• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    FEEX
    FEEX --- ---
    mam takovej lama dotaz, na jednomcompu pouzivam lr 3,6 , slozku master z pictures/lightroom zlohuju na disk ,no a ted sem si poridil novej pocitac kde je i lr4. Otazka zni, jak vse nejlip presunu do novyho lr _?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MANSIK: Díky za info. Tenhle plug-in používám a zatím ok, ale kdyby něco začalo blbnout, vím, co zkusit.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    MANSIK: Tak chyba vyřešena. Po přečtení všeho možného na fórech stejně nic nezabralo. Přešel jsem i na LR4 na vyzkoušení - stejný bug. Nainstaloval jsem všechny nejnovější updaty na grafiku atd. Stejně to nepomohlo. Dneska jsem náhodou zavítal do plug in manageru, kde jsem zkusil vše, co šlo, deaktivovat a ejhle začlo to jet. I mogrify konečně dává jak má. Zmetek plug in tree-publisher šel do koše a jede to. Ani nevím kde jsem to stáhl, v životě jsem to nepoužíval. Tak pro příště kdyby s tím někdo měl problémy - projeďte si jestli to nedělá nějaký plug in !!!
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Přešel jsem po pár spokojených letech z LR 2(důvod formát) na LR3 (verze ta poslední 3.6) a za poslední dva dny mám problém s návykem na ovládání.
    V LR2 jsem byl zvyklý, že po kliku myší na dolní liště se fotka označí a když budu hýbat šipkama vlevo a vpravo, tak to bílé zvýraznění šlo s ním. Teď v trojce kliknu myší př. v půlce dám vlevo a auto mě to hodí na začátek nebo někam nesmyslně. RR LR ani PC nepomohl. viz. situace na screenu, kde jsem kliknul na viz. bíle orámování a dal doleva hodilo mě to na fotku ze začátku... př. při importu přes mogrify mám za to že mi to vyimportuje tu fotku co mám zvýrazněnou bíle, ale hodí mi to tu ze začátku...
    Jsem jediný případ ? Btw. fixlo by to přejít na LR 4 ?
    strom
    FEEX
    FEEX --- ---
    btw. odkazy na nastence nejdou
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: exportovani ano..ale prepocitani nahledu tak narocny neni..a v dnesni dobe kdy i nejhorsi pc je dvoujadro to je vedlejsi..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: tak dovedu si predstavit ze u nekterejch kompu to znemozni normalni praci, tak je to osetreny takhle....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: no..logika toho kroku..proc mu mam rikat neco co je snad samozrejmy..a co i sam dela kdyz je okno aktivni..proc to stopne pri prepnuti..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: tak kdyz mu reknes render tak to udela i na pozadi...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RATTKIN: no me treba na LR sere ze kdyz nemas okno LR aktivni tak nepracuje (kdyz napr na 100fotek nahazim ruzny upravy..a chci aby se zobrazili zmeny na nahledech..shodim LR do listy..za 10min se k tomu vratim a vono nic..pracuje se jen pokud je to aktivni okno :p
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HUGGI: presne to ukazuje, ze je v LR prostor na optimalizaci, vsechno bezi v jednom vlaknu.

Dalsi program kterej je mnohem rychlejsi nez LR je Google Picasa. Je tak rychla, ze cekaci hodinky se zobrazu jen u fotek, co maji 50mpix a vic. Rawy ale zobrazuje dost jinak, takze je vhodna spis pro jpegy.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: tak to uz je asi o tom jak je kdo zvyklej, me prijde prijemny ze na to nemusim sahat jinym programem, spolu se zkopirovanim fotek zaroven probene import do katalogu, pri renderingu nahledu uz muzu rovnou vybirat a tak, mezi jednotlivejma fotkama uz potom necekam nijak...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Ja myslim, ze zaklad je udelat prvotni vyber jeste pred importem do LR..treba zoner zobrazi rawy v podstate okamzite i na mym Core2Duo s 4GB ram a jednim diskem na vsechno :) nevidim duvod cpat do LR 1000fotek a cekat az se udelaj pomaly nahledy apak to jeste slozite mazat kdyz to jde mnohem rychlejc pred importem..

RATTKIN: zhruba stejne dlouho mi trvaj rawy z D700 na mnohem pomalejsim pc viz o par radku vejs..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SKALARIAK: ta půl vterina na jeden obrazek je po vyrenderovani nahledu. zkousel jsem nejmensi velikost i full size a prijde mi to stejny, jako nemit zadny nahledy
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak zaklad je vyrenderovat si nahledy predem, alespon na prvotni vyber...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ja mam sestijadro, 16gb ram a dva disky v raid1
    prechod mezi fotkama mi trva pul vteriny v nahledu, jednu vterinu v develop modulu.
    fotak mam pouze 14 MPix, takze to vidim stejne.
    Kdyby aspon ve vedlejsim vlakne pripravovali fotky dopredu, to dela i windows nahled
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Ja mam QuadCore pocitac ja mam SSD disk a stejne me to takto duhovo-koleckove vysira... Udelal jsem novej katalo tak sem zvedavy co a jak.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    AMIKOSA: " with my D300 and D700:" problem je ve velikosti souboru D800, nekdo tam pise, ze kuli tomu kupuje novej QuadCore pocitac.

Zpracovani tech D800 rawu potrebuje obrovskej vypocetni vykon, a kdyz jich je vic je to jeste horsi zejo. Pravdepodobne tam bud nejakej optimalizacni pruser, no ale stejne tak jako tak jediny reseni bude zvyseni vykonu, tedy +RAM +SSD, vykonejsi vicejadrovej procesor.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Everything seems to work as well as it did with my D300 and D700: No a me prove ne. Jen preskakovani mezi fotkama zpusobuje uplne vymrznuti aplikace a na Macu se mi toci to duhove kolecko. Coz asi neni uplne koser.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    AMIKOSA: SSD disk? :) nebo pockat na updeta, asi to neni optimalizovany.. Jeste muzes zkusit optimalizovat katalog..

Lightroom 4.1 and my D800
    http://www.lightroomforums.net/showthread.php?16061-Lightroom-4-1-and-my-D800
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam