• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: jak zminuje BLACKX, mam totez, 2560x1440 na 27" a na LR bych radeji nativne 1920x1280 max, s tim rozlisenim stoupa dost narocnost, podle toho samozrejme jak velka je ta fotka v developu. Primarne na LR bych 4K fakt nebral, leda hodne velkej panel na kterym si pak hodit LR do mensiho okna, ale aby to zas nebylo moc maly..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LOOKASH: maj regionalne jiny cenovy politiky, uz kvuli tomu byl pred lety humbuk. Jestli muzes 'projit jako us obcan', tak bych sel touto cestou..
    ROZI
    ROZI --- ---
    RATTKIN: v USA DPH maji ale v kazdem state jine (sorry za OT)
    LOOKASH: zkusil bych USD kreditkou...dej vedet jak to dopadlo :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Mám něco mezi - 2650x1600 na 30" monitoru a LR musím o něco zmenšovat, aby jel rychleji (a taky proto, aby se mně vedle do okna vlezla televize, ale rychlost je hlavní důvod :) )
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    pouzivate tu nekdo s LR k praci nejakej 4K panel? Pripadne neco s vyssim rozlisenim nez beznejch 1920*1280, tedy vyjma lidi s macama a retinou....
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LOOKASH: v USA nemají DPH, možná to souvisí s tím že občané mají střelné zbraně :)
    MINER
    MINER --- ---
    LOOKASH: Já se kdysi snažil koupit Fireworks v dolarech a odmítlo mi to everopskou kreditku.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    Kdyz uz jsme u toho creative cloudu...

koukal jsem na https://creative.adobe.com/plans a trosku nechapu jednu vec - kdyz necham UDS tak cena je $9.90/mesic a pokud se prepnu na € tak najednou je cena 12.29€/mesic pripadne jeste £8.75

A ted babo rad jak na to abych platil 220 a ne 340/300 Korun mesicne?
    Sem schopny z CR si nejak vybrat, ze budu platit v dolarech (a k tomu jeste dopocitaj DPH nebo jak)?

Libi se mi, ze na creative cloudu davaj LightRoom i s fotokramem, ale na druhou stranu by se mozna vyplatilo lip koupit krabicovku.....
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    MAR3K1987: Problem solved. Byla nutná reinstalace mimo creative cloud.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    Zdravím přátelé,
    mám dotaz, snad mi někdo poradí - jak bych si měl "renew my membership"? Respektive kam mám sakra v tom lajtrumu zadat svoje sériový číslo?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: :D Musí ale mít nějaké předem dané maximum (které se jim v té galerii ideálně červeně zobrazí, když to přesáhnou :) )
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: zase kdyz musej to cislo opsat tak se vic krotej, takhle zaklikaj vsechno :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: To jsem myslel spíš pro pohodlí klientů... sem tam narazím na lidi, kteří si třeba neporadí se ZIPem a kdo ví, jaké peklo pro ně musí být, než ty fotky vyberou a někam si zkopírují nebo čertvícodělají :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: tak seznam fotek mailem dostavam uz dlouhy leta od klientu :) tady bylo prave dobry to synchro....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Myslím, že ta možnost, co bychom rámcově chtěli, už tu dávno existuje, je to TTG Client Reponse Gallery za 25 USD, což sice není tak hrozné, ale ještě jsem se k tomu neodhodlal :) Ale kdyby to někoho zajímalo, tak tady:
    TTG CE3 Client Response Gallery – The Turning Gate
    http://shop.theturninggate.net/products/client-response-gallery

Ono se to asi sice přímo nesychnronizuje (podle popisku přijde seznam fotek mailem), ale jinak hádám bude vše fungovat.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: díky za test. Chtěl jsem to zkoušet, ale pokud se klient musí registrovat, tak je to pro mě nepoužitelné. Tak si počkáme na další update, třeba se to nějak vyřeší a nebo to klasicky vyhnije :/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: jakoze takhle je to fakt k nicemu uplne, tak doufam ze by to mohli casem trochu popostrcit... kdyz uz jim za to clovek plati...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Já se taky kaju, protože jsem to sem psal, když to v té nové verzi vyšlo :) Ale to jsem ještě neměl odzkoušené.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no fakt, to me vbec nenapaldos tim lajkovanimm, to ostatni je taky pravda, tedy je to opravdu plne an píču a timto se omlouvam ze sem tu to chvalil :) nesnasim kdyz se nutej lidi kamkoliv registrovat....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Hmm, taky jsem to použil a už to zase dlouho neudělám :) Protože:

- klient se musí napřed zaregistrovat u Adobe! Jinak to nemůže lajkovat (pět palců dolů)
    - klient nevidí počet lajkovaných fotek... pokud je jich pět, asi se to dá překousnout, ale zrovna u téhle zakázky byl limit 100
    - ani já nevidím v LR moc dobře, které fotky jsou lajknuté. Když klient jednu fotku lajkne a pak odlajkne, objeví se v přehledu posledních komentářů jako úplně první (protože byla změna), ale přitom není lajknutá. Takže se ty fotky dají odlišit jen tím, že je jednu po druhé projdeš a zkonstroluješ, která je lajklá a která ne.

Takže za mě je to ve srovnání s ostatními věci, co tým LR udělal, hodně polovičaté a momentálně ne moc nepoužitelné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam