastavit, aby se v katalogu nezobrazovala pouze importovana slozka, ale cely strom?

Priklad: Master slozka "Fotky," v ni podslozky typu "Svatby," "Akce," atd. a v nich jeste podslozky "Svatba XY," "Akce 01," atd. Problem je, ze kdyz importnu slozku "Svatba XY," zobrazi se mi v katalogu v sekci Folders jen ta slozky "Svatba XY," ne cely strom "Fotky/Svatby/Svatba XY".

Na te zalozce Folders jsou ruzna nastaveni zobrazovani slozek, treba, ze se u slozky zobrazuje cela cesta, ale ne zrovna to, co potrebuju...

Napada me to obejit tim, ze vsechny ty slozky z katalogu vymazu a pak do nej importnu celou slozku "Fotky," coz se mi samozrejme nechce, nebot bych prisel o upravy a navic v te slozce mam jeste jine veci, ktere v katalogu mit nechci...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo a tam je ta politika jina nez u edoubu jo?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Dxo ted ma peknou slevovou akci - 50 USD, takze Pro verze za 99 USD, Elite za 199 USD.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MINER: politika daní evropské unie a lokalizačních nákladů. Oser..
    MINER
    MINER --- ---
    TWARR: 300 babek je cena jen pro USA. Pro Evropu je cena € 350. Zkoušel jsem kupovat, ale kontroluje to, zda máš americkou kreditku nebo paypall. Tuhle politiku nechápu. Je to jednodušší cracknout, než koupit..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    jen tak jako ze cviku to prdnu i sem, potřebuju poradit, díky!

[ KARYSLAV @ Digitalni fotaky a fotky... ]
    KULHY
    KULHY --- ---
    TAOKAN: všeobecně mi přijde podání barev a světla z D90 výborné v defaultním režimu Lr .. pokud se ti tak nezdá tak buď:

a) máš někde něco špatně nastaveného / neaktuálního

b) řešíš nuance kde ti žádný default profil nepomůže a každý snímek zasluhuje individuální chirurgický zákrok při vyvolání

pošli když tak ukázku toho co se ti nelíbí ať se tu děje nějaké drama :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam