• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    NIXX
    NIXX --- ---
    HUGGI: Ten PhotoSmith jsi zavrhl? Vypadalo to celkem rozumně...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: cenova hranice kolem 10.000 nechci na tom upravovat fotky jak jsem psal..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak treba to lenovo je kdyz pretocis display to samy jak tablet, to mi prijde rozumny....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak to zatim vypada ze bych sel do neceho s Windows nakonec.. Tam jsem to zatim moc nestudoval..myslel jsem na neco jako Microsoft Surface..fakt to chci tablet stylem..ne jako ultrabook..ale ty se snad uz neprodavaj..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    btw. trochu me prekvapuje jak je to v US o hodne moc levnejsi? (myslim s tim ze to nekdo priveze, ne posilat) http://www.bestbuy.com/...emory/1817254.p?id=1219065404810&skuId=1817254&st=yoga%202%20pro&cp=1&lp=1 mate nekdo zkusenost s nakupem tam pres bestbuy, predpokladam neco jako heureka?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: Stačí prodat pár bitcoinů a je to doma :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    RATTKIN: chvili pckam az nebudou stat 80K.... :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SKALARIAK: domů to chce 4k displej, nebo dva.
    Já doma mám 22' 1680x1050 a mám na telefonu full hd, je to divný ;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    no to je dalsi vec ktera by me zajimala, jestli kdyz zacnu delat na nejakym tom QHD zarizeni, tak jak mi pak bude pripadat rpace na klasickym 24" panelu co mam doma a na kterzm samoyrejme stale predpokladam budu vetsinu prace delat....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    JARAX: Není to ale trochu pomalý? Osobně mám už pár let desktop s 30" Dell s rozlišením 2560x1600, k tomu i7 950 (3 GHz) a 24 GB RAM, ale LR moc na plnou obrazovku nepoužívám, protože je to už pomalé (relativně)... mnohem rychlejší je to se zmenšeným oknem. Super je sice ten Survey režim (klávesa N) na celou obrazovku, ale tam taky je třeba deset fotek a víc, tak je to zbytečně trhané při přeskládávání fotek.
    JARAX
    JARAX --- ---
    QHD+ je 3200x1800. Na 13 palcích. To znamená že se koukám permanentně na 6 Megapixelkovou fotku 1:1 :)
    JARAX
    JARAX --- ---
    LAUNCHER: Ahoj, mam lenovo Yoga 2 Pro na i5. Dělaj i na i7, ale bylo drahy. verzi i5 maj s 4 MB ram a 128 MB diskem ssd. Varianta, co mam ja ma 8 MB a 256 MB SSD, což je IMHO minimum.

Displej QHD+ je to nejlepší na čem jsem zatím pracoval.

Co se týče LR, tak používám externí disk abych mohl jednoduše pracovat i na svoji workstatione, a neni SSD. Zatim. Mám klasiku 1 TB 5400 otacek pres USB 2.0. Rychlost není žádná sláva. Počítám, že kdybych dělal na externim SSD přes USB 3.0 bude to jiný kafe.

Ale pokud chcete, můžu zkusit nějakou menší knihovničku narvat na SSD notebooku přímo, a poreferovat jak to funguje.

Jo a mimochodem ten touchscreen je na některé úpravy luxusní asi jako tablet. Skoro bych řekl že lepší. Akorát ne tak přesný, možná kdyby k tomu byla nějaká tužtička na jemnou práci.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    k tem retinam/qhd na "kompromisnich zarizenich" - cim vyssi rozliseni tim vic potrebuje LR vykonu aby to vykreslil. Myslim, ze od verze 5 je podle tech nasich testu rozdil v rozliseni i citelnejsi (optimalizace na mensi=rychlejsi nez predtim), takze zrovna u notasu/tabletu na LR bych spis zustaval u 1280-1920 max podle uhlopricky.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: jo tak ja na ntb jedu se 4gb LR doted, zajimavy ze driv me to prislo ok, ale od ty doby co mam jako desktop na praci to 8x jadro a 16gb, tak nejak mi to prijde pomaly... ale hlaven ten dipslay starej, an tom uz se to neda...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: tak to na tom lenovu v podstate muzes, pac kdyz to votocis tak mas tablet, ale teda takhle daleko sem v uvahach nesel, ze bych delal ve stoje :) rad si k tomu vzdycky aspon sednu :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    LAUNCHER: tak ja bych prave rad zkusenost nekoho kdo na tom kombo LR + PS provozuje, ale to se asi nedockam, kdyz je to novinka.... puvodne sem premejslel o tom zenbooku, ale tohle je mnohem vic muziky za podobny penize.... i kdyz je to tezsi o neco
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: jel jsem to na starších LR i se 4 a 2, a taky se dalo :-D ale dřelo to..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: To uz ale muzu vzit rovnou notas;)) ja hledam neco na cem muzu delat ve stoje v tramvaji;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SKALARIAK: Kdybys sel do Yoga, tak bych pak poprosil o zkusenosti, potrebuji neco podobneho pro zenu :-)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: ramka 8gb, coz je podle me feer...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam