• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo a tam je ta politika jina nez u edoubu jo?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Dxo ted ma peknou slevovou akci - 50 USD, takze Pro verze za 99 USD, Elite za 199 USD.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MINER: politika daní evropské unie a lokalizačních nákladů. Oser..
    MINER
    MINER --- ---
    TWARR: 300 babek je cena jen pro USA. Pro Evropu je cena € 350. Zkoušel jsem kupovat, ale kontroluje to, zda máš americkou kreditku nebo paypall. Tuhle politiku nechápu. Je to jednodušší cracknout, než koupit..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    jen tak jako ze cviku to prdnu i sem, potřebuju poradit, díky!

[ KARYSLAV @ Digitalni fotaky a fotky... ]
    KULHY
    KULHY --- ---
    TAOKAN: všeobecně mi přijde podání barev a světla z D90 výborné v defaultním režimu Lr .. pokud se ti tak nezdá tak buď:

a) máš někde něco špatně nastaveného / neaktuálního

b) řešíš nuance kde ti žádný default profil nepomůže a každý snímek zasluhuje individuální chirurgický zákrok při vyvolání

pošli když tak ukázku toho co se ti nelíbí ať se tu děje nějaké drama :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Nevim jak nejnovejsi verze LR a D90..ale mezi tema orig pro D700 a nejakejma co sem stahl z webu byl docela rozdil (ve prospech tech stazenejch)...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: D90 je uz embded, jsem to zkoumal, adobe to ma primo v sobe, uz to neni potreba jako driv tahat.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TAOKAN: tak si stahni presety konkretne pro tvuj model fotaku a bude to ok..
    TAOKAN
    TAOKAN --- ---
    KARYSLAV: objevil jsem profily jak jsou natural,vivid,portrait...atd.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TAOKAN: dokud bude mít Nikon proprietální zpracování RAW dat, a nezdokumentuje postup převodu, tak to bdue Guess Work.

Objevil jsi v Lightroomo "profily" pro foťáky a jejich možnosti nastavení?

D90 tam je taky.
    TAOKAN
    TAOKAN --- ---
    KULHY: fotka je nepřirozeně kontrastní a barvy ve stínech/střední a světlech jakoby rozhozené. Udělal jsem korekci (stáhnul černou,pohrál s křivkama a tonováním...), ale kolikrát View NX vyexportuje lepší fotku.
    KULHY
    KULHY --- ---
    TAOKAN: zdar, mě ten default nepřijde tak zlý, co ti tam konkrétně nejvíc vadí?
    TAOKAN
    TAOKAN --- ---
    má tu někdo zkalibrovanej Lightroom na Nikon D90? To co mi předvádí v defaultním nastavení je hrůza a kalibrovat to s monitorem co mám je na dlouho. Hodil by se profil, nebo odkaz kde to stahnout. Hledal jsem, ale nenašel :/.
    KULHY
    KULHY --- ---
    FESTER: třeba ta geometrie super .. dříve kvůli tomu zapínat robustní PS ..e eee :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACKX: jo ty krivky pouzivam taky, ale vetsinou na tvrdo taham jen lights:))
    FESTER
    FESTER --- ---
    BLACKX: hmmm tak podle toho co pises ten upgrade asi bude stat za to... $99 je za hubicku... gracias za info
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    FESTER: Zalezi na tom, jake nastroje potrebujes. Ja jsem upgradoval rad. Vsechno uz si presne nepamatuju, ale prinejmensim:
    - pribyly moznosti korekce geometrickych vad objektivu
    - zlepsilo se odsumovani - asi lepsi vykon a urcite vic nastaveni
    - pribyly krivky jako Curves v PS (to pouzivam hodne casto)
    - myslim, ze se zlepsily moznosti stetcu, predtim tusim nesla negative Clarity nebo Sharpness, to ted jde (super na rozmazavani pozadi v atelieru a ruzne blur efekty)
    - nevim kdy, ale asi pri tomhle prechodu, pribylo Post-crop vignetting
    - pribyla moznost pridat zrno, coz sice nevyuzivam, ale je to tam :)
    - mam pocit, ze se zlepsil tiskovy modul, ale bez zaruky
    - zlepsil se interface pro publikaci fotek na webovych sluzbach a je k dispozici dost pluginu
    - V menu je primo moznost Edit as HDR Pro, coz primo spoji vybrane fotky do PS CS5 ;)

Uz nevim, ale urcite bude jeste spousta dalsich veci :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    priznam se ze si to zpetne nevybavuju :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam