• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      KOZEL: jo, ale ten není jen jeden, je umístěný ve složce, k němu jsou tam i další soubory, složka Previews atd... nevím, jestli když to přejmenuju, jestli se někde nepoztrácejí návaznosti nebo tak něco.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      SUN_VU_KUNG: Umis prejmenovat soubor?
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      Dá se katalog přejmenovat? V Lightroomu jsem nic takového nenašel, jde to vůbec?
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      KOZEL: Psst! Nevím o čem to mluvíte... záleží co klient chce žejo :) vyloiženě odpad nedávám nikomu, spíš jsem myslel nevybraný dobrý záběry ale jen trochu jiný pozice, který se můžou hodit různě do mailingů, firemních tiskovin a podobně, aby se pořád nepožívala totožná fotka. Je to na tom co si podepíšeš, když klient bude chtít všechno, a bude to dopředu podepsaný.. jinak je to moje umělecká licence.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      KARYSLAV: Nabizi se otazka: mas pak vubec pravo mazat nepovedeny fotky na miste ve fotaku?
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: no tohle samozřejmě vím :-) tady nejde o to že by se tím neprobrali! Oni pár fotek z toho vyházeli, a čekali striktně až jim pošlu všecko.. no prostě, to je jedno :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: Musis pocitat s tim ze v ty firme se s tim nikdo probirat nebude takze pokud chces poslat vsechno tak ne hned..poslat vyber a az ho budou mit na fb tak zbytek..to uz tam dosavat pravdepdoobne nebudou
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      KARYSLAV: no ja vsechno nedavam v zadnym pripade, je mi jasny jak by to dopadlo :)
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SKALARIAK: já hlavně miluju diskusi s klientem: dám vám jen upravenej výběr.
      ok, tak jo dejte, ale z archivních důvodů chceme všechno.
      buch.. co je na facebooku? všechno :-D
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      KARYSLAV: ja to resim podle akce, pokud to je nejaka korporatni reportaz tak radsi trochu vyzehlim, nez abych tam mel sum... ale je to mranej boj, protoze zdaleka ne kazdej umi zaskrtnou tna fb "vysoke rozliseni" takze obcas kdyz pak vidim co z toho vylezlo tak je to docela tristni.... ale co clovek nadela...
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      Já tam poslední dobou ten šum cpu, sere mě že jednolitý plochy jsou moc jednolitý :-D jinak stejně jako SKALARIAK, nejsem pixelpeeper, vystačím si s interním Lightoomackým. Irituje mě představa těch pluginů. Serou mě, blbě se s nima pracuje.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      ja toda pouzivam ten LR denoiser, prijde mi to dostacujici, ovsem rad bych videl nejaky srovnavaci test.... ale pokad to de na web tak to nema cenu moc resit, odsumim klidne dost radikalne, po zmenseni je to vse ok...
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      HUGGI: Canon 5D2

Vubec nejsem nejakej zehlic, ale obcas se mi stane, ze fotim na ISO 3200 nebo 6400 a jeste se mi povede fotku podexponovat. To pak uz ten sum zacina bejt pruser, kdyz takovou fotku musis zesvetlit.

Taky zalezi na zanru, nekde mi ten sum ani neva, ale svatebni fotky se snazim odevzdavat relativne cisty.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      NOISE -

Zkusenost mam s Topaz Labs DENOISE 5 a jednim slovem na hovno :( nevím jestli to dělám nějak globálně blbě nebo co, ale v podstatě se mi s tím uspokojivě nepovedlo udělat nic. Neříkám, že to nefunguje, ale rozáznout fotku umím i bez použití pluginu ;) http://www.topazlabs.com/denoise/

Pak mám také zkušenost s Imagenomic NOISEWARE 5 a tam už ty výsledky jsou o poznání lepší i když to pode mě také není o tom, vybrat preset a hotovo. Nicméně s tímto programem sem tam řeším šum, když už nevím jak bych v PR potáhnul táhla ;). http://imagenomic.com/nw.aspx
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KOZEL: Cim ze fotis? Dnesni FF na iso3200 zadnej sum co by potreboval nejak slozite odstranovat nemaj ani pri tisku..
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      KOZEL: Beres to spravne, nejsem :-) ISO3200 na FF neni takova traga, takze bych to nechal jak to je, nebo doporucil upgrade na FF :-) Taky fotim lidi v seru bez svetel, soucitim s tebou... akorat bohuzel pro me, fotaky ktere chci se jako FF budou delat nejdriv pristi rok.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      LAUNCHER: To mam ISO drzet na 800 a fotit lidi na 1/25 s ? Kdybys mi radsi napsal, jestli jsi s tim Dfine spokojenej nebo ne :-) Beru to teda jako ne ...

Nase hlavni skla jsou taky f/1.4, ale svete div se, ve tme me to stejne vyzene klidne i na ISO 3200.

MINER: Zda se, ze uz to jednotlive vubec neprodavaj.
      SUN_VU_KUNG: Neznam, kouknu, ale docela me lakaj i ty dalsi NIK programy v ty kolekci, hlavne zena si s tema barevnejma a CB srandama cekam docela vyhraje.

Trialku samozrejme zkusim, ale zajimaj me pripadny neci dlouhodobejsi zkusenosti a hodnoceni.
      FOGH
      FOGH --- ---
      KOZEL: mam tu jejich kolekci, ten sharpener mi uz jednou zachranil docela dulezitou fotku, super vec jsou ty kontrolni body, pomoci kterych si urcis jen to, co se ma doostrit a zbytek obrazu zustane netknuty.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SUN_VU_KUNG: někdo totiž nic jinýho neumí :-D
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      LAUNCHER: tak denoise, které začne citelně ničit detaily je horší, než tam nechat šum - který po odstranění barevného rozsahu vypadá jako zrno a na to už jsme myslím desítky let zvyklí... Pro lidi, kterým jde o výraz fotografie to není problém, ale chápu, že u těch, kteří se snaží o naprostou dokonalost to problém je.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam