• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      TWARR: hele a jak casto s tim katalogem pracujes ty, a jak casto s nim asi pracuje huggin? mnozstvi provadenejch operaci by s tim taky mohlo souviset..
      TWARR
      TWARR --- ---
      mno ja mam v katalogu z dslr aktualne 39tisic fotek a nemam zadnej problem, na predchozi masine to zadrhavalo, ale casy c2d a 3gb ram jsou nenavratne pryc ...

kolik jich tam mas huggine?
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: hmm no co sem pozoroval treba amiky, tak 1) vsecko ukladaji s xmpp souborama aby to nebylo primo v katalogu 2) pouzivaji tech katalogu vic, podle nejakejch casovejch obdobi, aby to neprerostlo unosnou mez.

Osobne se mi to zatim nestalo, ale vicemene se snazim omezovat pocet fotek v katalogu na rozumnou miru.. Tedka tam ale minimalne 20k je.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Posledni dobou mam velky problemy s catalogem. Dvakrat se mi nejak zasekl a LR ho nedokazal precist..p obnove z backupu mi najednou LR zacalo padat s chybovou hlaskou ram, hnedka po otevreni, nikde jsem nic nemenil, updaty mam..nesetkal se stim nekdo?
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      to cmd/ctrl-c, cmd/ctrl-v mi bohate staci
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      Ja jsem se na vsecky ty presety vysral, a kazdy foceni upravuju rucne, udelam jednu verzi, a pak jedu dal. Na importu uz neprovadim krome korekce kalibrace fotaku nic.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      GHOSTSTALKER: Ne, nejsou dokonce ani relativni (aspon zatim). Takze jeden preset prepise hodnoty toho predchoziho, ale nemusi mit definovane hodnoty pro vsechno. Muzes si udelat treba preset, ktery meni jen Expozici, Kontrast a treba sytost cervene (ale musi to byt absolutne, neda se tam rict, ze bys chtel pridat u kazdeho 10 bodu k soucasnemu stavu).
      TWARR
      TWARR --- ---
      BLACKX: pro me je to fuk, ja pouzivam vzdycky jen preset, kterej udelam pro danou serii, .. vetsinou ;)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      BLACKX: Jak to? Ony presety v Lr nejdou, jako treba v DxO, stackovat?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      TWARR: To neni to stejne - mel bys pak serii presetu, ktere be blendovaly mezi
      standardnim_LR_nastavenim ... maximalnim_nastavenim_presetu,
      jenze ty chces blend mezi
      aktualnim_nastavenim_fotky ... maximalnim_nastavenim_presetu.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      BLACKX: Jenze s podporou Windows to bude horsi :( ("PLUGINS POSTED ON THIS SITE ARE NOT SUPPORTED ON WINDOWS. Effective immediately, June 7th 2011")
      TWARR
      TWARR --- ---
      jestli vono by nebylo rychlejsi si po 10% udelat presety natvrdo ;))
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Jak jsi mne pripomnel, ze to hledam, tak jsem to zase zkusil a tentokrat uspesne :)

The Fader | Knobroom
      http://www.knobroom.com/thefader/
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: presne neco takovhyo hledam..takze pokud obnjevis postuj pls:)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Dotaz: Mam pocit, ze jsem nekde videl utilitku (nebo co), ktera dovolovala v Lightroomu aplikovat preset jen castecne... v procetech se urcilo nakolik se ma pouzit zvolen preset a nakolik ma zustat stavajici vzhled. Bohuzel to uz nemuzu najit. Nevite, kde se to da stahnout?
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      HUGGI: tady se zas resi uplnej overkill mimo tvuj dotaz :) proste kdyz 3x do roka potrebujes na malym lehkym notasu projet na miste 30 fotek s nejakym presetem s minimem uprav a orezu, tak to z toho netbooku dostanes, tot vse :) ja mam s tim starsim jednojadrovym atomem a kazdej den treba na RfP sem delal 5-10 fotek a i sem si s nima trochu hral. S tim novejsim dvoujadrovym atomem bych to cekal lepsi. Nema smysl vymejslet druhou plnohodnotnou stanici, resit barvy, atd.
      TWARR
      TWARR --- ---
      PEJR: aha, tvuj post jsem nevidel;)
      TWARR
      TWARR --- ---
      HUGGI: 11:25 :: inzerát :: Toshiba T110 ;D
      PEJR
      PEJR --- ---
      používám tenhle a jde to

[ OFFERINGNABÍZÍM: Toshiba T110 / Praha / 6000 CZK ]

pokud nepospícháš na výkon při načítání a exportu, tak se to dá, ale jinak by se to dalo popsat i jako porod.. na běžný používání je to docela svižný, v pohodě můžeš mít otevřenejch 20 oken chromu a do toho šmrdlat něco v LR a stejně tě nějak neštve nějaký mrznutí, ale dvoujádro by to chtělo, nicméně to že to má těch 64bitů tak se to dá docela skousnout.. shrnul bych to asi tak, že načítání je voser, ale jinak se to hejbe poměrně v pohodě, mít c2d tak je to úplně ok, jen by zas nevydržela tak dlouho baterka, tahle vydrží v pohodě 5 hodin browsení, což je fajn ale s těma novejma i3,i5 procesorama by to vydrželo i dýl asi..
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      TWARR: tak na sonisu jsem pouzival notas hlavniho poradatele :D Ale jsou situace kd yby se mi hodilo mit vlastni..
      TWARR
      TWARR --- ---
      HUGGI: tak to je ale pak otazka, jestli by to nestacilo udelat inbox a soupnout jim to jako treba na sonispheru zejo ;))
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam