• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KARYSLAV: to uz jsme tu myslim resili, ze mac ma o neco vyssi vykon per procesor, ve woknech to ale taky slusne vytezuje, jde mi spis o to, ze nektery ty operace treba s lens correction atd nejsou asi uplne dobre multitaskingove napsany (zatim).
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MENTOL_: Na macu to zvládá víc jader suprově.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KOZEL: cas peknej, i kdyz jsem teda mel trosku vetsi nadeje v nejrychlejsi i7 ekvivalenty - uvidime co Haswell a treba se Adobe pochlapi a nejakou tu operaci zoptimalizuje lip na tech vic jader nez doted..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: Jo já to myslím spíš tak že když jí máš fakt málo (2GB a okolo) tak že to potřebuje plivat na disk a to se to pak výrazně zpomalí. Ale u toho mýho testu nevylezl lightroom samotnej nad 2GB, držel se pod, takže cajk. Tudíž - čím lepší procák, čím víc jater, tím líp :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Co jsem z toho zatim vykoukal tak prim hraje procesor (a dal podstatne pomuze nechat export bezet ve vice mensich skupinach), potom RAM..a disk je skoro jedno..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Pointa toho lightroomu je, ze na disku to moc nestoji, je to jen o procesorovejch operacich. Cteni z disky je jen pri prochazeni galerie. A export je zavislej taky hlavne na ramce. Aspon co koukam na ty vysledky teda.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TWARR: prave ze bylo, tohle je prekvapive levnej komp. Pamet je ted za par kacek a ten Xeon ma vykon jako i7 za cenu i5. Zadny SSD, jen levnej klasickej disk.
    TWARR
    TWARR --- ---
    KOZEL: to je fajn, ale kdyby se to pocitalo na porizovaci naklady, tak by to asi tak slavny nebylo co? :D
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    HUGGI: Juch, konecne jsem se dokopal pustit ten tvuj test na svem novem stroji a ujal se (na chvili) vedeni tabulky :-)
    Pokud se dokopu vrazit tam casem SSD, tak to projedu zas.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LAUNCHER: na hraní :-) ale stejně nemám peníze :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KARYSLAV: Pro me je to na cestovani super, ale proti FF Nikonu by sis pohorsil...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LAUNCHER: Tak teď už si jen nějakej x-trans koupit :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Lightroom RC 4.4, problemy s X-Trans sensory Fujifilmu vyreseny.

Adobe's Fujifilm X-Trans sensor processing tested: Digital Photography Review
    http://www.dpreview.com/articles/1550547764/adobes-fujifilm-x-trans-sensor-processing-tested

KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Zajimavy, kdyz se podivam na ty vysledky tech testu, co hraje roli HUGGI
    TWARR
    TWARR --- ---
    KARYSLAV: ja to nechci nechat mnozit bez ladu a skladu. kdybych nemel pomalej upload tak mi je to fuk, takhle si tam "omylem" vyfouknu par souboru a "... sakra co je s tim netem!" ;))
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TWARR: defaultně se ty soubory ukládají do stejné složku kde jsou ty originály, protože se to groupuje aby to mohlo kopulovat hezky na hromádce :-)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TWARR: aha uz chapu, no nevim o tom, ze by to slo zmenit, rychle pogoogleni taky nepomohlo :-(
    TWARR
    TWARR --- ---
    KOZEL: Máš třeba raw. Ten si vybereš editovat v externí appce a vytvoris si kopii...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TWARR: jaky kopie souboru?
    TWARR
    TWARR --- ---
    mmm, nevim, jestli jsem slepej (je to dost dobre pravdepodobny). hledam moznost zmeny default save cesty/adresre pro vytvoreny kopie souboru. asi neni ze?
    v momente, kdy mam pridanej adresar, kterej je zaroven sharovanej na dropbox, tak po vytvoreni kopie se mi to zacne sypat ven, coz bych chtel nejak obejit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam