• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: to je prej kvlu tomu ze to je beta zdarma
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: jj a NEdokaze to nacist katalog z LR3..musi se udelat novej..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Toz k LR4 jsem se dostal az ted..testuju na jednom vetsim reportu z plesu..naisnatloval jsem to pred hodinou, ale zatim muzu rict, ze to je rychlejsi nez LR3, nektery veci jsou napoprvy trochu jinak nez clovek predpoklada (vychozi posuvniky jsou na nule a hodnoty jsou plus nebo minus...driv to bylo jen plus..), ale ve vylsedku je to logictejsi..

presety co si tonatahlo z LR3 zatim fungujou bez problemu, pluginy ne, ale mozna bude stacit aktualizace..k tomu se dostanu casem..
    TWARR
    TWARR --- ---
    HUGGI: v library, jako publish services

HUGGI
    HUGGI --- ---
    TWARR: kde?..me se tam ted ukazuje jen ten plugin..kterej uz neni funckni pacv to byl nejakej trial...ale teda jeho nejvetsi vyhoda bylo ze to umej rovnou pridavat i do navolenejch "groups"..coz bylo super :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    akorat koukam teda, ze ten vocas nenacte uz existujici fotosety, .. debil! ;D
    TWARR
    TWARR --- ---
    HUGGI: proc? vsak je flickr export integrovanej ... nebo ti tam chybi neco?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: super dik..v nedeli prozkoumam..

Jinak kdyz jsem u toho..pouzivate nekdo nejakej sikovnej plugin na flickr export?..nejakej jsem mel, ale nebylo to uplne ono..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Právě na to rozmazávání watermarků najdeš na webu dost nadávek :) Je to nějaký nevhodný algoritmus přímov LR. Ale to LR2/Mogrify to řeší a dovoluje taky používat i jiné "blend modes" než jen běžný Overlay - jsou tam ty různé režimy, které jsou třeba v Photoshopu u vrstev, můj oblíbený je Linear Light, který dokáže ztmavovat a zesvětlovat existující pixely.

Kiukni na to, je to donationware a asi i ta free verze ti to dovolí vyzkoušet:
    LR/Mogrify 2 - Add Watermarks, Border and Text Annotions to Images Exported by Adobe Lightroom 2
    http://www.photographers-toolbox.com/products/lrmogrify2.php
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: hele ty vodozanyk me zajimaj..driv stim nebyl zadnej problem..ale pak s enekdy zacalo stavat ze jsou najednou maznuty..a nejde to nijak vyresit..a dost me to sere:)

s Paddy by problem bejt mohl, vzhledem k tomu ze je predelany ovladani a jsou tam jiny a jinak rozmisteny slidery napr..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Hlavně používám LR2/Mogrify na zpracování fotek po exportu, hlavně pro přidání vodoznaku - LR umí přidat vodoznak, ale hodně ho rozmazává. A pak Run Any Command pro spuštění nějakého vlastního přikazu po exportu.

Spíš se bojím, že přestane fungovat Paddy for Lightroom pro mapování příkazů na klávesy a externí klávesnice - ten zasahuje do LR hodně hluboko, umí třeba posouvat se slidery apod. Nejsem si jistý, jak je to vlastně propojené.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: pluginy nevim..mezi LR2 a jsme tusim problemy nemel (i kdyz jich tam ma jen par...doporucis nejaky?:), presety by meli fungovat bez problemu(a lip v kombinaciraw/jpeg), externi prislusenstvi nevim..teoreticky by to melo prevzit nastaveni stavajici verze (kterou by to urcite nemelo rozhodit..apson LR3 beta to nedelala)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ja vim, ale pouzivam par pluginu a taky Paddy (spolu s externi klavesnici) a nejsem si moc jisty, jak by to fungovalo v LR4... a nejak moc se mne s tim drbat, kdyz uz to mam jakz takz vyladene.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: no tak se kdyztak pak podel, zajima me co z te d700 poleze jestli tam treba v sumu nebo v necem bude nejakej rozdil ci ne.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Ono to neni tolik o divokym expperimentovani..Beta verze se instalujou zvlast jako novej program takze to aktualni verzi nijak nezasahne...ja budu testovat o vikendu asi..
    KULHY
    KULHY --- ---
    KARYSLAV: D90, buď nejsem detailista nebo k žádný zásadní změně nedošlo .. mě se výstupy líbí
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KARYSLAV: Já mám Canon, ale ani jsem se zatím neodhodlal do LR4 jít... momentálně jsem radši, když to všechno celkem funguje, než abych divoce experimentoval :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: dikec

A pozoruje někdo u Nikonu v šumu nebo někde výraznější změnu zpracování rawu?

Vy dva BLACKX, KULHY myslím Nikony nemáte, což?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KARYSLAV: Už je Process 2012.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Má to nový renderovací jádro nebo ne? je tam Process 2010 nebo jinej? Abych věděl jestli se mi to chce instalovat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam