• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      FUMO: no to je otazka jak je to s tou kvalitou u Applu dneska, ale zrovna MSI v zivote ne covece :)
      FUMO
      FUMO --- ---
      HUGGI: jak by to bylo krásné, kdyby bylo SSD fakt všude :D

SKALARIAK: koukal jsem na Alzu, jestli tam prodávají něco co chceš a nejblíže je asi tohle: http://www.alza.cz/msi-ge70-2oe-280cz-d508097.htm ale vůbec netuším jaká je kvalita (já bych do toho asi klidně šel, protože MSI věřím). SSD v tom není a to bych určitě taky chtěl. Huggi má pravdu, že v Apple koupíš super kvalitu, která je u jiných značek téměř nemožná.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: chci i7, full HD, 8gb ram a tak, navic je to dost drahy a este k tomu nechci kombinovat Mac a Win... takze vlastne uplne nevhodny :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: MB Air..
      SSD je uz dneska ve vsem..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      jsem tu zpatky s dotazem na notebook pro LR na cesty, pokus s tim Lenovem yogapad pro skoncil fiaskem, kupoval jste nekdo v posledni dobe neco s cim jste spokojeny? Nakonec asi nejaka 15ka s i7 haswellem a nejakym kloudnym panelem, urcite kus pod tricet..... ani nevim jestli ma cenu chtit tam ssd....
      FUMO
      FUMO --- ---
      VOJPA: Tohle je moc pěkný, díky. To si taky rád pustím.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MONROE: třeba jo ;)
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MONROE: ono je v podstatě jedno kde k tomu čichneš, ale myslím si, že rozhodně to chce tomu obětovat minimálně ten čas a nechat si to od někoho vysvětlit. IMHO to dost pomůže.
      FUMO
      FUMO --- ---
      MONROE: Ahoj, mě třeba přišel docela pěkný tento: https://www.youtube.com/watch?v=nF2RMd3L83w&list=PL657554B111D83968
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      MONROE: Me na zacatku hodne pomohl video tutorial, kde bylo cele workflow v LR vysvetleno a ukazano nazorne. Dneska je takovych materialu zdarma na YouTube i jinde hromada.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MONROE: ale asi bych být tebou (vzpomínám na své začátky) klidně požádal někoho o nějaký support, protože alespoň mě se to jevilo dost, nechci napsat nepřehledné, ale plno věcí jsem dělal tak nějak zbytečně a zdlouhavě. Po jednom takovém sezení s guru, se mé workflow rapidně zlepšilo a popravdě nelituju těch peněz co jsem do toho sezení investoval. Dávno v podobě ušetřeného času jsou zpět.
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      MONROE: určitě.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MONROE: Ano je
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      hele vysla 5ka VSCO pro vsechny hipstery :) btw. chapete neco na co je u edice 4 a 5 tech filtru ten folder CURVES XMP souborama?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      BLACKX: diky moc, tohle mi staci
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      GIF_242: Vpravo dole v panelu Metadata. Je tam pár přednastavených setů a můžeš si myslím u dělat i vlastní pomocí jakéhosi pluginu.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      by mě tak zajímalo, jestli neexistuje nějaký doplněk, nebo jestli to tam není někde schované od výrobce nějaké obsáhlejší info o fotce. Jde mi o to, že když zmáčknu "I" tak si můžu nadefinovat 2 různé mody informací, ale není někde vidět všechno?
      KOC256
      KOC256 --- ---
      HUGGI: Ja si to naprogramoval v PHP primo na webu ;)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: tak me neprde ze bych chtel zas tak moc :) ale nakonec sem to udelal na 3x v LR, rychlejsi nez instalovat 10 softu a zjistovat ze to neumej :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Na tohle bych si asi udelal akci do PS..pripadne využit i nejakej watermsrk plugin do PS kuli různého rozmerum
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam