• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: no, ale prave kdyz to poustis jednotlive tak to udela jinej vysledek..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mate prosim nekdo zkusenost s VSCO Film Pack pro LR4? Nejde mi toliko o presnou simulaci filmu, spis me to zajima z pohledu takove rychle zajimave "Instagramoviny". Mam skoro vsechno od Nik, ale nebavi me to exportovat :-) Pouzival bych to na RAW z Fujifilm X-E1. Pripadne kdyby nekdo vedel o lepsich nebo jinych zajimavych presetech...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Pustit export v nejakou celou hodinu presne podle rozkliknutejch hodin ve windows a pak podle casu modifikace konkretnich fotek ve vlastnostech, tj. Pustim treba ve 20:00 a v pruzkumniku pak kliknu pravym na posledni foto, vlastnosti, a nejvyssi cas je v minutach to ono. Obdobne lze zjistit jednoduse ty jednotlivy faze, ale je potreba fotky po importu pred exportem seradit podle nazvu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: mobil se stopkama a exportovat po 4fotkach podle nazvu jak je to rozdeleny
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: jak zmerim ty casy presne? zkusim to vecer
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: jj, vím, že se to tu psalo, jen jsem chtěl vidět o kolik se to zlepší.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Dik..

j to uz se resilo ze u vetsiho mnozstvi je lepsi rozjet nekolik jednotlivejch exportu najednou...ale zase to je mylsim vyhodny jen kdyz mas dostatek ram..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Díky, máš to tam. Ještě jsem zkušel jeden test: Rozdělit fotky po šesti a postupně je co nejrychleji po sobě zadat jako separátní exporty. Počítač se sice hodně zpomalil, ale bylo to cca za 3:33. Když to dám jako jeden export, tak je to za 5:35. To už je slušný rozdíl.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: uz by to melo jit..upravil jsme prava
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ok, prvni vec otestovana a zjistil, ze do te tve tabulky nemuzu zapisovat :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Dilci jsem proste exportoval po 4.. a zapisoval si to...celkovej nizsi cas pricitam jen 4GB ram, ktery vetsi mnozstvi fotek nedava..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ještě dotaz: Jak jsi zjišťoval ty dílčí časy? To jsi spustil vše najednou a pak se díval na časy vytvoření souboru a odečítal rozdíly?

Nebo jak se liší Celkový čas a Součet časů?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Eh, já to teda jdu zkusit.

Kdyby tu byl někdo s prémiovou verzí Nyxu, tak může udělat anketu, jestli se víc používá "Add to Catalog" nebo ne :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: no..ale proc bys testoval disk D kdyz bezne pracujes s fotkama na C? To i pro tebe potom bude vysledek bez vyznamu (v porovnani s ostatnima)..a pokud chces sam zjsitit jakejbude rozdil mezi C a D diskem tak stejne musis udelat export na obou (a klidne si uz u nej topridani vypnout)

Osobne ale teda nejak nereism kde mam jakej katalog..v LR mam najednou naimportovany tisice fotek ze trech disku (2 fyzicky)...a i kdyz jsem to jednu dobu zkousel jednotlive na vykon to vliv nemelo..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Nejsem si jistý u těch nadřazených adresářů...
    třeba když máš něco jako C:\Moje\Obrazky\Fotky a LR používáš jen na ty "Fotky. Pak když chceš otestovat disk D:, tak se ti do LR dostane nadřazená hierarchie a musíš ji pak ručně rušit. Připadá mně to zbytečné. (BTW já tak naopak asi 98 % věcí neexportuju.)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: ja 90% veci exportuju tak ez totam i zaroven chci mit takze to mam v podstate porad zapnuty..

a smazani je prece otazka par sekund v lr..zbytek se vycitsit aktualizaci katalogu ne?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Super, ale proč "Add to catalog"? To bych tam nedával, jednak to zase mate časy (import do DB) a jednak se blbě budou dělat testy na jiných discích - bude to vytvářet zbytečné adresářové struktury v LR, které se pak budou muset ručně mazat.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak jsem dal konečne dohromady ten test na výkon:
    1) zdrojový data včetne XMP - https://www.dropbox.com/s/lr6jis5j29cf795/lr_test.zip
    2) exportovat s výstupem: JPG, Quality 95%, Resize 1000x1000, Sharpening: Standard, Add to Catalog (kdyztak zde: https://www.dropbox.com/s/m2hx3rmh7pxclo2/export_lr_test.lrtemplate )
    3) Pokud možno vyplňte i dílčí časy..je tam hodně vidět co konkrétně zatěžuje..
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ami73K3ehWfNdElVNzJEUEpxSGRSLXU1TlJSYVpNSVE#gid=0
    4) Ideálně při exportu nechat PC bejt..

PS: Pokud bude mít někdo horší čas než já dostane panáka;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: ja vim..jen zminuju..

kazdopadne tohle je jeden z duvodu proc nepouzivam zadny automaticky veci typu import z karty a kopiruju si to rucne..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no tohle neni ten pripad, normalne proste chybi 200 fotek... jinak tam vse je naimportovano...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam