• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: To uz ale muzu vzit rovnou notas;)) ja hledam neco na cem muzu delat ve stoje v tramvaji;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SKALARIAK: Kdybys sel do Yoga, tak bych pak poprosil o zkusenosti, potrebuji neco podobneho pro zenu :-)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: ramka 8gb, coz je podle me feer...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: no jestli je tam i5 tai to pojede dostatečně, spíš co ramka? já jedu na i5 lightroom furt.. ale teda na imacu a dokonce to není haswell
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    kdyz sem u tech zarizeni "na cesty" dneska sem videl v Alze dve zajimavy novinky s peknym displayem- od HP Spectre http://www.alza.cz/hp-spectre-13-3000ec-hnedy-d483581.htm QHD a od Lenova dokonce QHD+ (vic nez retina na 13 macbooku) http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-yoga-2-13-silver-grey-d481304.htm am vazne premejslim o tom Lenovu- da se to zlomit jako tablet, je to maly lehky, displey velmi jemnej, jen premejslim jak pojede LR na tom i5 haswellu, mate s tim nekdo zkusenost?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LAUNCHER: no a o tom to preci je - nahrada cehokoliv pro ty co to potrebuji, tj. srovnani detailne treba s ipadem je irelevantni, protoze to co se chce ted tady ten ipad neumi. Stejne tak realnou vydrz v LR neni mozne srovnat s jinym tabletem, protoze to jinde nebezi - jedine co lze je srovnat obdobnou zatez tak, aby bylo zrejme jestli to je v necem srovnatelny (web a typicka tablet zatez) a kazdymu je preci jasny, ze kdyz pustis LR naplno, tak to sezere baterku rychleji a neni idealni hodiny delat upravy na 10" - pointa je, ze uz to jde bez obchazeni na 4jadrovym zarizeni co vazi pul kila a to je supr. Proste jen hledame reseni pro 'chci tablet na trideni fotek tak aby to vzal pak LR' a tudiz je vhodne zvazit i cestu primou 'muzu mit primo tablet s LR' a neco to obnasi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MENTOL_: Nicmene, zminujes Asus T100:

T100: 1366x768; 550g; WiFi only; 31 Wh; Win8
    iPad: 2048×1536; 478g; WiFi + Cellular; 32.9 Wh; iOS

Za kolik minut si to prvni vybije baterku v LR, nebo jestli se vubec nekomu chce honit LR na 2GB RAM, Atom a 1366x768 16:9 10" displayi, to necham na uvazni kazdeho z vas.

Opet - to neni kritika toho zarizeni. Ty Win8 tablety jsou super, akorat to neni nahrada iPadu, ale nahrada Win notebooku pro lidi, kteri neco podobneho potrebuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MENTOL_: Pls konkretni model s Win8, ktery ma display stejne kvalitni jako iPad, realnou vydrz stejnou jako iPad a vahu jak pises "vaha kolem 550g (neco mezi ipad air a ipad, obdoba android tabletu".

Pri zatezi jak pises "co se v kontextu tyhle LR diskuze chce" se bavis o par hodinach vydrze. Realna zkusenost cloveka co to par tydnu pouziva, ne kraviny z netu, kde testuji otoceni webove stranky po dvou minutach.

Nahod pls realne zkusenosti, ne dalsi linky, thx.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SUN_VU_KUNG: hm! Tak koukám, že autor udělal novou aplikaci a ta vypadá mnohem líp - umí i připravit data pro Lightroom... asi upgraduju :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tssystems.photomate2
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LAUNCHER: nevim samozrejme jaky presne model jsi mel v ruce, ale prijde mi to trosku ne jako srovnani tablety vs. tablety ale vs. pocitac - beru v uvahu jen ty nejnovejsi modely, 10" IPS/PLS displeje vaha kolem 550g (neco mezi ipad air a ipad, obdoba android tabletu), linkoval jsem nekde v ty puvodni diskuzi vydrz Asus T100, ktera je uplne srovnatelna se zbytkem tablet sveta a velky windows je presne to, co se v kontextu tyhle LR diskuze chce..tak ti proste nevim no ;)
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: me se taky nejvic libi ty tablety od Apple, jenze pak jsem si to "foto-workflow" vyzkousel u kamarada a bohuzel me to zklamalo. Mel jsem stejnou predstavu jako ty - prohlizet primo z karty, profiltrovat a otagovat, jenze:
    - u iPada musis fotky nejdriv naimportovat, abys s nimi mohl nasledne pracovat v tabletu, import je pomaly (mozna u novejsich iPadu to nebude takovy problem), import umoznuje bud nahrat vsechny fotky nebo vybrat jednotlive, pri vybirani si nahled nemuzes zvetsit; zda to slo filtrovat alespon dle typu (foto, video) si uz nepamatuju
    - ty Androidovske tablety me nijak neoslovily, navic jsem chtel neco mensiho a tam je moznost treba
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MENTOL_: Aha, Samsung ma ruzne zarizeni se jmenem ATIV, no ach jo. Zkousel jsem tablet s Win8. Prislo mi to prima pro cloveka, ktery nepotrebuje dospely notebook nebo velky display. Ale na takove to cestovani, dlouhe lety, hotelove restaurace, rychle prezentace na stanku atp mi to neprislo vhodne. Display, vaha, vydrz, dobijeni, velke Windows, minimum vhodnych tabletoidnich aplikaci...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LAUNCHER: nejak tomu nerozumim - zkousel notebook nebo tablet ? jestli notebook proc ho hodnotis jako tablet..? no to je fuk, pro me je tablet vsechno co je displej bez klavesnice a tuka se do toho prstem - proste tablet. To ze na tom budou pripadny windows mozna o neco titernejsi nez na "doposud tradicnim tabletu" (android/i-cosi) je ok a jsem schopen se s tim srovnat, pokud bych potreboval resit fotky na cestach, tak mi to za to stoji. I kdyz mam ted 7.7" android s 1280x800 a ten prohlizec a nejpouzivanejsi aplikace v tom jsou stejne velky asi jako na desktopu, 10" s windows na 1366x768 budou asi obdobny. Ale mozna si myslel neco uplne jinyho a tahle uvaha neni relevantni ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MENTOL_: Hral jsem si minuly tyden se Samsung Ativ, koupil si ho kolega. Je to fajn maly lehky notebook pro cloveka, ktery nepotrebuje "dospely" ntb. Ale tablet to neni, fakt neni - s tim zlym i s tim dobrym co z toho plyne.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Nerikam ze nechci jen primárně shanim neco na maca, protoze se mi jejich tablety libej vic..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: a ty nechces wintablet proc ? jako chapu, ze mas pak mac, ale ta uroven reseni na fotky+LR je proste uplne jinde nez berlickama okolo. Je taky mozny, ze Apple nekdy udela mac-tablet, otazka je jestli by to pro ne nebylo moc self-konkurencni..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FOGH: Ja vim, ta diskuze me k tomu dokopala se o to zajímat, ale nikdo tam nemel nejakou pořádnou reakci..protoze jak je videt aplikace nektery existujou..
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: presne toto jsem resil tyden,dva zpatky v Objektivove diskusi...
    [ FOGH @ Objektivy, filtry a prislusenstvi (pripadne dalsi souvisejici fototechnika ;-) ]

a doslo se k tomu, ze bud Win tablet nebo smula :-/
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI:
    SUN_VU_KUNG: předpokládám že to bude komunikovat jen po creativecloudu a jinak z toho pořádně ty fotky dostat nepude..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HUGGI: To mi bylo úplně jasné, že udělají LR pro tablety... ale asi to nebude hned no. Je fakt, že tyhle programy ti to pro LR nijak moc nepředpřipraví...
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tsgames.pictureinfo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam