• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Právě byla vydaná verze 4.1 RC2 s lepším odstraňováním aberací (nové posuvníky):
    Begone, aberrations! New Lightroom 4.1 release candidate brings defringing controls - Imaging Resource
    http://www.imaging-resource.com/news/2012/04/26/begone-aberrations-lightroom-4.1-release-candidate-adds-defringing-controls
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JARAX: Air má core2duo, to nebude zázrak, je to 6 let starý procesor. Ale prý s tim lidi dělají celkem slusne, třeba to má Adobe na iOs líp optimalizováno. Bacha na reflexní displej, kdyby si s tim chtěl dělat mimo temný ateliér, bude se hodně lesknout.
    JARAX
    JARAX --- ---
    Už mě ty majkrosofty štvou. Přemýšlím o apple. Jak to běhá na novým macbook air?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MARSHUS: tak s tou ramku ti nejakej update nepomuze, na samotnej LR to jeste jde, ale kdyz k tomu zapnes PS tak to je konec....
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    SKALARIAK: hmm noťas koupenej před rokem. safra.

no doufám že to trochu fixnou nějakejma updatama.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MARSHUS: 4gb je urcite malo v dobe kdy je ramka prakticky zadarmo, nicmene 4ka je fakt strasne pomala...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MARSHUS: Napřed si to tu přečti, pak se ptej.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    přijde mi ta 4ka výrazně náročnější na hw nebo pomalejší na stejným hw. nejen při exportu ale i stupidních úkonech jako změna teploty.

nebo 4gb na win7 je málo?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: Tak mi to nedalo a udelal jsem malej test exportu - stejna sada fotek, cca 15% RAW, zbytek JPG (vzdy 2x po sobe, druhej cas o cca 10sec lepsi zrejme diky cache disku):

LR3 process 2010: 2:28
    LR4 process 2010: 2:40
    LR4 process 2012: 3:35

tj. po prechodu na 4.0 z 3.6 z 2010 procesu na 2012 je to cca 45% pomalejsi. tezko rict jestli to je nejak kriticky, primo pri editaci jsem zas tak velky zpomaleni nezaregistroval, otazka je kolik se projevi NR, ktery delam davkove vzdycky az po rucnich upravach, s tim je to o dost pomalejsi kdyz ho nastavim rovnou na vsech z presetu a pak teprv edituju. Tak snad to do takovyho 4.2 jeste odladi..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: je to strasne pomaly :) teda urcite ne znatelne rychlejsi nez na nakym 3 roky starym intelim dualcoru...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: nedokazu posoudit jestli je rychlejsi celkove nebo ne, ale zrovna to, ze export vytizi vsechny jadra bych asi povazoval za zlepseni, ne ? teda jestli to exportuje ve vysledku rychleji samozrejme ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SKALARIAK: Já mám AMD 6 jader a přijde mi to podobný jako LR3, možná malinko rychlejší. Pomalejší to určitě není.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    mel bych na pritomne dotaz kolem vykonu u LR (mam 4.1 RC) - furt resim jak starsne pomaly je to na 3,6ghz amd 4jadru + 16gb ram + rychly SSD, ovsem napriklad export zatizi vsechny jadra na 100% procent, oproti LR 3.6 to je silenej rozdil... proto by me docela zajimalo srovnani s platformou Intel napriklad....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MINER: to ma i HP 3d guard, ale me nespad notebook, ale neco na nej, to pak gyro nepomuze :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    tak si kupte panasonic toughtbook kdyz neumite zachazet s notasem :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    videl jsem par poskozenych zakladnich desek na ruznych IBM, pravda po 4 letech.
    Pak sem osobne zlomil desku na Dellu, po roce normalniho noseni v brasne, ani jednou mi nespad
    MINER
    MINER --- ---
    SKALARIAK: rozjíždíme OT, ale IBM a Apple mají gyroskop, který při pádu zaparkuje disk, takže nehrozí zničení
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ja teda svymu HPcku (6830s) davam na prdel uz tri roky a zvlada to se cti, vcetne padu ze dvou metru na dlazdice, tahani sem tam v batohu a podobne, pritom je to plastak... jediny na co sou ty notebooky choulostivy jsou otresy se zapnutym hdd... coz resi dneska SSD...

jde asi taky o znacku, vybiral bych z HP, dell, lenovo, nicemu jinymu bych asi neveril, a zrovna s vaiama mam sileny zkusenosti, znam fakt hodne lidi kterejm se ruznym zpusobem podelaly... ale zrovna panel bych u NTB neresil, doma to stejnak chce mit na kloudnou praci ext. panel + klavesnici a nevim kolik toho delas na cestach, ale ja fakt minimum, a kdyz uz tak je to nejaka ryhlobka, kde na zobrazenem barevnem prostoru fakt prilis nezalezi... to uz je podle me dulezitejsi aby byl ten display matnej, na lesklym se za spatnejch svetelnejch podminek neda prilis pracovat v terenu....

kazdopadne s rozpoctem 17k bych asi sel spis do ntb... idelane s SSD, ale to podle me v tyhle kategorii cenovy nebude k mani....
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MINER: Jo přenášení je Velká zátěž.
    Taky u notebooků bejva mizerný display, ale u modelu za 15kkc by to Už snad mohlo byt aspoň trochu použitelne.
    FESTER
    FESTER --- ---
    MENTOL_: to uz radsi Toshiba Qosmio

Toshiba Qosmio® Laptop Computers | us.toshiba.com
    http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam