• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      MENTOL_: Aha, Samsung ma ruzne zarizeni se jmenem ATIV, no ach jo. Zkousel jsem tablet s Win8. Prislo mi to prima pro cloveka, ktery nepotrebuje dospely notebook nebo velky display. Ale na takove to cestovani, dlouhe lety, hotelove restaurace, rychle prezentace na stanku atp mi to neprislo vhodne. Display, vaha, vydrz, dobijeni, velke Windows, minimum vhodnych tabletoidnich aplikaci...
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      LAUNCHER: nejak tomu nerozumim - zkousel notebook nebo tablet ? jestli notebook proc ho hodnotis jako tablet..? no to je fuk, pro me je tablet vsechno co je displej bez klavesnice a tuka se do toho prstem - proste tablet. To ze na tom budou pripadny windows mozna o neco titernejsi nez na "doposud tradicnim tabletu" (android/i-cosi) je ok a jsem schopen se s tim srovnat, pokud bych potreboval resit fotky na cestach, tak mi to za to stoji. I kdyz mam ted 7.7" android s 1280x800 a ten prohlizec a nejpouzivanejsi aplikace v tom jsou stejne velky asi jako na desktopu, 10" s windows na 1366x768 budou asi obdobny. Ale mozna si myslel neco uplne jinyho a tahle uvaha neni relevantni ;)
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      MENTOL_: Hral jsem si minuly tyden se Samsung Ativ, koupil si ho kolega. Je to fajn maly lehky notebook pro cloveka, ktery nepotrebuje "dospely" ntb. Ale tablet to neni, fakt neni - s tim zlym i s tim dobrym co z toho plyne.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MENTOL_: Nerikam ze nechci jen primárně shanim neco na maca, protoze se mi jejich tablety libej vic..
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      HUGGI: a ty nechces wintablet proc ? jako chapu, ze mas pak mac, ale ta uroven reseni na fotky+LR je proste uplne jinde nez berlickama okolo. Je taky mozny, ze Apple nekdy udela mac-tablet, otazka je jestli by to pro ne nebylo moc self-konkurencni..
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      FOGH: Ja vim, ta diskuze me k tomu dokopala se o to zajímat, ale nikdo tam nemel nejakou pořádnou reakci..protoze jak je videt aplikace nektery existujou..
      FOGH
      FOGH --- ---
      HUGGI: presne toto jsem resil tyden,dva zpatky v Objektivove diskusi...
      [ FOGH @ Objektivy, filtry a prislusenstvi (pripadne dalsi souvisejici fototechnika ;-) ]

a doslo se k tomu, ze bud Win tablet nebo smula :-/
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI:
      SUN_VU_KUNG: předpokládám že to bude komunikovat jen po creativecloudu a jinak z toho pořádně ty fotky dostat nepude..
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      HUGGI: To mi bylo úplně jasné, že udělají LR pro tablety... ale asi to nebude hned no. Je fakt, že tyhle programy ti to pro LR nijak moc nepředpřipraví...
      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tsgames.pictureinfo
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SUN_VU_KUNG: Teoreticky bych sel i do androidu ale potrebuju reagovat, prejmenovavat a třídit aby to potom přečetl LR..ona ma údajně prijit LR verze pro tablety..ale zatim to neni potvrzeny
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      HUGGI: nevím jak na ipadu, ale pro android tyhle věci jsou, takže předpokládám, že to bude mít ipad taky. Normálně používám Canon DSLR Browser nebo CR2 thumbnailer - tohle bude určitě i pro Nikon a myslím, že ten první umí otvírat náhledy RAWů přímo z foťáku přes USB kabel, takže není potřeba ji vyndávat... jediné, co je na tom problém, je, že jakmile se foťák vypne do stand by, tak se to odpojí a znovu to nahodit je pracnější :) Jo a taky že to nedělá 100% náhled toho rawu, ale cca 50% bych řekl. Ale na to nejhrubší třídění je to úplně ok... Na úpravy je potom skvělý Photo Mate, který ale pracuje už s daty na kartě a potřebuje čtečku nebo zkopírování do tabletu...
      Ale to je všechno na android, tak nevím, jak na ipad...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      LAUNCHER: eyefi je nesmysl..navic drahej..pouzibval bych normalne ctecku karet co existuje..ale ra\d bych aby to s fotkama pracovalo an ty karte..bez presunu do tabletu..a jak jsem psal nemusi je to konvertovat..staci precist nahled v rawu a moznost popisovat a prejmenovavat:)
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      HUGGI:

Pripadne D800E JPEG basic small => 6sec

Nikon D800E + Eye fi 16GB Pro X2 Class 10 + New iPad Retina Display (speed test) - YouTube
      http://www.youtube.com/...notation_id=annotation_992720&feature=iv&src_vid=HC96vyL-TuU&v=qNAgzdga__0
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      HUGGI:

"RAW FILE" (75MB) Nikon D800E + Eye fi 16GB Pro X2 Class 10 + New iPad Retina Display (speed test) - YouTube
      http://www.youtube.com/watch?v=HC96vyL-TuU
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Photosmith – your photography workflow, mobile
      http://www.photosmithapp.com/
      Nekdo nejaky zkusenosti?
      Planuju si asikoupit iPad Air na cestovni zpracovani fotek..nepotrebuju exportovat rawy, ani je narocne upravovat..jde mi v podstate jen o zatrizeni...promazani, tagovani, prejmenovani...pak to snadno prelejt do LR na Macu a zpracovat..(pricemz trvam na tom ze na Macu chci fotky ve vlastni adresarovy strukture coz trochu tusim ze bude problem :)
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      BLACKX: u některých amerických licencí jsem se striktně setkal s tím že v nich bylo napsaný "for USA and Canada" bylo to na CS sety a Photoshop, i jednou Lightroom (tuším okolo 3-4 nevim přesně), když jsem to chtěl kupovat.. U krabic, tehdy to s těma e-licencema nebylo ještě tak horký.
      FOGH
      FOGH --- ---
      GIF_242: ok, diky!
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      FOGH: takže ted ověřeno u adobe.cz, pokud máš krabicovou verzi tzn. ne v předplatném CC, tak se toto neděje. A pokud se uskuteční obchod s JARAXem, tak to vyzkousim v praxi ;)

Nicmene z vlastni zusenosti vim, ze se to opravdu nemusi, kompik jsem preinstalovala 3x za tu dobu co mam LR a nikdy jsem nic jineho neudelal nez to, ze jsme ho znovu nainstaloval ;) (a pochopitelne ten stavajici smazal) a to jsem to pokazde instaloval na jiny pocitac (jakoze jiny hardware).

Tato deaktivace plati jenom u toho predplatneho systemu.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      KARYSLAV: Jen návazné info: Když jsem kupoval Photoshop CS5, tak jsem se fakt snažil, četl jsem celou licenci a nikde tam není nic o tom, že by se to nemělo používat v Evropě nebo do ni prodávat. Bylo tam jen, že se to nesmí prodávat Severní Korei, Iránu apod.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      KARYSLAV: protože když si pořídíte software ze špatné distribuce je to jak kdybyste neměli licenci :) ale v tom se už nikdo rejpat asi nebude, leda by vás někdo cíleně napráskal.. hlavně že se človek nemusí srát s crackováním a jednou upgrady... to je asi to nejhlavnější o co jde.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      jen bych chtěl upozornit, že z hlediska zákona sice když něco "jde" neznamená, že je to podle licence v pořádku, protože licenční ujednání jasně stanoví podmínky za kterých může kdo nabýt jakou licenci.

Ale dělají to ti zmrdi samozřejmě schválně aby vyrejživali a neměli zbytečný náklady na evropu - jde o to že evropani jsou děsně otravní a nákladní na support (moc jazyků, moc dotazů, zbytečný šťourání) oproti amíkům.

Osobní zkušenost s prodejem software pro evropu a USA :-)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam