• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    FTN
    FTN --- ---
    Pořád se ale bavíme o kategorii amatérského svátečního využití upirátěnýho Lightroomu. Je to velmi nepopulární, ale je potřeba aby tu zaznělo, že notebookový displej je na fotky prakticky nepoužitelný.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no ty zenbooky nevypadaj spatne no... ale zase to je pro me asi prilis male, tak silene mobilni zase byt nemusim...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: kdybych si ted potreboval koupit nb na fotky, tak je porad prvni co bych zvazoval Asus Zenbook, ty novejsi od minuly generace s IPS HD, idealne jestli uz jsou s letosnim Hasswellem. Ale nevim, jestli se da vejit do 25ti.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    LAUNCHER: ja ti nevim, nejak nevidim kde je ten rozdil mezi inspironem za 25 a tim precisnem za 70, s tim monitorem taky nevim :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Za tyhle penize se na LR neda ani koupit monitor, natoz cely NTB. Z Wintel NTB Dell Precision 17, od Apple Macbook s Retinou, nebo Macbook Pro 17. Ac Apple nemusim, tak ty Macbooky vyjdou levneji nez Precision a verim ze budou i celkove lepsi (tedy az na zaruku, kterou v CR Apple neumi).
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: no koukam ze prave uz i v tyhle cene kolem 25ti se prodavaj ntb s IPS panelama, vykonove je to vsechno dost podobny no.... takze resim spis vydrz, display, touchpad a design celkove,,,,
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: P4INTER si ted cosi kupuje, pomerne vykonyho, tak by mohl poreferovat jak to jede :-) (lenovo yoga)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    neresili jste nekdo v posledni dobe koupi notebooku primarne na LR? Predstavoval bych si nejakou i7 kolem 25ti max, fullHD....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Jj budu jeste googlit..

A druhej dotaz..nejaka moznost jak aplikovat presety jen s nejakym procentualnim prolnutim? Jednou se tu objevil nejakej plugin, ale ten nejak nefungoval v praxi
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: hmm zajimavy.. no ono by to hypoteticky mohlo fungovat na jadre camera raw.. Zkus se po netu podivat, na nejaky "skripty" pro to, respektive, jak z photoshopu to prevest do toho, a mam pocit ze ty stejny akce by mohly jet i v lajtrumu (velice imho uvaha)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Na to jsem koukal..to je jen pro jednu křivku vzdy..dalsi bych to zase přepsal..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: řekl bych že to bude přes "Camera calibration" ne? (ty presety, kde se nic "nepohne") podívej se jestli se nehýbe ani camera calibration..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Ne..

Ja se neptal jak ten efekt předělat pomoci funkci LR..

Mel jsem dost postahovanejch presetu z netu, ktery měnili fotku aniž by se pohlo jediny nastaveni v LR..takze nejak neco udelat jde..jen jsem zatim vygooglil jen ty droplety
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: tak tím sis asi odpověděl ne?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Dycky jen par vrstev křivek s různým nastavením..vlastne nic složitýho, ale jednou křivkou v LR stejnyho efektu dosáhnout nejde
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: to asi bude dost záležet, co za konkrétní operace je v těch akcích.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Víte o nejaky moznosti prekonvertovat akci z PS do LR? Nasel jsem jen moznost udelat droplet a ten pouzit pri exportu..coz je mi na nic..potreboval bych par svejch akci predelat na presety, ktery by bylo mozny aplikovat v ramci uprav v LR..(nepotrebuju je v LR prenastavovat..jen aplikovat)

HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak je moznost odsumovat štětcem ne? I kdyz to tam nejde nijak vic nastavit a nejde to aplikovat hromadne..
    EGGH
    EGGH --- ---
    KOZEL: Na to pomáhá fotit Nikonem :) Ne, vážně, taky bych něco takového chtěl, na tohle je ale asi LR krátký.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam