• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      SKALARIAK: mám DELL uh2713hm s 2560x1440 a na rychlost si nemůžu stěžovat. Je fakt, že jsem si před měsícem pořídil novej stolní komp... Ale 4k bych asi zatim taky nevyužil..
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: jak zminuje BLACKX, mam totez, 2560x1440 na 27" a na LR bych radeji nativne 1920x1280 max, s tim rozlisenim stoupa dost narocnost, podle toho samozrejme jak velka je ta fotka v developu. Primarne na LR bych 4K fakt nebral, leda hodne velkej panel na kterym si pak hodit LR do mensiho okna, ale aby to zas nebylo moc maly..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Mám něco mezi - 2650x1600 na 30" monitoru a LR musím o něco zmenšovat, aby jel rychleji (a taky proto, aby se mně vedle do okna vlezla televize, ale rychlost je hlavní důvod :) )
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      pouzivate tu nekdo s LR k praci nejakej 4K panel? Pripadne neco s vyssim rozlisenim nez beznejch 1920*1280, tedy vyjma lidi s macama a retinou....
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      LOOKASH: v USA nemají DPH, možná to souvisí s tím že občané mají střelné zbraně :)
      MINER
      MINER --- ---
      LOOKASH: Já se kdysi snažil koupit Fireworks v dolarech a odmítlo mi to everopskou kreditku.
      LOOKASH
      LOOKASH --- ---
      Kdyz uz jsme u toho creative cloudu...

koukal jsem na https://creative.adobe.com/plans a trosku nechapu jednu vec - kdyz necham UDS tak cena je $9.90/mesic a pokud se prepnu na € tak najednou je cena 12.29€/mesic pripadne jeste £8.75

A ted babo rad jak na to abych platil 220 a ne 340/300 Korun mesicne?
      Sem schopny z CR si nejak vybrat, ze budu platit v dolarech (a k tomu jeste dopocitaj DPH nebo jak)?

Libi se mi, ze na creative cloudu davaj LightRoom i s fotokramem, ale na druhou stranu by se mozna vyplatilo lip koupit krabicovku.....
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      MAR3K1987: Problem solved. Byla nutná reinstalace mimo creative cloud.
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      Zdravím přátelé,
      mám dotaz, snad mi někdo poradí - jak bych si měl "renew my membership"? Respektive kam mám sakra v tom lajtrumu zadat svoje sériový číslo?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: :D Musí ale mít nějaké předem dané maximum (které se jim v té galerii ideálně červeně zobrazí, když to přesáhnou :) )
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: zase kdyz musej to cislo opsat tak se vic krotej, takhle zaklikaj vsechno :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: To jsem myslel spíš pro pohodlí klientů... sem tam narazím na lidi, kteří si třeba neporadí se ZIPem a kdo ví, jaké peklo pro ně musí být, než ty fotky vyberou a někam si zkopírují nebo čertvícodělají :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: tak seznam fotek mailem dostavam uz dlouhy leta od klientu :) tady bylo prave dobry to synchro....
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Myslím, že ta možnost, co bychom rámcově chtěli, už tu dávno existuje, je to TTG Client Reponse Gallery za 25 USD, což sice není tak hrozné, ale ještě jsem se k tomu neodhodlal :) Ale kdyby to někoho zajímalo, tak tady:
      TTG CE3 Client Response Gallery – The Turning Gate
      http://shop.theturninggate.net/products/client-response-gallery

Ono se to asi sice přímo nesychnronizuje (podle popisku přijde seznam fotek mailem), ale jinak hádám bude vše fungovat.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      BLACKX: díky za test. Chtěl jsem to zkoušet, ale pokud se klient musí registrovat, tak je to pro mě nepoužitelné. Tak si počkáme na další update, třeba se to nějak vyřeší a nebo to klasicky vyhnije :/
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: jakoze takhle je to fakt k nicemu uplne, tak doufam ze by to mohli casem trochu popostrcit... kdyz uz jim za to clovek plati...
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Já se taky kaju, protože jsem to sem psal, když to v té nové verzi vyšlo :) Ale to jsem ještě neměl odzkoušené.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no fakt, to me vbec nenapaldos tim lajkovanimm, to ostatni je taky pravda, tedy je to opravdu plne an píču a timto se omlouvam ze sem tu to chvalil :) nesnasim kdyz se nutej lidi kamkoliv registrovat....
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Hmm, taky jsem to použil a už to zase dlouho neudělám :) Protože:

- klient se musí napřed zaregistrovat u Adobe! Jinak to nemůže lajkovat (pět palců dolů)
      - klient nevidí počet lajkovaných fotek... pokud je jich pět, asi se to dá překousnout, ale zrovna u téhle zakázky byl limit 100
      - ani já nevidím v LR moc dobře, které fotky jsou lajknuté. Když klient jednu fotku lajkne a pak odlajkne, objeví se v přehledu posledních komentářů jako úplně první (protože byla změna), ale přitom není lajknutá. Takže se ty fotky dají odlišit jen tím, že je jednu po druhé projdeš a zkonstroluješ, která je lajklá a která ne.

Takže za mě je to ve srovnání s ostatními věci, co tým LR udělal, hodně polovičaté a momentálně ne moc nepoužitelné.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      tak sem ozkousel tu neovou LR featuru kdy se moue libovolna kolekce rovnou syncnout do private galerky na cloudu adobim a klient muze ansledne "lajkovat" fotky a psat komenty, cozs e pak syncne automaticky na desktop, coz je proste super vec :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MARTIK: upgrade?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MARTIK: v tom případě to vypadá na chybu mezi židlí a klávesnicí počítače ;) nicméně, když dáváš export do jpg, tak v tom dialogovém oknu, pro vytváření-ediotaci export věcí, tam nemáš nastaveno, aby se to změnšovalo? Osobně mám nastaveno několik front, kde jedna je třeba "delší strana 1920px", další mám "kratší strana 1242px" atd. Tak jenom jestli to tam nemáš nějak nastavený. Páč jinak je to dost divný, proč by se tak dělo.
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      MINER: Jdou, je to taková berlička, ale je s tím hrozné práce... přitom by stačilo, aby color adjustment fungoval v masce a bylo by. Jednouché vybrání oblohy a ztmavení modré jen tam.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam