• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    FOGH
    FOGH --- ---
    SUN_VU_KUNG: proc by to nemelo smysl??? Ja si kalibruju vsechny displeje, co doma mam. Predevsim na tech notebookovych to je obrovsky rozdil.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MIKEKT: TN panel ani nemá smysl kalibrovat.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX:
    MENTOL_:

mam obyc TN samsung., ale pred casem jsem ho zkousel kalibtovat nejakou sondou z prace, ale moc rozdil v tom nebyl. Mam to tam asi nastaveny pro zobrazovani. V prohlizeci se mi to zobrazuje jako v tom Zoneru. Az budu mit chvili tak si jeste zkusim prohrat s tema profilama.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Soft Proofing in Lightroom 4 | What's New in Lightroom 4 | Adobe TV
    http://tv.adobe.com/watch/whats-new-in-lightroom-4/soft-proofing-images/
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: jeste je tu moznost, ze mas v systemu nainstalovany ICC profil, ktery Lightroom respektuje, ale po exportu to Zoner zobrazuje bez nej (coz nevim jestli umi nebo ne, spekuluju). Jak se vysledny JPG zobrazi v prohlizecich ? v LR4 vse sedi se Zonerem ?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MIKEKT:

Tohle vypadá na problém práce s profilama, většinou to dělaá ProPhoto RGB barevnej prostor, když se někde interpretuje a někde ne.

Nechal bych to možná chvilku na tom, že LR nezvládá správně barevný profily.

Nemáš ty monitory náhodou dva?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Udělej ten test (nebo opravu), co jsem psal tady: BLACKX
    A taky: Můžeš sem napsat, jaký přesně máš monitor?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem koukal na export a mam tam sRGB. Prikladam ukazku vlevo LR vpravo Zoner

MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: je mozny, ze prave pri exportu JPG neexportujes v sRGB, ale treba AdobeRGB - to se pak hned projevi jak popisujes..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: Jo to vim, ze jsou tam nejaky jiny profily, ale do ted do verze 4.1 jsem si toho skoro nevsimnul a tady v ty 5beta je to teda hodne znat. Vecer kdyztak poslu nejakou ukazku.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Pokud mas wide-gamut monitor, tak ty barvy jsou jine spravne - Lightroom jede v ProPhoto RGB, ale exportuje do sRGB. Muzes zkusit, jestli se to zlepsi, kdyz v develop zobrazis tu spodni listu (klavesa T), zapnes na ni Soft Proofing a v novem panelu vpravo nahore vyberes profil sRGB.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    SKALARIAK: jojo ten jsem znova stahnu a zkusim. Spis nez export celkove ta prace v develops mi prisla sviznejsi, ale ty barvy jsou nejaky uplne mimo. Mozna je to tim jak je to beta. Zkusi stejyn fotky otevrit ve strasi 4.1
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MIKEKT: ohledne rychlosti tu mame vedeckej nastroj, tak muzes otestovat na nem :) a je to zhruba stejny, ne-li pomalejsi....
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem zkusil nahodit betu 5 a prijde mi to trochu rychlejsi nez 4.1, ale to je mozna jenom muj dojem. Ale mam problem se zobrazovanim barev. To co vidim v Develops je uplne jiny nez vyslednej jpg v zoneru. To je divny ...
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    SKALARIAK: Tohle je v betaverzích běžný, že toho žerou tolik a jsou nevýkonný. Ve finální verzi to rozhodně bude lepší.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: nerek bych, treba muj notebook rozhodne ne... navic kdyz zpracovavas fotky co maj 2gb tak je to trochu divny :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKALARIAK: 8GB to má dneska i kalkulačka, ne? :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    co tak testuju ten novej LR, tak kdyz se nasadi to automaticky rovnani hran a perspektivy tak se export dost radikalne zpomaluje a navic teda sem koukal ze neni problem pro LR vzit si 8gb pameti, ale to bude spis nejakej beta-bug predpokladam....
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Je pravda že vkusnost, kompozice, a kreativní "vidění" je za rámcem této diskuse, tak to už nebudem rozebírat. Bohužel, znám jen co bych na jedné ruce napočítal lidí, kteří skutečně umí komponovat.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KARYSLAV: nejak nevim na co bych toho sneka pouzil :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam