• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: řekl bych že to bude přes "Camera calibration" ne? (ty presety, kde se nic "nepohne") podívej se jestli se nehýbe ani camera calibration..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Ne..

Ja se neptal jak ten efekt předělat pomoci funkci LR..

Mel jsem dost postahovanejch presetu z netu, ktery měnili fotku aniž by se pohlo jediny nastaveni v LR..takze nejak neco udelat jde..jen jsem zatim vygooglil jen ty droplety
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: tak tím sis asi odpověděl ne?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Dycky jen par vrstev křivek s různým nastavením..vlastne nic složitýho, ale jednou křivkou v LR stejnyho efektu dosáhnout nejde
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: to asi bude dost záležet, co za konkrétní operace je v těch akcích.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Víte o nejaky moznosti prekonvertovat akci z PS do LR? Nasel jsem jen moznost udelat droplet a ten pouzit pri exportu..coz je mi na nic..potreboval bych par svejch akci predelat na presety, ktery by bylo mozny aplikovat v ramci uprav v LR..(nepotrebuju je v LR prenastavovat..jen aplikovat)

HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak je moznost odsumovat štětcem ne? I kdyz to tam nejde nijak vic nastavit a nejde to aplikovat hromadne..
    EGGH
    EGGH --- ---
    KOZEL: Na to pomáhá fotit Nikonem :) Ne, vážně, taky bych něco takového chtěl, na tohle je ale asi LR krátký.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOZEL: taky by se mi něco podobného hodilo :( ve stínech by to mohlo odšumovat mnohem víc, ve středech pak míň... společně s nemožností definovat/vymaskovat oblasti, dke se uplaťnují selektivní úpravy barev je tohle největší nedostatek LR... teda ty barvy mě štvou víc :)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Nevite nekdo o zpusobu jak regulovat redukci sumu zvlast ve stinech a zvlast ve svetlech?
    Napadl me asi jedine nejakej plugin, kterej by vygeneroval masku stetce na zaklade jasu fotky a pak uz by clovek jen tahal za 'Noise' slider u toho stetce.
    Google nepomohl ...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Ten ClorChecker se dodává i s aplikací, která to dělá. Mají dokonce plugin přímo do LR, který všechno zařídí, takže akorát dáš exportovat soubor ne směr Hard Drive, ale Color checker a je to - po restartu LR máš k dispozici nový profil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BLACKX: Oka zitra se tim po praci prohrabu. No ja si extra s tim hrat nechci ale jednou jsem spustil nejaky auto export z NEF do JPG a vysledny vypadaly krapet lepe nez ty JPG z fotaku. Takze chci za malo penez trochu vice muziky. A casem snad se dostanu i k nejakym zajimavejsim upravam. Treba obcas se mi nepodari trefit WB a tak tam bych to mohl snad jednoduse davkove opravit.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SKALARIAK: jakoze soucasti toho je i soft kde si vytvoris ten porfil por lr? tedy primo to DCP??
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: a v cem sis vytvarel ty porfily?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KOC256: Je to hned v tom dialogu pro import... místo Copy tam zvolíš Import in Current location nebo tak nějak. Pokud ten dialog máš maličký, tak se dá zvětšit přes celou obrazovku a asi tam přibudou možnosti.

KOC256: Adobe má profily pro všechny foťáky, akorát se jmenují Camera Neutral, Camera Landscape atd. ... ale je to pro každý foťák jiné. Jen to nemusí být takové, jak jsi zvyklý z jiných programů, pak někde snad jsou ke stažení custom Nikon profily, ale to už nevím... jsem Canoňák :) (A používám vlastní profil do LR vytvořený přes barevnou tabulku ColorChecker Passport ... opravdu to ty barvy dost změnilo).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    A jeste jeden dotaz. Da se nekde najit profil pro NIKON D90? Nikde jsem nic ke stazeni nenasel. Max nefunkcni odkazy... :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BLACKX: Oka. Zkusim jeste zabojovat. Mi se to vzdycky zacalo nekam kopirovat. Jedna se o nejake zaklikavadlo aby to nekopirovalo a pouzilo misto kde to je?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KOC256: Je to bohužel proti filosofii. Můžeš ale ty fotky jen dočasně přidat do katalogu s tím, že zůstanou na tom svém místě, nic se nebude kopírovat. Pak je můžeš exportovat do JPG a zase z katalogu vymazat.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    FEEX: ajo sorry, pro LR predpokladam nic takovyho neexistuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam