• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    NIXX
    NIXX --- ---
    MENTOL_: co je nejvíc vytížený během toho testu? CPU? HDD? RAM?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Tak HT zda se zadnej rozdil u me, fresh po restartu jsem na 1:40 bez "Add to catalog" (+7sec) - chtelo by to otestovat na 6+ jadrech i7 jestli tam bude nejakej vyraznej skok za ty penize. Po 5ti letech je to vzdycky max 10% narust po architekture, i kdybych ted koupil novy i7-4770k Haswell tak na 4jadru budu max 40%+ a to je smutny :/
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: HT se prepne v biosu pri restartu, ja to zkusim naopak zapnout, buhvi co v tom zas zmenili :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: je to vcera stazenej LR, pustenej jen jako trial. Muzu zksuit i export do full. Jak jde vypnout HT? klidne muzem zkusit i to..:)

Jinak ted jsem to opet pustil na mym notasu..tak mesic bez restartu, nedavno pridany SSD a cas 2:40 (s tim exportem do 1000px)..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: Tak zpet - vzpomnel jsem si, ze ty posledni testy/uvahy co jsem delal byly s tou prvni verzi 5tky, ktera mela mimojine bug na export bez doostreni a odsumeni pod urcitou velikost, takze jsem otestoval aktualne na 5.3 posledni verzi (ktera ma zas jinej resize bug, ale ten to neovlivnuje) a vysledek je horsich 2:02 na 3.8GHz, tj. 1:26 je peknej cas, pokud to je stejna verze LR 5.3 a o to vic by me zajimalo jak to na ni vyjde bez HT
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: tak to predpokladam, ze je export na 1000x1000pix - a to se pak divim, ze to neni rychlejsi nez 1:26, asi hyperthreading nepomohl, zkus to bez. Naposledy kdyz jsem to testoval na tom mym 5let starym i7-920 pretaktovanym na 3.8GHz bez HT, tak 1000x1000 bylo za 1:05 - MENTOL_
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Pardon za mystifikaci, je to fakt fyzicky jen ctyrjadro
    Intel Core i7-3820 | Alza.cz
    http://m.alza.cz/intel-core-i7-3820-d260449.htm
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    NIXX: jo a ne - nicmene to co pise Huggi bud je i7, ale nema to 8 fyzickych jader, protoze to zatim jeste neni na trhu a nebo to ma 8 fyzickych jader a pak je to Xeon, coz je technologicky v dany generaci procesoru stejna architektura jako i7, ale ma to jiny kombinace jader/cache a pripadny dalsi (ne)moznosti. Kazdopadne z hlediska LR mi jde o ty jadra - hyperthreading treba za 4 na 8 nepomaha, jen zvyseni tech fyzickych jo.
    TWARR
    TWARR --- ---
    NIXX: i7 nema 8jader, spis 8threadu. 4jadrovy verze.
    NIXX
    NIXX --- ---
    MENTOL_: i7 není Xeon
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: osmijadro i7 takze nejakej Xeon ? a export na 1000x1000pix ?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TWARR: Osmijadro i7 3,6 Ghz, 32GB ram 1600, a nejaka najdu pádnější grafarna..kdzTak zjistim jaka..takze to zas takovy delo vlastne neni..ale sestavoval to clovek co se nam stara celkove o počítače takze dobre vyvážený a optimalizovaný..fakt jsem koukal jak ten export litá..

Jinak využití ram nepresahlo 8GB, vytížení vsech jader, ale ne trvale na plno..tak nejak to cely poskakovalo. Capture oproti tomu vyžití na plno a trva to mnohem dyl
    TWARR
    TWARR --- ---
    HUGGI: a to kolegovo pc na retusovani je co? :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak jsme otestovali nas LR test na kolegove PC co dostal na retusovani pro tisk..výsledný cas 1:26 je zhruba trikrat lepsi nez cokoliv zatim bylo;)

Jak bude LR6 tak udelam novou verzi s další na úpravama;)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    NIXX: uvidíme, rozhodně to že to můžeš odeslat třeba do fotostream, a smazat z lokálu.. nevim, uvidíme, protože tohle bude adobe nějak potřebovat řešit.. Aspoň už se dělá ten 128GB ipad :)
    NIXX
    NIXX --- ---
    KARYSLAV: Je to hezký, ale půjde to nějak smysluplně využít na ten Lightroom pro iPad? iOS aplikace standartně neumí ukládat svoje data na jiná zařízení. To by musel ten Lightroom pro iPad explicitně podporovat. Tohle zařízení se IMHO bude chovat jen jako iTunes server... tzn. na muziku, filmy a možná fotky přes Home Sharing. Ale že si z toho aplikace (LR) udělá datové úložiště, na to bych asi nesázel.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    to dává smysl!
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    GIF_242: ten 1tb wifi nestačí? :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: jeste by to chtelo, aby se iPAD zacal vyrabet treba s 500GB diskem a bude to pohoda ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam