• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak sem poridil ten i1display a ani na w7 ani na w8 se mi nepodarilo ho rozchodit, coz je dost slusna demence, ale byl to bazarovej kus z Alzy, prootze novej nemeli, takze ho du po vanocich vratit a dam jeste sanci novymu, ale bojim se ze to je spis demenci oho softu, kterej sice to zarizeni vidi, ale tvari se ze vlastne ne.... navic ten soft chce nejakou registraci, coz mi taky prijde jako solidni demence, kdyz uz si clovek koupil ten hardware...
    EGGH
    EGGH --- ---
    SKALARIAK: Vem tu i1Display Pro, ta má snad jako jediná z těch levnějších smysl. Ale bacha na dodanou licenci k softu, aby byla přenosná na více PC. Začni ale řešit i osvětlení místnosti, kde budeš kalibrovat, jinak nemá kalibrace smysl.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Děláte někdo hodně černobílé fotky? Myšleno tak, že čb není jen občasné dokreslení nějaké sady, ale třeba že se na to zaměřujete?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: já pochopitelně vím kde takovýho člověka sehnat, ale nerad řeším lidi ze zahraničí pokud to není nutný. Občas se stane že se někdo najde u nás a často se stává že to bývá někdo z fotokomunity.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Nepletu..patri to pod jeden web..

No hele ty provozujes tu sluzbu ty za ni dostavas penize..sam se zazracnej koder neobjevi..asi by to ctelo trochu hledat...na 90% v zahranici nekoho kdo uz ma zkusenosti..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: pleteš dohromady dvě věci, a sice portfolio a proofing. To bych nedával dohromady, pak z toho bude jen průser. Je to v plánu, ale jak sem psal... sežeňte mi někoho kdo to napíše :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: SKALARIAK: Jestli se do toho bude jeste nekdy poustet, tak urcite jedine:

SpectraCal - Home
    http://calman.spectracal.com/

Tyhle realne funguji, narozdil o tech wannabe-profi reseni Spyder.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SKALARIAK: Zkousel jsem Spyder4 Elite a hroznym zpusobem mi to dojebalo monitor. Pak jsem i cetl, ze to muze byt nevhodnym transportem, kdy ta Spyder sonda zacne ukazoval kraviny, kdyz projde chladem (mrazem), coz se klidne v CZ podminkach mohlo stat.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: prave sem kloudnou nasel jedine tuhle http://www.imagescience.com.au/kb/questions/49/Buying+Guide+to+Monitor+Calibrators tak sem si rikal, jestli jste tohle nekdo neresili...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Přehled v tom nemám, sám používám Spyder3 Elite a je to ok. Přesnost by asi mohla být vyšší, ale stejně to mám zkalibrované líp než kterýkoliv běžný uživatel PC :) U monitorů s gamutem AdobeRGB to má trochu problémy, ale povedlo se. Možná že Spyder4 už na tom bude líp. Každopádně i na ty sondy jsou srovnávací recenze, takže zkus nějakou napřed najít.
    FOGH
    FOGH --- ---
    SKALARIAK: ja mam toho Spydera
    btw. ve Foto Skoda lze sehnat levneji, protoze lze pouzit slevu ze zakaznicke karty:
    Spyder4Pro kolorimetr | Centrum FotoŠkoda
    http://www.fotoskoda.cz/spyder4pro-kolorimetr/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    btw. pouzivate-li kalibracni sondu tak jakou? koukam ze uplne prehannej vyber neni, v zasade sem narazil na tyhle, mate v tom nekdo prehled?

Pantone / XRite ColorMunki Smile - jednoduchá kalibrační sonda pro monitory (MacZone.cz - eShop nejen pro Apple, iPod a iPhone | MacZone.cz)
    http://www.maczone.cz/...xrite-colormunki-smile-jednoducha-kalibracni-sonda-pro-monitory-_d9744.html

Colorvision Spyder4 Pro | Oehling CZ
    http://www.oehling.cz/colorvision-spyder4-pro

http://www.megapixel.cz/x-rite-colormunki-display
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Oboje zaroven. Export z lr do vaseho systemu, v nem nastavebi vzhledu, moznosti oznacovani a generovani linku pro klienta..po jeho zpracovani zpetnej sync do LR..to je ten nejdulezitejsi krok..protoze jwn twn usnadni praci..vsechno predchozi resi treba i dropbox..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: to je asi rozumnej pristup....
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: ty webgallery template... my to berem z ponekud jinyho smeru, podle me delani to v lightroomu je naprosto zbytecna blbost, tam si mas jen vybrat co chces, ale logiku mas resit naprosto jinde. Takze jestli neco udelame, tak exportu z LR do naseho systemu, a tam si pak drag-n-drop poskladas vsecko co chces, ale rozhodne nechci aby se to stylovalo v LR to je cesta do horoucich pekel, kor jeste tim, ze to dela banda vypatlanejch indu (bohuzel osobni zkusenost, vcetne potvrzeni nekolika indama se kterejma sem kamos) v ADOBE.

HUGGI: Ale o konkretne myslis? Jen ten export, nebo import? :-D Skrytou galerii umime, ted jeste vyresit ten import primo z LR.. ale pres tu slozku mi to zase neprislo takovej omrd.. no..

Kdyby se ozval nekdo kdo ma zkuenosti s vyvojem pluginu do LR, tak jsem vsema deseti pro :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Chapu co ro obnasi, ale vidis ze by to mohlo bekt marketingove zajimavy takze by se mohlo vyplatit do toho investovat..nevim o nicem jinym na svete co by to nabizelo..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: tak podle me pokud by nekdo zmaknul to integrovat enjak peken primo s nekejma webgallery templatama v LR a jeste treba s tim feedbackem a tak tak to by bylo hodne skvelej nastroj, ale to uz je uplne jina liga :) kazdopadne udrzovat nejakej system v osobnim/komercnim fb, webovkach/ dalsima vystupama je dost narocny...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: máme per jedinců kteří nám to doporučují že to musíme udělat, jak ale píšeš, my jdem zatím spíš tou jednodušší cestou. Kdybych na to našel někoho kdo nám s tím pomůže, tak to udělám, ale doku bysme se to museli učit sami, tak to není uplně v mých silách to dokončit :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: no vzhledem k tomu jak nahovno to implementovalo samotny adobe ... :) ale tak nejde o zpetnej import, ale o sync toho co lidi treba ohvezdickujou, ale to jde myslim hodne nad ramce toho co tam normalni uzivatele pouzivaj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam