• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: no ale dyk puvodne se bavime o "Lze nějak z JPG vyexportovanýho z Lightroomu naimportovat zpět do Lightroomu jeho nastavení " a to tvrdim ze nejde
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: no vyexportovanej ne protoze tam uz jsou upravy aplikovany..tam je vsechno na nule...ale do toho orig souboru ti to zapsalo..pokud to byl raw tak do XMP souboru pokud jpeg tak primo do nej..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: do jpeg? ja ted akdyz nactu vyexpotovanej jpeg z LR, tak mi to nic nenacte...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: no uklada..pokud uoravis fotku..smazes ji z katalogu a znova importujes tak to nacte i ty upravy (ne history jen posledni verzi)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KOZEL: a z toho vyplyva co? podle me LR zadny velky XMP data do tech Jpegu neuklada, takze neni co nacictat zpetne... kdby je ukaldal tak rpoc by si je nenacet automaticky sam?? Uklada jen exif data....
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    EGGH: https://www.google.cz/search?q=extract+xmp+from+jpeg zkusil bych klidne az ten prvni odkaz ;-)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    EGGH: no je fakt že to byl tak lightroom 2 nebo něco okolo :) hele automatizovaně to ale asi nepůjde..
    EGGH
    EGGH --- ---
    KARYSLAV: Hledám ale nenacházím
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    EGGH: byl na to nějakej plugin, dalo se to krást lidem přímo z flickru :) hledej...
    EGGH
    EGGH --- ---
    Lze nějak z JPG vyexportovanýho z Lightroomu naimportovat zpět do Lightroomu jeho nastavení - úpravy a vytvořit z toho preset? Mám sadu fotek v JPG upravených v LR ale už nemám RAWy a nemám je ani v katalogu a teď bych chtěl další stejnou sérii stejně upravit a zjistil jsem, že JPG maj v sobě uchovaný komplet nastavení z LR, takže teď hledám postup, jak to z nich dostat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HUGGI: já si archivuju fotky v barvě a v co nejlepší kvalitě a když tisku ČB tak si udělám dočasnou verzi pro tisk, šum dávám trochu větší, bacha na správné rozlišení (lpi dle tiskárny)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: No to samozrejme je..:)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: tisk jsem taknejak predpokladal kdyz resis vyuziti orig fotky, to jak je to videt pri zvetseni v LR doma je vlastne fuk, ne ? :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: no v tisku nakonec strasne zalezi na materialu..to je jasny..
    FTN
    FTN --- ---
    To je zřejmě základní nepochopení pojmu 'bitmapa'. Dále je rozdíl mezi šumem a zrnem. Generátorem šumu je vysoká citlivost čipu, generátorem zrna je vysoká citlivost filmu. Chcete-li simulovat zrno na digitálním snímku, použijte třeba plugin od DxO (který teď dává starší verzi zdarma). Chcete-li zvýšit úroveň šumu tak máte smůlu, protože taková blbost ještě žádného výrobce softwaru nenapadla. :) Ale asi jsem ze "starý" školy, tak já zase půjdu... :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: do tisku na specialni prilezitost bych asi trochu pridal, resp. mam pocit, ze v osvitu se sum ztraci, inkoustem zustava vic..
    MINER: je pravda, ze chroma-noise pri ISO 3200 treba na D700 je vcelku snesitelnej, ale neni to moc prakticky "sumet predem", dynamickej rozsah a vernost barev je o dost nizsi nez na zakladni ISO, nemluve o pripadnym vytahovani stinu. A porad to neni uplne "zrno" (ne ze bych byl nejakej purista:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: no ja prave resim ten rozdil jak to je videt na orig fotce 1:1 a co se stane po zmenseni a doostreni na 900px pro web..ale ono to asi nepujde udelat aby oboje funguvalo..
    MINER: No problem je ze dnesni FF/FX snimace davaj nejakej sum az tak od ISO3200...a unekterejch fotek s emi docela libi takze nemam roblem s tim ho pridat i u fotek s nizsi citlivosti..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: podle me se to musi delat pro kazdy pouziti zvlast u sumu zrovna...
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Nedělám, ale nejpřirozenější generátor šumu mi přijde vysoký ISO:)
    Současný foťáky už celkem dávaj přirozenej, tzn. ne ten barevnej hegeš (když není limitní osvětlení).
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: kdyz to ma bejt hodne videt, tak je moje go-to-nastaveni 25/75, ale nejak hluboce jsem to nestudoval :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam