• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: moh bych po par mesicich udelat :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: prave zkousim ubirat po adresarich...uz sem odmazl veci co sem tam mel z predprodukcnich Sony A77 a Nex7, ted s ejdu zbavit videii a rawu z E-PM1..ze by to delali normalni rawy z D700, kterejch tam jsou tisice si nemylsim
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: co je zkusit docasne oddelat?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: katalog se sam optimalizuje pri kazdym backupu jestli je nechavas delat..

a jinak opet to pada..skoro jako kdyby bylo neco s rawama z posledniho foceni :/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: aha :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    reinstall neresi? ja mam kolem 150K fotek v katalogu, a vse ok, neoptimalizoval sem nikdy... xmpp nepouzivam... a komp mam vlstne celkem nic extra...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: Tak se to stalo opet po kompletnim preinstalovani LR..zacinam to pomalu svadet na nejakje blbej soubor co si to v nejakym adresari nacte a ten to schazuje..ale vubec me nenapda co by to mohlo bejt..mam tam jen fotky a obcas nejaky video(ktery tam bylo uz davno..nic novyho)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: XMP samozrejme pouzivam, na to sem uz pred nejakou doobu prisel :)
    Mam ted jeden katalog, kde je celej archiv, coz je asi 50k fotek coz mi neprijde zas takovej ulet..a je pravidelne zalohovanej a optimalizovanej po tejdnu..

Klidne byhc mel vic katalogu, treba po roce dycky, ale potrebuju je tam mit porad vsechny nacteny, protoze casto pracuju se starejma fotkama, potrebuju mit moznost vyhledavani v celym archivu a mit ho dostupnej...a pokud vim to nejde mit nactenejch treba deset katalogu najednou..
    TWARR
    TWARR --- ---
    KARYSLAV: no ja teda koukam, ze tam mam i fotky z gf2 a ty fotky prasim taky dost ... ale me vlastne lr nikdy nespadnul no
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TWARR: hele a jak casto s tim katalogem pracujes ty, a jak casto s nim asi pracuje huggin? mnozstvi provadenejch operaci by s tim taky mohlo souviset..
    TWARR
    TWARR --- ---
    mno ja mam v katalogu z dslr aktualne 39tisic fotek a nemam zadnej problem, na predchozi masine to zadrhavalo, ale casy c2d a 3gb ram jsou nenavratne pryc ...

kolik jich tam mas huggine?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: hmm no co sem pozoroval treba amiky, tak 1) vsecko ukladaji s xmpp souborama aby to nebylo primo v katalogu 2) pouzivaji tech katalogu vic, podle nejakejch casovejch obdobi, aby to neprerostlo unosnou mez.

Osobne se mi to zatim nestalo, ale vicemene se snazim omezovat pocet fotek v katalogu na rozumnou miru.. Tedka tam ale minimalne 20k je.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Posledni dobou mam velky problemy s catalogem. Dvakrat se mi nejak zasekl a LR ho nedokazal precist..p obnove z backupu mi najednou LR zacalo padat s chybovou hlaskou ram, hnedka po otevreni, nikde jsem nic nemenil, updaty mam..nesetkal se stim nekdo?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    to cmd/ctrl-c, cmd/ctrl-v mi bohate staci
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Ja jsem se na vsecky ty presety vysral, a kazdy foceni upravuju rucne, udelam jednu verzi, a pak jedu dal. Na importu uz neprovadim krome korekce kalibrace fotaku nic.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GHOSTSTALKER: Ne, nejsou dokonce ani relativni (aspon zatim). Takze jeden preset prepise hodnoty toho predchoziho, ale nemusi mit definovane hodnoty pro vsechno. Muzes si udelat treba preset, ktery meni jen Expozici, Kontrast a treba sytost cervene (ale musi to byt absolutne, neda se tam rict, ze bys chtel pridat u kazdeho 10 bodu k soucasnemu stavu).
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACKX: pro me je to fuk, ja pouzivam vzdycky jen preset, kterej udelam pro danou serii, .. vetsinou ;)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BLACKX: Jak to? Ony presety v Lr nejdou, jako treba v DxO, stackovat?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    TWARR: To neni to stejne - mel bys pak serii presetu, ktere be blendovaly mezi
    standardnim_LR_nastavenim ... maximalnim_nastavenim_presetu,
    jenze ty chces blend mezi
    aktualnim_nastavenim_fotky ... maximalnim_nastavenim_presetu.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Jenze s podporou Windows to bude horsi :( ("PLUGINS POSTED ON THIS SITE ARE NOT SUPPORTED ON WINDOWS. Effective immediately, June 7th 2011")
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam