• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    verze 5.5 mi prijde ze pada mnohem casteji nez 5.4 a navic mi po updatu zmizely vsechny akce co sem mel v PS nahrany, coz nechapu, ale uz se mi to nekolikrat stalo driv, nevi jestli to muz primo souviset....
    ROZI
    ROZI --- ---
    EGGH: Hm, tak zrovna rychlos exportu je pro me docela dulezita :). Tak diky za info a zkusim teda pockat na LR6...
    EGGH
    EGGH --- ---
    ROZI: Pomalejší export a občas error :) Já používám zpátky zase LR4.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ROZI: Vsechno..ale asi uz bych ted počkal na LR6, kterej by mohl bejt relativně brzo
    ROZI
    ROZI --- ---
    mam LR4. Jak moc se mi vyplatí upgrade na LR5? Co je tam zásadně novýho resp. lepšího? (Radiální filtr mě nezajímá :D )
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak ta oprava asi nebyla dokonalá, protože po dneska jsem poprvé v životě viděl tuhle hlášku:

Odkazuje to na velmi vtipnou TechNote :D
    "This error can occur when you've been using Lightroom for a while without restarting,..."

Error: "Restart Required... Problem with menus" displays
    https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/error-restart-required-problem-menus.html
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: klukům indickejm to sice trvá, ale jednou opraví všecko :-D já čekal na opravu bugu se scrollováním a zoomem v ilustratoru jen rok :-D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Lightroom 5.5 je tu a konečně opravená chyba s Undo!!!

Bugs Corrected in Lightroom5.5:
    ...
    - Undo function failed and applied a preset instead.

Lightroom 5.5 now available
    https://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2014/06/lightroom-5-5-now-available.html
    EGGH
    EGGH --- ---
    BLACKX: Aha, to je škoda. I tak ale díky.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    EGGH: Tady nevím jistě, ale mám za to, že někde to řadit jde a jinde ne.

Pravděpodobně to jde:
    - v normálním adresáři
    - v běžné kolekci

Pravděpodobně to nejde:
    - pokud zobrazíš více adresářů najednou
    - pokud zobrazíš adresář s podadresáři
    - pokud máš smart kolekci

Je to nástřel, já to ruční řazení nepoužívám, ale prostě bacha na to, kde to chceš řadit.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mám dotaz - jak měnit pořadí ve výběru fotek v lightroomu? Mám sérii 15 snímků a chtěl bych si s jednotlivými fotkami hýbat, měnit jejich pořadí - natáhnout myškou fotka jde ale nejde zařadit za jinou.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Shrnutí pro všechny: Zatím to vypadá, že stačí v nastavení NEzaškrtnout "Include develop settings in PSD..." a pak už se to neresetuje.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KARYSLAV: jj, ať už to bylo cokoliv, tak LR i PS mám nejnovější možné.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: ne verzi PS ale verzi LR asi myslel.. ale tu hádám taky máš poslední 5.4
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KOZEL: Teď mám aktuální verzi PS CC, takže tím by to být nemělo. Ale asi až budu mít čas, tak holt prozkouším různé kombinace nastavení a pluginů.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    BLACKX: me to delalo naposled to samy, LR 5 + PSCS5
    Nemuze to bejt starym PS? Neco ve stylu jako ze LR neumi u toho staryho PSD formatu ulozit ty svoje upravy misto exportu do XMP a tak je radsi zahodi ?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: Sakryš... jestli je to tak, tak jsem tam něco už moc povrtal :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BLACKX: jestli to chapu dobre, tak me to vzdycky delalo "spravne"- tj. mel jsem zdrojovy PSD (v nem treba 3 jpg nad sebou s rucnim maskovanim expozic - jakoze manual HDR treba u interieru), dalsi upravy v psd (brush, atd) a to cely jeste v LR s ostatnima raw/jpg naprimo a vse v poho - pri editaci v PS se vse okamzite promitalo do LR a LR upravy zustavaly..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: se snažím pojebat maximálně tu fotku v LR než jde do PS, a pak už nad ní nedělám opravy v LR, ale mám pocit že mi to dělalo taky, ruku do vohně za to nedám..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Mám takovou situaci, co se mně stává a nevím, jetli to je Lightroomem samotným nebo nějakým pluginem či nastavení, tak bych rád věděl, jestli vám to dělá taky. Jde o běžnou věc:

1) Mám nějaký soubor .PSD v LR
    2) V LR u něj něco změním, třeba Expozici
    3) PSD edituju v Photoshopu a uložím
    4) V LR se automaticky resetnou všechny změny, takže třeba ta upravená Expozice se vrátí na 0. (Musím si najít stack změn té fotky a kliknout na poslední, pak je to zpět.)

Dělá vám to ten bod 4 taky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam