• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      IOT_JH: ja to jako zip uploaduju k sobe na ftp, ale je fakt ze to s tim stazenim by se mi libilo, abych vedel kdyz uz nekdo prudi kvuli fotkam, kdy si to realne stahnul... tzn. mozna zacnu pouzivat :)
      IOT_JH
      IOT_JH --- ---
      SKALARIAK: A ty to sypes nekam k sobe na ftp rovnou pri exportu, nebo jak? Ja posledni dobou exportuju rovnou do dropbox slozky, ale nejsem s timhle resenim uplne spokojen. A treba docela rad pouzivam wetransfer, kterej mi posle mail, ze si to ty lidi stahli.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      RATTKIN: 1000px test jsem jeste nedelal, nejak mi to tu uteklo a navic to pro me neni moc zajimavy, exportuju skoro dycky plny rozliseni

Jinak ja se bavil o responsivite UI, ne rychlosti exportu, na ten obvykle moc nespecham.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      me treba ten export zas tak netrapi, prinejhorsim to delam ve 4 davkach najednou, soude dle testu AMD Fx 3850 (8core) se drzi stale docela dobre, ale samozrejme je dulezitejsi pro me rychlost pri projizdeni fotek a potom pri projizdeni fotek v develop modulu, pripadne za jak dlouho mi to ukaze 1:1 zvetseni.... klasicky projizdeni je temer okamzity, protoze mam nahledy udelany, v develop modulu z to cca vterinu trva, ale to je tim ze mam na tech fotkach uz pri importu nasazenejch furu presetu jako je NR a redukce aberace, nicmene nic co by nejak zdrzovalo, navic tohle je podle me spis diskama, katalogem a vlastne celym setupem.... ve finale stejnak nejdyl trva upload :) btw. koukal sem ze UPC ma nejaky nabidky por zivnostniky, zkoumal jste to nekdo?
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      KOZEL: nevidím v tabulce tvoje časy pro 1000px?
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      RATTKIN: v tom pripade mam pocit, ze nasi i5 a Xeona vyrobilo AMD ;-)
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      RATTKIN: na intelu reaguje lightroom mnohem lépe, rychlejší UI. Přecházení mezi fotkami v podstatě bez prodlev, žádná 1 vteřina jako na amd. Zřejmě chybí optimalizace na AMD.
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      přešel jsem z AMD šestijádra na intel i3 (dualcore + hyperthreading) a benchmark z nástěnky se příjemně zlepšil
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      AMIKOSA: Nevim teda jak je to s Nikonem, ale Canoni barevny profily ma LR v sobe zabudovany a muzes si je vybrat v Develop modulu v Camera Calibration / Profile. Default je Adobe Standard, kterej je napr. pro Canoni rawy fakt spatnej, ja pouzivam Canon Neutral.
      AMIKOSA
      AMIKOSA --- ---
      Nene je to cisty jako slovo bozi... zadny preset. V Nikon Capture NX je to preview i importovany file totozny. To spis ten profil.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      AMIKOSA: Pri importu si otevri tu pravou listu a koukni co tam mas za nastavej výchozí preset..jedtli se ti tam omylem neco nedostalo..
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      AMIKOSA: mozna existujou na netu profily do LR pro tvuj dany fotak. Zkus se podivat. Treba by to pomohlo pri importu pouzit dany profil.
      AMIKOSA
      AMIKOSA --- ---
      Jen tu vec uzavru. Ano editor stejneho vyrobce pomohl BLACKX mel pravdu s tim zapecenym jpg. Jen kdyby ten editor vyrobce nebyl tak neuveritelne pomaly...
      AMIKOSA
      AMIKOSA --- ---
      Prej pouzit raw editor stejneho vyrobce jako kamery... Nikone nikone...
      AMIKOSA
      AMIKOSA --- ---
      No co jsem se docetl, tak by to mela byt ta varianta "zapeceneho jpg" pri importu. Ale co s tim? Nejsem schopny dostat z toho slusny jpg upravama. Je to ploche bez barev. Strasnyho srani abych dostal takovy jpg jak byl v nahledu...
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      AMIKOSA: Mám za to, že tam jsou dva faktory:
      - v Importu se ukazuje ne RAW, ale do něj vložený JPEG, takže je to fotka, jak ji "vyrenderoval" foťák. Po importu už ji zpracuje Lightroom a vidíš výsledek jeho enginu.
      - v Importu se možná taky ignoruje profil monitoru, takže pokud ho máš zkalibrovaný, vidíš tam blbě barvy (ale tím si nejsem jist, možná už je to ok)
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      AMIKOSA: myslim, ze jsem to resil se starym canon 40D. Pri nacitani mi to hodilo jine barvy, protoze na zacatku to ukazovalo v profilu z fotaku a pak po nacteni profilu z LR
      AMIKOSA
      AMIKOSA --- ---
      Prosim o pomoc jeste se mi to nestalo a to delam s Lightroomem dlouho. V okne importu fotografie maji uplne jinou tonalitu a podani nez potom v naimportovanem katalogu. Cim to muze byt? Viz obrazky

BLACKX
      BLACKX --- ---
      BLACKX: Ještě oprava kvůli čárkám (testuju to, když přijde nový požadavek od klienta :) ). Takže opět tady je aktuální verze:
      http://www.pastel.cz/temp/QPicNamesParser.zip

Dávám i screenshot, ať je jasné o co jde, kdyby to chtěl někdo zkusit:

HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Hm..s tim LR taky myslim umi pracovat..zobrazit jpeg+raw jako jednu fotku..co to udela s tema hvezdickama musis zkusit;)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: no to jo s tema hvezdama, ale me jde o to ze hvezdickuju fyzicky jiny fotky nez pak chci zpracovavat, byt se lisej jen formatem a priponou...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam