tak ja mam osmijadro v desktopu uz mozna naky dva roky, akorat to neni Intel :) Kazdopadne, me neprijde ze by to od urictyho levelu bylo o procesoru, zpracvavam 24mpix rawy v rekl bych dost extremnich mnozstvich a holt si chvili ockam, kdyz generuju nahledy, nebo pak exportuju, ale dost srovnatelne s ostatnima sestavama co jsme testovali tady, zaroven kdyz mi jede jeden export tak muzu delat jinou selekci, nebo upravovat jiny fotky, nijak vyrazne to nezpomaluje, kdyz to potrebuju hrozne rychle tak exportuju jeden select 4x najednou po castech, coz je nejrychlejsi.... kazdopadne bych tipnul ze mi tohle jeste bude chvili stacit, otazaka je jak by to slapalo po planovanym upgradu na 4k monitor, ale zase s tim take vaham, protoze je asi blbost delat fotky na necem tak odlisnym od beznyho uzivatele (por web use...). Kazdopadne taky zalezi na rawech, u d800 to trvalo o poznani dele nez se s tim komp vyporadal, napriklad v develop modu 1:1 zobrazeni, to uz me sralo dost a asi bych uvazoval o naky nadupanejsi sestave....