MANSIK: ke 2) - nedavno mi zacal umirat hlavni disk s fotkama, tak jsem vse zazalohoval a disk vyhodil ze systemu. Vysledek je, ze mam ted fotky na jinem pismeni nez predtim a puvodni pismeno disku neni. Navic jsem u starych katalogu chtel spojit vsechny v jeden podle roku (mel jsem drive po mesici novy). Zalozil jsem tedy novy uplne prazdy v aktualni verzi 3, vsechny katalogy za dany rok naimportoval a samozrejme se objevil problem s premapovavanim slozek. Mam strukturu na disku jako "D:\Photos\2009-Q1\090101 Akce" a abych se z toho nezblaznil, tak nakonec pomohlo to, ze jsem si znovu vytvoril na nejakem zbytku disku docasne puvodni pismeno disku, na kterem jsem zalozil prazdnou strukturu "D:\Photos'2009-Q1\" a do ni jsem umistil jeden JPG, ktery jsem pak naimportoval. V tu chvil se v katalogu da u slozek zvolit pres pravy tlacitko "Add Parent Folder" a pote "Update Folder Location" pouze jednou pro tuto slozku na novou lokalitu, premapuje to automaticky vsechny podslozky. Pomocny foldry a disk pak zrusis.