• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    NOISE -

Zkusenost mam s Topaz Labs DENOISE 5 a jednim slovem na hovno :( nevím jestli to dělám nějak globálně blbě nebo co, ale v podstatě se mi s tím uspokojivě nepovedlo udělat nic. Neříkám, že to nefunguje, ale rozáznout fotku umím i bez použití pluginu ;) http://www.topazlabs.com/denoise/

Pak mám také zkušenost s Imagenomic NOISEWARE 5 a tam už ty výsledky jsou o poznání lepší i když to pode mě také není o tom, vybrat preset a hotovo. Nicméně s tímto programem sem tam řeším šum, když už nevím jak bych v PR potáhnul táhla ;). http://imagenomic.com/nw.aspx
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOZEL: Cim ze fotis? Dnesni FF na iso3200 zadnej sum co by potreboval nejak slozite odstranovat nemaj ani pri tisku..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KOZEL: Beres to spravne, nejsem :-) ISO3200 na FF neni takova traga, takze bych to nechal jak to je, nebo doporucil upgrade na FF :-) Taky fotim lidi v seru bez svetel, soucitim s tebou... akorat bohuzel pro me, fotaky ktere chci se jako FF budou delat nejdriv pristi rok.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    LAUNCHER: To mam ISO drzet na 800 a fotit lidi na 1/25 s ? Kdybys mi radsi napsal, jestli jsi s tim Dfine spokojenej nebo ne :-) Beru to teda jako ne ...

Nase hlavni skla jsou taky f/1.4, ale svete div se, ve tme me to stejne vyzene klidne i na ISO 3200.

MINER: Zda se, ze uz to jednotlive vubec neprodavaj.
    SUN_VU_KUNG: Neznam, kouknu, ale docela me lakaj i ty dalsi NIK programy v ty kolekci, hlavne zena si s tema barevnejma a CB srandama cekam docela vyhraje.

Trialku samozrejme zkusim, ale zajimaj me pripadny neci dlouhodobejsi zkusenosti a hodnoceni.
    FOGH
    FOGH --- ---
    KOZEL: mam tu jejich kolekci, ten sharpener mi uz jednou zachranil docela dulezitou fotku, super vec jsou ty kontrolni body, pomoci kterych si urcis jen to, co se ma doostrit a zbytek obrazu zustane netknuty.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SUN_VU_KUNG: někdo totiž nic jinýho neumí :-D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LAUNCHER: tak denoise, které začne citelně ničit detaily je horší, než tam nechat šum - který po odstranění barevného rozsahu vypadá jako zrno a na to už jsme myslím desítky let zvyklí... Pro lidi, kterým jde o výraz fotografie to není problém, ale chápu, že u těch, kteří se snaží o naprostou dokonalost to problém je.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mam mmj. Nik Dfine, ale nejlepsi mi prijde drzet ISO na 800 a niz (APSC). Konec koncu, nenosim sebou f/1.4 jenom tak ze srandy. A kdyz to nejde udrzet na nizka ISO, tak to hodit do BW a nazdar.

Kazdy to ma jinak, ale fotka se mi vetsinou libi po denoise mene nez puvodni.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOZEL: koukal jsi na Imagenomic Noiseware? Cena docela snesitelná a pro mne zatím asi nejlepší denoiser...
    Noiseware - the Better way to remove Noise
    http://imagenomic.com/nw.aspx
    MINER
    MINER --- ---
    KOZEL: Maj trial, tak zkus.

Já koukal kdysi po Silver a Color Efex, ale přišlo mi to zbytečně drahý.

Maj slevu jen bundlu všeho za 150, ne? Jednotlivý kusy zlevněný nejsou, ne?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KOZEL: hmm zlevnili, bych prelozil jako "za chvilku to zavrem" :-/ ja jsem pouzival ten resizer na upscale pro tisk, dobre to bylo, TWARR si hral s nejakejma jejich dalsima hovadinama..
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s Sharpenerem a odsumovacem Dfine od NIKu? (http://www.niksoftware.com/nikcollection/en/intro.html)
    Koukam, ze od ty doby, co je koupil gugl dost zlevnili.

Jsem s redukci sumu a doostrovanim v LR celkem nespokojenej, tak hledam nejaky lepsi reseni.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SUN_VU_KUNG: momentálně mám doma SX a musím říci, že uprostřed monitoru, v kruhu o průměru tak 20cm ukazuje velmi dobře, nebál bych se to označit, za super zobrazení, zbytek je... Na druhou stranu jako celek, na domácí použití je to paráda.

Ve firmě jsem měl na stole CG a to ukazovalo po celé ploše rovnoměrně super. A tak si říkám, že jedna věc je namakaný firmware, ale druhá věc, je že ten panel je prostě jiná káva. Samozřejmě nechci srovnávat SX a CG, jenom poukazuju na věc, kterou jsem si sám ověřil. A tak si selským rozumem říkám, že CS bude mít třeba ten kruh o pár cm větší a CX ještě větší. Další fakt je ten, že je velmi pravděpodobné, že se všechny ty panely dělají na stejné lince, ale jenom pár z nich se povedou vyrobit na 100% a to si myslím, že bude ta řada CG, zbytek podle různých odchylek budou ty nižší řady.

Ale je to jenom moje spekulace, třeba to tak v reálu vůbec nefunguje.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    GIF_242: někde jsem četl, že ty panely nejsou až tak kdo ví co, resp. že je vyrábí tuším LG - EIZO si už dávno nedělá panely samo... to, co je pak ta přidaná hodnota je vynikající elektronika toho monitoru, kterou má EIZO vymakanou a která z něj dostane maximum. Ale nevím, jestli to platí i u CG řady.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: no CG je jestevejs..ale proti CX to mylsim uz zas moc rodil nebude..
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: super diky za info!

BTW na druhou stranu se mi nezda, ze jedinej rozdil mezi CG a CX/CS radou by byl firmware. Tak nejak stale doufam, ze ty CG modely jsou TOP TEN a ty panely jsou BEST OFF. Protoze pokud, ne tak v podstate nevidim duvod v budoucnosti kupovat CG monitor.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: od kolegy, ale ted kdyz na to koukam neni to uplne pravda..ma jinej panel s mensim gamutem, coz me mohlo napadnout protoze CZ rada ma "papirovej povrch", CS jeste ne..dokoupenim ty licence (4500Kc, ktera uz u CX je v cene) ziskas mnohem vetsi mpznosti kalibrace jak s tim internim cidlem tak externima..prave treba v pripade ze potrebujes srovnat drahej monitor s timhle jako druhym..
    EIZO: Příslušenství - ColorNavigator License Pack
    http://www.eizo.cz/monitory/prislusenstvi/software-kalibracni-sondy/ColorNavigator_LP.html
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BTW z osobní zkušenosti můžu říci, že 2 monitory, pokud nejsou identické, tak se mi nikdy nepovedly sladit tak, aby oba dva zobrazovali stejně. Vždy byl jeden ten referenční a druhý, který sice neukazoval blbě, ale v porovnáním s tím referenčním to bylo někde jinde. A nepomohlo vůbec nic :(. Další pravdou zůstává, že ten jeden-hlavní byl většinou nějaká nadupaná bestie za 50k a víc a druhý byl třeba jenom za 20k. Postupem času jsem, když se mě nekdo ptal jaký potřebuju monitor pro práci jsem říkal, ten jeden by měl být hardwerově kalibrovatelný a ten druhý... to je mi úplně jedno, klidně nějaké CRt co tady máte na víc.

HUGGI: tohle o tom firmwaru jsi slyšel kde? kolik to stojí?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SUN_VU_KUNG: oni to maj az ted od ty CS230..starsi nemeli..a upgradem firmwaru(placenym) z nej muzes udelat CX

Ja to vidim uplne stejne..ale jak jsem psal pro osobni potreby mi to neprijde tak nutny.. porad se mi nejakym zpusobem meni styl jakym fotky upravuju..a u tech dobrejch archivuju rawy i pracovni psd takze do toho muzu kdykoli sahat a ze mi notas ukazuje fotku mnohem kontrastnejsi mi tolik nevadi..barvy se mi teda podarilo srovnat snadno jen softwarovou kalibraci profilu (MBPro + Dell 2408)

Jinak sonda se da i zapujcit..jen by se potakovejch 200h mel monitor prekalibrovavat..(v tom je vyhoda tech auto sond u Eiza..nastavi se pocet hodin...a on se dycky sam prekontroluje (zabere to asi 20s)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOZEL: přesně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam