• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      KARYSLAV: to uz jsme tu myslim resili, ze mac ma o neco vyssi vykon per procesor, ve woknech to ale taky slusne vytezuje, jde mi spis o to, ze nektery ty operace treba s lens correction atd nejsou asi uplne dobre multitaskingove napsany (zatim).
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      MENTOL_: Na macu to zvládá víc jader suprově.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      KOZEL: cas peknej, i kdyz jsem teda mel trosku vetsi nadeje v nejrychlejsi i7 ekvivalenty - uvidime co Haswell a treba se Adobe pochlapi a nejakou tu operaci zoptimalizuje lip na tech vic jader nez doted..
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: Jo já to myslím spíš tak že když jí máš fakt málo (2GB a okolo) tak že to potřebuje plivat na disk a to se to pak výrazně zpomalí. Ale u toho mýho testu nevylezl lightroom samotnej nad 2GB, držel se pod, takže cajk. Tudíž - čím lepší procák, čím víc jater, tím líp :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: Co jsem z toho zatim vykoukal tak prim hraje procesor (a dal podstatne pomuze nechat export bezet ve vice mensich skupinach), potom RAM..a disk je skoro jedno..
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      Pointa toho lightroomu je, ze na disku to moc nestoji, je to jen o procesorovejch operacich. Cteni z disky je jen pri prochazeni galerie. A export je zavislej taky hlavne na ramce. Aspon co koukam na ty vysledky teda.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      TWARR: prave ze bylo, tohle je prekvapive levnej komp. Pamet je ted za par kacek a ten Xeon ma vykon jako i7 za cenu i5. Zadny SSD, jen levnej klasickej disk.
      TWARR
      TWARR --- ---
      KOZEL: to je fajn, ale kdyby se to pocitalo na porizovaci naklady, tak by to asi tak slavny nebylo co? :D
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      HUGGI: Juch, konecne jsem se dokopal pustit ten tvuj test na svem novem stroji a ujal se (na chvili) vedeni tabulky :-)
      Pokud se dokopu vrazit tam casem SSD, tak to projedu zas.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      LAUNCHER: na hraní :-) ale stejně nemám peníze :-D
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      KARYSLAV: Pro me je to na cestovani super, ale proti FF Nikonu by sis pohorsil...
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      LAUNCHER: Tak teď už si jen nějakej x-trans koupit :-D
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      Lightroom RC 4.4, problemy s X-Trans sensory Fujifilmu vyreseny.

Adobe's Fujifilm X-Trans sensor processing tested: Digital Photography Review
      http://www.dpreview.com/articles/1550547764/adobes-fujifilm-x-trans-sensor-processing-tested

KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      Zajimavy, kdyz se podivam na ty vysledky tech testu, co hraje roli HUGGI
      TWARR
      TWARR --- ---
      KARYSLAV: ja to nechci nechat mnozit bez ladu a skladu. kdybych nemel pomalej upload tak mi je to fuk, takhle si tam "omylem" vyfouknu par souboru a "... sakra co je s tim netem!" ;))
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      TWARR: defaultně se ty soubory ukládají do stejné složku kde jsou ty originály, protože se to groupuje aby to mohlo kopulovat hezky na hromádce :-)
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      TWARR: aha uz chapu, no nevim o tom, ze by to slo zmenit, rychle pogoogleni taky nepomohlo :-(
      TWARR
      TWARR --- ---
      KOZEL: Máš třeba raw. Ten si vybereš editovat v externí appce a vytvoris si kopii...
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      TWARR: jaky kopie souboru?
      TWARR
      TWARR --- ---
      mmm, nevim, jestli jsem slepej (je to dost dobre pravdepodobny). hledam moznost zmeny default save cesty/adresre pro vytvoreny kopie souboru. asi neni ze?
      v momente, kdy mam pridanej adresar, kterej je zaroven sharovanej na dropbox, tak po vytvoreni kopie se mi to zacne sypat ven, coz bych chtel nejak obejit.
      MANSIK
      MANSIK --- ---
      SKALARIAK: http://www.photographers-toolbox.com/products/lr2mogrify.php udělat selekci fotek podle barev, hvězd etc. viz. komenty níže, v mogrify lze nastavit několik vlastních nastavení jen přepneš profil př profil jen pro xx0 x xx0 a exportuješ. Nic lepšího asi neznám.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam