• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    FEEX: ajo sorry, pro LR predpokladam nic takovyho neexistuje...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Snazil jsem se v LR5 najit zpusob jak jednoduse automaticky otevrit sadu fotek a tu prevest z RAWu do JPEGu. Porad na me vyskakoval nejaky import a knihovny... ale ty ja nechci, nechci nikam nic kopirovat a nic aby to delalo co nechci :)

Je to uplne proti filosofii LR a nebo neco prehlizim?
    FEEX
    FEEX --- ---
    SKALARIAK: dik za super radu, kdybych to psal do klubu "Photoshop" jiste bych ji moc ocenil, ptam se ale tady jestli nekdo nezna plugin pro lightroom...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    FEEX: zadat na gogle "raster photoshop tutorial" ??
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    FEEX: jak přesně si představuješ "rastrování"?
    FEEX
    FEEX --- ---
    nevitze jestli neni nakej plugin na rastrovani? nic jsem nenasel..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Zkus ten export. V rychlosti jsem to testoval a mohlo by to jít... vyexportovaný XMP je JINÝ než ten v katalogu - viz BLACKX.
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Na XMP to záviset nemusí. AppleScript používá služby přímo aplikace a ta to může interpretovat libovolně, tedy např. LR přímo využije katalogu. Přiznám se, že jsem ale rychlym gůglováním nenašel žádnou LR AS referenci, tak nevim, jestli LR vůbec něco nabízí.. Kdypis něco našel, napiš to sem, samotného by mě to zajímalo.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Dik, uz jsem na to koukal..asi to nijak nepujde pac je jen jeden xmp soubor pro kazdou fotku bez ohledu na pocet vietualnich kopii..coz je skoda..asi to resim jako obvykle tim ze 90% rawu proste smažu a necham jen full upravenej jpeg..stejne s tim uz nic delat nehodlam
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Jestli máš Macka, zkus se podívat na možnosti AppleScriptu. To by byla nejjednodušší cesta. Z masterů vybraných fotek udělat virtuály a překopírovat settings do původních masterů, by bylo jednoduchý, pokud ale Lightroom zpřístpuňuje požadované funkce přes AppleScript.
    Pokud ne, tak asi jedině přes Lightroom SDK. To už ale budeš mít rychleji, když si těch 100 fotek zpracuješ ručně, než to ovládneš.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Chapu, ale nevim jak to udelat :-) Jen jsem psal, jak jsem si to "obesel".
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Good luck :) Vůbec nevím, jak by se to "systémově" řešilo, ale možná by to šlo nějakou oklikou. Buď přímo manipulací s XMP, ale to je trochu hard core, a nebo nějakým trikem s exportem. Něco jako, že vybereš kopii a dáš export originalního rawu, což zároveň exportuje i XMP. Když budeš mít štěstí, bude v tom XMP nastavení jen pro tu virtuální kopii a když to naimportuješ zpět nebo když použiješ tohle nové XMP a přepíšeš to originální, tak to třeba bude fungovat.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: Nejde mi o filtrování to mam poreseny..chci se tech vietualnich zbavit a jen nechat finální úpravu na rawu..duvod neřešit..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Obecne se mi lepe pracuje se snapshots nez s virtualnimi kopiemi. Kdyz jsem jeste pouzival virtualni kopie, mel jsem pro "finalni" verze vyssi rating (takze jsem proste filtroval 4 a vice hvezdicek).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak...mam zhruba 100 rawu v urcity uprave..od kazdyho minimalne jednu virtualni kopii s jinejma upravama...jde nejak hromadne vybrat finalni virtualni kopie, jejich upravy nastavit na rawy a vsechny virtualni smazat?:D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    EGGH: aha, husty, tak to sem nemel pravdu a fakt to tam uklada LR... pěkný....
    EGGH
    EGGH --- ---
    Asi jsem to napsal blbě, komplet nastavení určitě ne ale mně šlo primárně o nastavení barev a vyvážení bílé. Zkuste si vyexportovat nějakou fotku z LR do JPG a ten mrsknout sem http://shuttercounter.com/exif.php - vypíše to hodnoty např. u těch barev, jak s nima bylo šibovaný, ostrost, jestli je tam přidaná vinětace atd. a o to my šlo. Já to nakonec udělal baj vočko celý znovu, protože tamto co odkazoval KOZEL: se mi nepovedlo rozjet. Je to ale škoda, kdyby někdo nějakej takovej plugin do LR vymyslel, tak by tím ušetřil spoustě lidí spoustu času.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Vychazel jsem z toho, co psal EGGH: 'zjistil jsem, že JPG maj v sobě uchovaný komplet nastavení z LR'.
    Taky me to prekvapilo :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: No..to vlastne asi ne..jakmile to projde exportem tak uz to nejde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam