• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: Super, to je ono! Díky moc! :-)
    Navíc to jde komplet na klávesnici bez použití myši! Kombinací Shift + šipky člověk vybere sérii fotek a pomocí Ctrl + šipek potom vybere tu, která má být nahoře... A pak už jen Ctrl + G. Oproštění od myši strašně zrychluje práci :)
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: Jde to s jedním krokem navíc:
    1) vybereš fotky, co maj padnout do stacku
    2) klikneš na fotku s vlajkou, která má být nahoře (bude o trochu světlejší než ostatní vybrané)
    3) Ctrl+G

Při stackování se hodí nahoru vždy ta vybraná fotka.
    NIXX
    NIXX --- ---
    BLACKX: díky, to byl dobrej nápad... škoda, že to nejde :-/
    Ten filtr je takový polovičatý řešení :(
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Tak jsem to zkusil a nejde :( Posune se nahoru jen ta vybraná fotka v jednom stacku, ne ve všech. Jinak chápu tvoje pohnutky, ale jestli to nepůjde, zauvažuj, jestli ti nestačí třeba jen zobrazit ovlajkované fotky - když klikneš vlaječku ve filtru dole.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    NIXX: Já teda stackování nepoužívám, ale nejde to tak, že si vybereš všechny ovlajkované fotky (třeba Ctrl a klik na vlaječku vpravo dole na liště Filter), pak pravé tlačítko na nějakou z nich a vybrat Stacking -> Move To Top?
    NIXX
    NIXX --- ---
    Ahoj, jsem Lightroom nováček. Většinu věcí si vygooglím, ale s jednou blbostí si teď nevím rady.
    Mám v jedné složce v LR asi 1000 fotek. Je tam hodně sérií focených v burst režimu. Celou složku už jsem prošel a vybral vlaječkama povedený fotky. Teď bych si chtěl série seskupit do stacků tak, aby nahoře vždycky byla oflagovaná fotka.
    Dělám to tak, že označím fotky v sérii, přidám je do stacku (Ctrl + G), rozbalím stack (S), vyberu ovlajkovanou fotku, hodím ji navrch stacku (Shift + S) a sbalím stack (S).
    Tenhle postup se mi ale zdá strašně zdlouhavej (nejvíc mě štve, že se stack po vytvoření sám sbalí a já ho hned musím zas rozbalovat).
    Ideální by bylo, aby se na vršek stacku automaticky hodila fotka, která má flag. Jde to někde zapnout? Případně nemáte někdo jinou radu, jak tenhle proces zkrátit? Díky!
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: A sakra, tak to musím vyzkoušet, díky :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Ukázka nováho ovádání Lightroomu (zatím hlavně pro Macy)... zajímavý koncept, i když si ještě nejsem jistý, jak moc praktické to je. Já jsem spokojený s Logitech G13 :)

Sliders begone! New app makes touchpad or tablet your interface to image editing bliss - Imaging Resource
    http://www.imaging-resource.com/news/2013/03/25/sliders-begone-new-app-makes-touchpad-or-tablet-your-interface-to-image-edi
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Já takhle řeším jenom hotový fotky, který už neupravuju, na Time Capsuli. Dokud s nima pracuju, nechávám si je v note. Když se chci po čase vrátit ke staré a třeba udělat i drobnou úpravu, lezu na externí (teď na tu Kapsli).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nemate nekdo nahodou data LR na disku pripojenym pres wifi?..resim ted datovy uloziste..aktualne mam sice koupenej box s usb3, ale jeste si hraju s myslenkou vratiti ho a koupit neco co bych pripojil na router abych to mel dostupny odkudkoli...katalog budu mit na internim disku v notasu, ale vlastni data na externim...

rozdi am urcite bude..ale zase tak casto na ty externi data nesaham..(a vsechny externi boxy co maj lan zase nemaj usb3 ale jen 2,0 :p)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Zkusil jsem nedockave LR 4.4RC, export uplne stejny, takze asi zadna optimalizace. Bohuzel jsem hned zaregistroval, ze prestalo fungovat kolecko mysi na posuvnikach pro zmenu hodnot, tak doufam, ze to je jen bug..
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    Minuly tyden jsem si "poridil" na webu nasledujici knihy .... je jich asi plny internet, ale kdyby nekdo potreboval a nemohl se jich dobrat, tak je mam :
    Adobe Photoshop Lightroom 4 Book: The Complete Guide for Photographers
    Adobe Photoshop Lightroom 4 Classroom in a Book (bez CD)
    The Adobe Photoshop Lightroom 4 Book for Digital Photographers
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TWARR: Dekuji
    TWARR
    TWARR --- ---
    LAUNCHER: pokud jako toto https://dl.dropbox.com/u/21564642/untitled-06750.JPG tak library - metadata - copyright
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    KARYSLAV: Ano tak je to v nastavení Win 7 Díky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Jak prosim pridat v Lightroom do EXIF copyright tak, aby to bylo videt ve Windows (pokud vyvolam okno s properties daneho souboru) ?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PETRPEDROS: aha takže to máš v systému:

Very simple go to >>Start >> Type "Autoplay" >> click on "Start or stop using Autoplay for all media and devices" >> go to "pictures" and make it "Ask me everytime" and also for the" mixed content" and the problem will be solved,,,"for windows 7
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PETRPEDROS: Bohužel mám enable šedivou kostičku a vypnout to nejde...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

Nestacil jsem dost rychle otacet s aperture a stvoril jsem nize uvedene. Co ted?

18 hlasy od 18 respondentů

LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      (viz prispevek ktery bude nasledovat)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam