• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SUN_VU_KUNG: osobne, když řeším něco takového, tak tam prostě prdnu trochu šumu (mám vyzkoušeno, že stačí třeba jenom 1-2%) a většinou je to ok, gradient je v pohodě a ten šum v tak malém množství mi jednak nevadí a druhak mi vadí o mnoho méně než ten rozpad.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nemate nekdo vysledovany kolik asi zabiraj SmatrPreviews ve vetsim poctu? Treba kdyz by se jednalo o 10GB zdrojovejch fotek?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SUN_VU_KUNG: zkus JuicyFolio, umíme vyladit kvalitu tak, aby ti obrázky nekurvila :-D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOZEL: myslel jsem různé hrátky s 16bit a pak konverze do 8bit, případně používání PNG... ale už jsem zjistil, proč se to tam děje:

SKALARIAK: jj, oni tam mají takovou záludnost, na kterou ale neupozorní (nebo alespoň ne nějak jasně). Ten jejich systém pracuje s fotkami o velikosti nějak 2040pix. Takže když jsem tam nahrál 1920pix tak je to vzalo, zvětšilo na těch 2040pix a znovu zkomprimovalo a hnusák byl na světě. Prostě se musí nahrávat data větší než 2040pix. No. A možnost změnit soubor nemají, protože by to prý poškozovalo komunitu, že by asi člověk mohl nahrát úplně jinou fotku a komentáře a další atributy by zůstaly... To je pak houby podpora, když si v rámci perfekcionismu všimnete na nahrané fotce nějakého kazu, který jste zapoměli opravit a už to nejde vyměnit s původním souborem :) Takže tahle služba pro mne moc ne-e :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: tak to je proste tim, jakou kompresi voli ten server a pokud tam nejsou nejaky volby kvality, tak s tim asi clovek moc nenadela....
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SUN_VU_KUNG: nevim co tim osetrenim myslis, ale nejak zvlast o gradienty nepecuju. Nahravam to tam v plnym rozliseni.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KOZEL: hm, takhle to u tebe vypadá dost čistě... na jedné další je to trochu vidět, ale pořád lepší než ten hnus, co mi to udělalo... takže nějak speciálně ty gradienty neošetřuješ? A v jakém rozlišení to tam pereš?
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SUN_VU_KUNG: U smugmugu je to imo snesitelny, posud sam: http://galerie.fotohavlin.cz/Cesty/USA/MV-CdCh-PD-PF/i-zpvCZKT/A
    Peru to tam rovnou z LR jejich pluginem.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Je nějaká šance, jak předejít rozpadu gradientů na různých webových službách? Zkouším zrovna 500px.com, nahrál jsem tam fotku v fHD rozlišení a ta potvora mi ji zmenšila a na večerním nebi vykouzlila hnusné škálování. Přitom export byl do 16bit tiffu, korekce, retuš a uložení do JPG s minimální kompresí, takže rozpad gradientu ještě snesitelný.
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: ano, souhlasim... proto pisu nouzovka :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FOGH: To sice pracovat muzes, ale bez LR..prijde mi nesmysl resit jiny workflow kdyz muzu mit snadno stejny
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: ja jsem ten tablet tenkrat hodne resil... vysledek je ten, ze mam Nexus 7, k nemu OTG kabel, ktery ma v sobe zaroven ctecku SDcek. Nexuse jsem bohuzel musel rootnout, jinak to zarizeni neznal, nicmene ted jsem schopny pracovat s fotkami primo na karte.
    Na druhou stranu, je to porad jen nouzovka, koupil jsem si Photo Mate R2, ale vystup z nej mi prijde dost bida :-(
    (ale musim se priznat, ze jsem si to zatim moc neosahal)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Presne ten se mi zatim libi nejvic..nechci na tom fotky upravovat jen třídit, popisovat..delat na cestách takovou tu otravnou praci co jen zdržuje;) a kdyz na to prijde tak to par fotek vyexportovat taky zvladne
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: no treba Lenovo Miix 2 mi prijde ted na tohle desne sympaticky pokud 8" staci, vahou velikosti super, na ze tam jsou plny windows 8 atd., ale nekde jsem zahlidl, ze maji snad problemy s touchscreenem..tak ci onak se tesim, az to bude zabehany v nejaky 2-3 generaci.
    U toho applu bych cekal nejaky pozicovani ceny mezi ipad a macbook, coz i tak muze bejt moc penez.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    zatím jsem to nečetl, ale možná tam bude něco zajímavého

První recenze Adobe Lightroom Mobile pro iOS
    http://www.ilumio.cz/blog/adobe-lightroom/adobe-lightroom-mobile/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: No aby ale nestal jako notebook:) v principu mi bohate staci ten zakladni win8 tablet asi za 8000.- chci na tom delat jen správu ne hromadný úpravy..

Necekam moc ze by adobe udelalo na iOS verzi ktera nebude sahat na soubory..celej Apple system pracuje tak ze si soubory importuje a uz je nikdy neuvidis;)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: nedokazu si predstavit, ze by do roka neuvedli nejakej "macPad". Adobe je fakt zoufale pomaly - nez udelaj pouzitelny tablet workflow tak nebude potreba..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Co jsem zatim koukal na videa tak nepujde pracovat s fotkama primo na kartě, takze pro moje potřeby treba k hovnu..respektive si radsi koupim Win8 tablet nebo pockam jwstli Apple udela Pro s plným systemem
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KOZEL: já právě mám, ale nemám ten posranej tablet.. asi znásilním kolegu :)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    KARYSLAV: Zkusil bych, ale nemam preplatny CC :-( , LR si kupuju klasickou licenci na dozivoti :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam