• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Jo ssd udelat asi nejvic ja presel z c2d na i5 oboji 4gb ram a nezaznamenal jsem nejakej zasadni rozdil i kdyz mam ted rychlejsi disk 7200
    TWARR
    TWARR --- ---
    KARYSLAV: ja ti psal, ze rozdil pri prechodu 8 - 16 asi uz nepoznas ;))

ja po zmene z c2d a 3gb na i5 a 8gb a ssd zaznamenal strasnej rozdil, coz neni nic divnyho ;)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: přesně na tom stejným jsem měl lightroom předtím… Teď mám i5 a 16GB a je to poněkud.. velkej rozdíl :-D

Twarr ale řikal že okolo 8-16GB už rozdíl poznat (tolik) není..

Nejvíc by tomu stejně pomohlo SSD který teď ale nemám
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: to je nejaky divny ne? Ze by generoval 5x vetsi nahledy? 120GB katalog fakt nechci :) Tak se mrkni jak to mas nastaveny, velikost tech nahledu...

KARYSLAV: Docela by me zajimal nejakej LR benchamrk, ja provozuju s prestarlym 2,4 dualcorem na notebooku a 4GB ram a uzs em si celkem zvyknul, i to se da... i kdyz budu porizovat asi desktop na tyhle veci...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Poznámka: 16GB ram a 4 jádrovej CPU Lightroomu docela pomohly.. Ještě to chce vymyslet SSD a budu spokojenej :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: tfujho :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: no, ale je to obezlicka..

Jinak jeste jedna zajimavost..nevim jestli to je tou betou, ale kompletni katalog myho archivu z LR3 ma asi 5GB, z LR4b 25GB..muze to bejt jinak nastavenejcma nahledama, ale ten rozdil je prece jen dost brualni..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ouch, tak o tomhle ani nevim. Mozna by to slo obejit tim, ze bys aplikoval to nastaveni a pak z menu vybral, ze chces pregenerovat nahledy.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: to konkretne jsem nezkousel, ale asi bych souhlasil..myslim ze ti to vic dovoli ti to delat veci "dopredu" kdyz jeste dopocitava..

Jinak starej problem kdy kdyz aplikuju nejaky presety a nastaveni na celej adresar tak se upravy aplikujou jen kdyz je LR okno aktivni..kdyz zacnu treba hledat neco na netu tak se to na pozadi ne a ne dopocitat...to bohuzel zustalo..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Super, diky za info. Kolem toho bodu (1): Z nejake jine predrecenze jsem ziskal dojem, ze u spot removal je to udelane tak, ze si muzes oznacovat dalsi mista na opravu, i kdyz Lightroom jeste pocita ty, co jsi zadal driv. Takze celkove to pocita zhruba stejne dlouho, ale je to pri tom v podstate porad ovladatelne - nezasekava se to. Ty by mohlo vysvetlovat ty plynulejsi praci, zvlast pokud to implementovali i u dalsich nastroju.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak par dalsich dni pouzivani LR4b
    1) Prijde mi rychlejsi..v podstate ve vsem..ne nejak extremne..ale tak nejak plynulejsi mi ta prace prijde..
    2) Problem s novejma funkcema pri otvirani upravenejch fotek v PS jako smart object..PS si stim neporadi..musej se otevrit normalne po exportu LR (predpokladam ze pred spustenim plny verze bude aktualizace Camera raw i pro PS..)
    3) Uz po par dnech mi novy volby nastaveni prijdou prehlednejsi..
    4) naprosta vetsina presetu mi bez problemu funguje, problem jsem zaznamenal jen u par "HDR" presetu, coz je logicky..
    5) JE poznat ze to je beta..nehaluzi nijak moc, ale uz se mi 2-3 stalo ze neco nejak nereagovalo..stacilo zatim vzdy zapnout/vypnout..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: bozi presne takovy veci se hodej, diky za report
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MINER: stacking jde vyresit pomoci "Auto-stack by capture time", virtalnikopie asi ne..uvidime jestli to full verze bude umet nacist z katalogu LR3..

jinak zatim muzu rict, ze se mi v LR4 pracuje lip..prepaly/stiny jdou vytahovat vic, jen je poreba davat pozor aby to nebylo moc..z prepalu to dovoli vytahnout az uplne do sedy..
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: testnul jsem to, a máš pravdu, že hvězdy to udrží, ale stacking a virtuální kopie se ztratí, zůstanou jen mastery
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MINER: jaky tagy myslis? hvezdy a barvy v xmp jsou, iptc tagy taky..stackovani tusim taky..aspon si nepamatuju ze bych mel rozhozeny tyhle veci v LR3 katalogu, kterej jsem delal asi 5x celej znova..virtualnikopie pouzivam jen docasne takze tak nevim..
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: jsou věci, který jsou v katalogu a v XMP ne:
    - tagy a jiná klasifikace
    - stackování
    - virtual copies

Takže na test jo, ale jinak přenášení fotek bez katalogu může zahodit hodně práce...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: aha..no kazdopadne to za nejakej problem nepovazuju..predpokladam, ze to bue stejny jako v LR3, kde kdyz mam vsechny upravy ulozeny v XMP tak staci jen importovat celej archiv a nechat to par hodin pracovat :D
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: to je prej kvlu tomu ze to je beta zdarma
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: jj a NEdokaze to nacist katalog z LR3..musi se udelat novej..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Toz k LR4 jsem se dostal az ted..testuju na jednom vetsim reportu z plesu..naisnatloval jsem to pred hodinou, ale zatim muzu rict, ze to je rychlejsi nez LR3, nektery veci jsou napoprvy trochu jinak nez clovek predpoklada (vychozi posuvniky jsou na nule a hodnoty jsou plus nebo minus...driv to bylo jen plus..), ale ve vylsedku je to logictejsi..

presety co si tonatahlo z LR3 zatim fungujou bez problemu, pluginy ne, ale mozna bude stacit aktualizace..k tomu se dostanu casem..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam