• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: na tom MACku ten knobroom taky nefunguje resp. nefunguje jak jsem psal zde:GIF_242:
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      LAUNCHER: Tak bohuzel beru zpet, necekal jsem ze to nebude fungovat pod Win, viz SKALARIAK.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      LAUNCHER: tak pro Mac muzes koupit treba navation za 2K a k tomu knobroom, na PC + LR5 zadny funkcni reseni neni podle me v tuhle chvili....
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      HUGGI: Hele, nechcete mi prodat jeden ten BCF2000? Ja bych to risknul.
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      SKALARIAK: Ja bych si to koupil :-)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      LAUNCHER: sem uvedavej kdy zacne nekdo vyrabet dedikovanej HW na LR :)
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      HUGGI: Aha, on je to jen re-brand tohodle:

Behringer: B-CONTROL FADER BCF2000
      http://www.behringer.com/EN/Products/BCF2000.aspx
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: tohle je pekny no... :) ale taky se u toho docela nacvici :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: paddy nejede pod LR5....
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      LAUNCHER: Pod Windows je Paddy. Je to freeware, i když momentálně jsou tam nějaké chybky (na druhou sranu, kdo ví jaké má výpadky ten PFixer).
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      LAUNCHER: Ty tabletovy verze jsou i pro android..na to by stacilo i to tvoje padlo..teda..telefon;)
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      HUGGI: "Mac only" grrrr.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Cetli jste?
      Fstoppers Reviews PFixer MIDI Controller for Lightroom | Fstoppers
      http://fstoppers.com/fstoppers-reviews-pfixer-midi-controller-for-lightroom
      vypada to velmi dobre..ale cena je uz vyssi...

pripadne elektronicka verze pro tablety by taky mohla velmi usnadnovat praci..nejaky zkusenosti?
      https://itunes.apple.com/app/touchosc/id288120394?mt=8
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      HUGGI: jj, na to jsem se právě ptal, co tam máte nastaveno, aby to fungovalo. Díky všem za rady, slibuju, že s takovou banalitou už nebudu obtěžovat.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      + pod metadata si lze vyjet filtr ASPECT RATIO a pak si jednim klikem vybrat bud portrait nebo landscape, coz je v tomto pripade zbytecny, ale nekdy se to hodi....
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: takhle je to spravne, ale musis mit nastaveny "Resize to fit" na "Width & Height" jinak to nefunguje..v tom predpokladam byl problem..
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SUN_VU_KUNG: Kliknu na nastavení exportu, nastavím maximální šířku, maximální výšku (1920x1080), zaškrtnu Dont enlarge.. a dám exportovat? Co je vysoký moc, zasekne se na 1080 výšky, co je široký moc, zasekne se na 1920 šířky.. jak už to ale psali kluci předemnou.. takže proč je tahle varianta špatně?
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      TWARR: jsem číňan
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Přesně tak, z toho dlouhého popisu na to bude přesně sedět to řešení od MENTOLa. Zkus to, uvidíš, jak se ti to zalíbí :)
      TWARR
      TWARR --- ---
      SUN_VU_KUNG: ja nevim jestli jsi fakt cinan, ale udelej to, co pise
      MENTOL_

vyreseno, dalsi.
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      BLACKX: já to asi píšu blbě - jde o to, že když je fotka větší, než rozlišení monitoru, tak ji prohlížeč zmenší. A často dojde k tomu, že ty algoritmy jsou špatné, fotka je pak neostrá atd. Proto ji dělám tak, aby měla jednu stranu (svislou) shodnou s monitorem... pak je zobrazená 1:1 a nedochází k žádnému převzorkování... Čili u landscape formátu 3:2 to je např. pro full HD rozlišení: 1620x1080 pix. a fotka bude mít sice po stranách prostor, ale na výšku sedne přesně. Tohle nastavím i při exportu a je to OK... ale jak to vezme fotku na výšku, tak jí to přizpůsobí tu kratší stranu, což je ta vodorovná a pak ta fotka má formát 1080x1620 pix. no a 1620 je už mnohem víc, než strana monitoru 1080 a proto ji prohlížeč zmenší. Potřeboval bych, aby lightroom nějak poznal, že chci exportovat ty fotky dvěma způsoby... aby vnznikly ty 1620x1080 na šíř, a pak ty xxx (nevím kolik to bude po přepočtu)x1080 na výšku...

nicméně jsem to teď zkoušel prohlížet v Bridge a ten už má doostřovací algoritmus, který není tak agresivní a doostří to celkem dobře na jakékoliv rozlišení, takže to asi nebudu řešit :)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SUN_VU_KUNG: proste tam nastav 1200x1080 nebo kolik to mas a vsechny fotky vyjedou tak aby se vesly
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam