• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    TWARR
    TWARR --- ---
    SUN_VU_KUNG: ja nevim jestli jsi fakt cinan, ale udelej to, co pise
    MENTOL_

vyreseno, dalsi.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BLACKX: já to asi píšu blbě - jde o to, že když je fotka větší, než rozlišení monitoru, tak ji prohlížeč zmenší. A často dojde k tomu, že ty algoritmy jsou špatné, fotka je pak neostrá atd. Proto ji dělám tak, aby měla jednu stranu (svislou) shodnou s monitorem... pak je zobrazená 1:1 a nedochází k žádnému převzorkování... Čili u landscape formátu 3:2 to je např. pro full HD rozlišení: 1620x1080 pix. a fotka bude mít sice po stranách prostor, ale na výšku sedne přesně. Tohle nastavím i při exportu a je to OK... ale jak to vezme fotku na výšku, tak jí to přizpůsobí tu kratší stranu, což je ta vodorovná a pak ta fotka má formát 1080x1620 pix. no a 1620 je už mnohem víc, než strana monitoru 1080 a proto ji prohlížeč zmenší. Potřeboval bych, aby lightroom nějak poznal, že chci exportovat ty fotky dvěma způsoby... aby vnznikly ty 1620x1080 na šíř, a pak ty xxx (nevím kolik to bude po přepočtu)x1080 na výšku...

nicméně jsem to teď zkoušel prohlížet v Bridge a ten už má doostřovací algoritmus, který není tak agresivní a doostří to celkem dobře na jakékoliv rozlišení, takže to asi nebudu řešit :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SUN_VU_KUNG: proste tam nastav 1200x1080 nebo kolik to mas a vsechny fotky vyjedou tak aby se vesly
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SUN_VU_KUNG: Asi tě nechápu, ale to co píše MENTOL_ dělám taky a je to vyřešeno. Alternativně můžeš zkoušet experimenty jako export do 100000x800 apod. (kde vlastně jedna strana přestane hrát roli), ale to hádám ani nechceš.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MENTOL_: no, že když jedu prezentaci, tak mám namixované kompozice na šířku i na výšku... a když to exportuju, tak ty na šířku jsou ok, mají stranu jako monitor (tj. 1200 nebo 1080 pix). Ale podle toho batche mi to udělá kratší stranu i u těch na výšku, kde potom delší strana je hodně velká a dochází v prohlížeči ke zmenšení...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SUN_VU_KUNG: tj. tak aby se vesly 1:1 na monitor ? Width&Height nastaveni podle rozliseni monitoru neudela to samy ?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Jak řešíte při exportu fotky na výšku/šířku? Potřebuju je vyexportovat tak, aby všechny měly stranu vysokou jako kratší strana monitoru... logicky dám short edge, ale to platí jen pro ty na šířku... takže musím ručně vybrat ty na šířku, vyexportovat a pak to samé s těmi na výšku, jen přehodit nastavení...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Co vlastne používáš na androidu za workflow/aplikace na tenhle účel..samsung tablety si muzu pucovat tak ze bych to vyzkoušel:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: No na to prece nepoteebuju micro..do vsech tabletk vsech značek dostanes normal SD a na CF uz nefotim..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: bych zvazil na ty joby, kde to potrebujes na cestach tridit atd, fotit dualne na microSD v redukci a rovnou to pak strkat do slotu na tabletu - nativni pristup, neni treba nic kopirovat, rychly bez pridavnyho vercajku. Delam to tak se svym Androidim tabletem vs. Nex/D7100, na cestach supr treba na instagram, vecerni review na dovoleny atd.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    NIXX: Co jsem o to zatim zjistil tak uz bych se nedostal k originálním souborům coz mi vadí takze asi ano..
    NIXX
    NIXX --- ---
    HUGGI: Ten PhotoSmith jsi zavrhl? Vypadalo to celkem rozumně...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: cenova hranice kolem 10.000 nechci na tom upravovat fotky jak jsem psal..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak treba to lenovo je kdyz pretocis display to samy jak tablet, to mi prijde rozumny....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak to zatim vypada ze bych sel do neceho s Windows nakonec.. Tam jsem to zatim moc nestudoval..myslel jsem na neco jako Microsoft Surface..fakt to chci tablet stylem..ne jako ultrabook..ale ty se snad uz neprodavaj..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    btw. trochu me prekvapuje jak je to v US o hodne moc levnejsi? (myslim s tim ze to nekdo priveze, ne posilat) http://www.bestbuy.com/...emory/1817254.p?id=1219065404810&skuId=1817254&st=yoga%202%20pro&cp=1&lp=1 mate nekdo zkusenost s nakupem tam pres bestbuy, predpokladam neco jako heureka?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: Stačí prodat pár bitcoinů a je to doma :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    RATTKIN: chvili pckam az nebudou stat 80K.... :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SKALARIAK: domů to chce 4k displej, nebo dva.
    Já doma mám 22' 1680x1050 a mám na telefonu full hd, je to divný ;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    no to je dalsi vec ktera by me zajimala, jestli kdyz zacnu delat na nejakym tom QHD zarizeni, tak jak mi pak bude pripadat rpace na klasickym 24" panelu co mam doma a na kterzm samoyrejme stale predpokladam budu vetsinu prace delat....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam