• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      KOC256: mho to nevi teda, mozna pro starsi generaci...
      KOC256
      KOC256 --- ---
      Zase na základní naučení je čeština lepší... když ty názvy neovládáš v angličtině...
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: jenze treba u filtru se to radilo podle abecedy, takze byl clovek stejnak nahranej....
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: jj vzpomínam na doby kdy jsem se učil s PS a měl ho v češtině..u každýho tutorialu jsem počítal kolikátej řádek v menu ta funkce vlastně je, protože ten překlad je občas fakt krkolomnej..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: dyk to je jasny, at si tam kazdej da jakej jazyk chce, akorat se vzdycky smeju kdyz vidim nekery ty nazvy v cestine... navic je to objektivne nahovno kdyz pak clovek chce neco googlit ohledne nejaky featury a musi nejdriv zjistovat, jak to je vlastne anglicky...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Přesně tak! Ja ty český překlady taky nepodporuju, ale vím, že se po tom často někdo shání..pro plno lidi je neexistence češtiny důvod si ten program vůbec nekoupit.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: abych se to musel naucit znovu ovladat? :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Kdyby to nekoho zajimalo:
      Lightroom české prostředí – download | Blog Michala Metličky o technologiích, Adobe, atd.
      http://michalmetlicka.cz/lightroom_cz_main/lightroom_cz_download/
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Trochu ano, ale ve výsledku je to jedno..vetsi problem vidim na tom pracovat s retinou, ktera ma uplne luxusní kontrast a pak ty fotky videt jinde..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      taky sem premejslel jestli stridani prace na ultrajemny obrazovce napriklad toho zenbooku a logicky o dost hrubsiho rozliseni 24palcu monitoru co mam doma nezpusobuje subjektivni dojem, ze na tom desktopu je vsechno hrozne romazany, nebo ze naopak na ty 13tce je vsechno super ostry :) jasne ze existuje 1:1 nahled, ale do toho clovek u bezny prace ne zvdy leze....
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SUN_VU_KUNG: Proc? Je to pro obcasnou praci..ja treba nemam problem delat na rozhozenym monitoru a jen pred exportem na 13" notasu skontrolovat barvy..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: no jeste to promyslim :)
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      HUGGI: z takového řešení se za chvíli zblázní.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: si na chalupu koupis nejakej monitor...nemusi to bejt zazrak jen pro "prostor"..barvy muzes jet na druhym - notasovym..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: jako jo, nakonec se rozhodne mezi tim zenbookem a nejakym tim HPckem asi.... zase jako 13ka mi proste prijde uz moc mala, na to ze u toho na chalupe stravim nejeden vecer....
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      ale treba tenhle storj me zaujal, idelane 15ka, dle vseho IPS.... ASUS N56VM-AB71 +haswell a za rozumnou cenu a s rozumnou vahou... http://www.alza.cz/hp-envy-15-j000ec-stribrny-d470526.htm
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: pokud to chces primarne na akce kde je potreba jen narychlo neco udelat a doma plůanujes mit normalne velky PC tak bych bral lehouckou 13" o ktery nebudes ani vedet ze mas v brasne..zenbook, sony vaio pro, macbook air... pokud jde o export nejaky sady fotek bez velkyho upravovani tak to jde na 13" v pohode a vykonem se to velmi blizi i velkejm PC..viz nas probehlej test..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      SUN_VU_KUNG: no jednak mi prijde ze kdyz si to clovek trochu nakonfiguruje tak to zacina bejt drahy jak prase a druhak se vlastne divim ze existuje takovahle vicemene neznama znacka, netusil jsem... kazdopadne ve chvili kdy si neni kde to prohlidnout, tak to pro me asi neprichazi ani v uvahu.... no a taky teda ty jejich stranyk vapadaj jak nakej studentskej eshop, to duvery nedoda....
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      SKALARIAK: jak o co tam jde... normálně si vybereš základ a můžeš si dokonfigurovat zbytek... vlastní paměť, disky atd. Jeden tenhle Goldmax jsem před časem testoval na recenzi a musím říct, že měl fakt velký výkon, který může konkurovat i velkému PC - porovnával jsem ho se svojí sestavou dělanou na grafiku a v ničem nijak výrazně nezaostával. Ano, rozhodně to není levný ntb... a v době, kdy jsem dělal recenzi, měli problémy s displejem - v té verzi byl jen TN panel, což je na grafiku nedostačující. Předpokládám, že tohle je ale už vyřešené. Nijak to nehájím ani nepropaguju, jen to uvádím jako možnost velmi výkonného ntb, který může nahradit velké PC.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: no prave ty lepsi v podstate nikde..my to budem predelavat abychom meli jen par verzi, ale jen ty specialni na praci s fotkama, ale teprv delame plan co a jak takze to minimalne jeste mesic/dva potrva..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: tak ja ten notebook planuju mit primarne fakt na akce kde je potreba neco rychle poslat, nebo na chalupu, tzn, PS minimalne, rozhodne neplanuju na naky 15tce nebo dokonce 13tce provadet naky slozity veci... spis by me vlastne zajimalo, kde si clovek muze ty notebooky nejak prohlidnout pohromade, v Alze mej treba od aceru asi 50 stroju, ale delly vystaveny dva....
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam